vrijdag, 17 januari 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Nigel Farage neemt een voorschot op de EU-verkiezingen

De Europese verkiezingen komen eraan. In Nederland vinden daarvoor nog de gemeenteraadsverkiezingen plaats, maar dat even terzijde.

Nigel Farage neemt alvast een voorschot op de – te verwachten – uitslag van de EU-verkiezingen. Het sterke van zijn benadering is dat hij pro vrijhandel en pro Europese samenwerking is, maar – juist daarom – tegen het economisch planningsdenken en het bestuurlijk centralisme van “Brussel”.

Zijn betoog zal libertariërs aanspreken, want beter dan Farage doet kun je kernvraag van de Europese politiek nauwelijks formuleren.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU, Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. R. Reuvekamp schreef op : 2

  @Tobus [1]:
  Het kiesrecht van Europese burgers moet uitgebreid worden, zodat wij ook op partijen van onze buurlanden mogen stemmen. ‘Ze’ willen toch één Europa?

 2. ric ardo schreef op : 3

  Als u denkt dat een kruisje zetten op een papiertje u helpt tegen een europese staat, droom lekker verder. Fysiek demonstreren in grote getallen, dat kan helpen. Zodra de europese staat geworden is bent u echt alles kwijt. De gevolgen zullen desastreus zijn voor enkele landen en haar ( echte) inwoners.

  En Rutte zingt; The show must go on!!

 3. ric ardo schreef op : 6

  @frits [5]: Das het enige wat goed zal zijn voor nederland…. maar als hij aan de macht is.. ik vind het nogal grijs allemaal. Ik zou vanuit emotionele grond op PVV stemmen, verder niets.

 4. Ron Arends schreef op : 7

  Ik ben vooral blij dat deze speech ook is opgepikt (of beter: eindelijk is opgepikt) door Elsevier. Die hebben toch net even een wat groter bereik 🙂