De Europese verkiezingen komen eraan. In Nederland vinden daarvoor nog de gemeenteraadsverkiezingen plaats, maar dat even terzijde.

Nigel Farage neemt alvast een voorschot op de – te verwachten – uitslag van de EU-verkiezingen. Het sterke van zijn benadering is dat hij pro vrijhandel en pro Europese samenwerking is, maar – juist daarom – tegen het economisch planningsdenken en het bestuurlijk centralisme van “Brussel”.

Zijn betoog zal libertariërs aanspreken, want beter dan Farage doet kun je kernvraag van de Europese politiek nauwelijks formuleren.

7 REACTIES

  1. @Tobus [1]:
    Het kiesrecht van Europese burgers moet uitgebreid worden, zodat wij ook op partijen van onze buurlanden mogen stemmen. ‘Ze’ willen toch één Europa?

  2. Als u denkt dat een kruisje zetten op een papiertje u helpt tegen een europese staat, droom lekker verder. Fysiek demonstreren in grote getallen, dat kan helpen. Zodra de europese staat geworden is bent u echt alles kwijt. De gevolgen zullen desastreus zijn voor enkele landen en haar ( echte) inwoners.

    En Rutte zingt; The show must go on!!

  3. @frits [5]: Das het enige wat goed zal zijn voor nederland…. maar als hij aan de macht is.. ik vind het nogal grijs allemaal. Ik zou vanuit emotionele grond op PVV stemmen, verder niets.

  4. Ik ben vooral blij dat deze speech ook is opgepikt (of beter: eindelijk is opgepikt) door Elsevier. Die hebben toch net even een wat groter bereik 🙂

Comments are closed.