Zoals verwacht is er geen meerderheid in de Tweede Kamer voor een referendum  over de EU. Dat bleek tijdens een debat  dat werd gehouden omdat 60.000 mensen  het burgerinitiatief van Burgerforum-EU  hebben ondertekend. … Ook een groot deel van de Tweede Kamer ziet er niets in. TT vandaag.

Oeps, we hadden toch een democratie? Daarin is democratisch bepaald dat er de mogelijkheid van een burgerforum is. En met petities die via die procedure worden ingediend zou dan serieus worden omgegaan door onze ‘democratische’ vertegenwoordigers.

Nu verbaas ik me nergens meer over nadat we een echt ?? referendum over de EU hebben gehad en dat dat door onze volksvertegenwoordigers/lakkers ter zijde is gelegd, maar de brutaliteit vandaag is toch weer een klap in het zgn democratische gezicht.

Ik meld ook nog maar even dat er van alle burgerinitiatieven die er ooit zijn ingediend, ongeacht het aantal handtekeningen, nog geen een door de Kamer is opgevolgd. OK, die Kamerleden weten natuurlijk veel beter dan u wat goed voor u is, maar geeft toch te denken dat er niets, nada, noppes met burgerinitiatieven werd bereikt. Dan toch maar de Ukrainse of TaliBan methode?

14 REACTIES

 1. Mooi, hebben we dit ook weer gehad. Hopelijk leert men er wat van en gaan deze slaven wat nuttiger dingen doen voor de vrijheid dan bedelen om wat kruimels. Dit is hoe de heersers je zien:

  http://www.youtube.com/watch?v=Auf1rehiA-4

  Bovendien, zelfs als er een referendum wordt gehouden, denk je dan dat ze de uitslag respecteren? Lissabon verraad ring a bell? Treurig dat ze niet alleen je geld stelen maar dat deze slaven ook nog hun tijd en emotionele energie opgeven en meespelen in de poppenkast van ‘ democratie’.

  Naam * [2] reageerde op deze reactie.

 2. Dit is ook exact de reden geweest dat ik deze petitie getekend heb, de enige tot dusver. Ik rekende er op dat de parlementsleden de F–k You vinger naar hun kiezers gingen tonen. Dat is nu gebeurd. Men had niet eens de beleefdheid om in grote getale aanwezig te zijn.

  Les geleerd: de leden van het parlement en hun politieke partijen zijn de volks-vijanden, niet de volks-vertegenwoordigers. Welkom in 2014.

  Democratie in Nederland: ik bepaal, jij betaalt. En bekijk ook de video die @Hijseenberg [1]: plaatste.

 3. Ne-DDR-land, waar de burger dus geen enkel recht heeft. Alle pogingen om in overleg, rust en democratie duidelijk te maken wat wij willen lijken hiermee definitief van tafel geveegd. Ik denk dat het tijd wordt voor burgerlijke ongehoorzaamheid, acties en verzet.

  Die Aboutaleb had bedreigingen ontvangen? Misschien eens denken over een netwerkje om ALLE leidinggevende ambtenaren dreigementen te sturen? Ze gewoon 1 voor 1 bedreigen als ze niet doen wat WIJ willen? Per slot van rekening doen zij hetzelfde: betalen, want anders….!

  Hun eigen methode (dreiging, dwang, straf) is blijkbaar de enige die zij kennen.

 4. Het is goed te weten wie onze vijanden zijn. Onze zogenaamde volksverraders! Ik hoop dat heel Nederland anti EU stemt, en ook flink anti gevestigde orde bij de gemeenteraadsverkiezingen. Als ik die Timmermans of Kamp al hoor krijg ik last van braakneigingen. Wie denken deze mensen wel dat ze zijn? En de denigrerende uitspraak van Timmermans dat 7 van de 10 de overdracht van bevoegdheden niet begrijpt tijdens dat debat? Ik zal het je wel uitleggen hoor: DE UITVERKOOP VAN DE EUROPESE BURGER AAN HET GROOTKAPITAAL, DE BANKEN, EN HET MILITAIR INDUSTRIEEL COMPLEX!

 5. @De democtratie was al afgeschaft toen Balkenende de referendum uitslag in 2005 naast zich neerlegde toen wij met ruim 65% NEE zeiden tegen Brussel. Balkenende heeft toen het Nederlandse volk verraden met het achterbakse verdrag van Lissabon.
  Er rest ons nu alleen nog maar 1 ding en dat is revolutie en met de riekvorken en pek en veren naar Den Haag gaan en het zooitje daar ophangen!!!Maserati Teun [3]:

 6. Die smerige pechtold(zonder hoofdletter) zag je onderuit gezakt en zeer verveeld kijkend, zitten bij de betoging van Thierry Baudet.Deze hufter heeft maling aan alles en iedereen,als hij straks maar in Brussel komt ,met een exorbitant geroofd inkomen.

  En deze liegend partij was voor het referendum,lang geleden dus.
  D’66 is de meest verrotte partij onder de rotte partijen.
  Stem daarom massaal op de PVV.

  John [8] reageerde op deze reactie.

 7. Als een referendum niet mogelijk is kan een democratie niet bestaan.

 8. Ik begrijp niet dat er in Nederland nog mensen met verstand wonen die alles normaal vinden wat deze criminele regering doet.
  Iemand noemde Oekraïense toestanden als oplossing, jammer dat die bokser en zijn aanhang daar niet helemaal begrijpt wat het lidmaatschap betekend. Misschien hebben zijn hersenen toch een paar klappen te veel ontvangen. Maar het lijkt mij niet onmogelijk dat als de Nederlander ooit wakker word, zijn iPod een paar weken niet kan gebruiken en de TV uitschakeld, dan kan er misschien zoiets als een bewustwording komen en de nodige referenda afgedwongen kunnen worden, te beginnen in Den Haag en niet op het Malieveld maar rechtstreeks waar die foute mensen zitten en denken dat wij allemaal gek zijn.

 9. De demoncastratie heeft ons in de afgrond geholpen, op wie kunnen we nog stemmen? De orde is weg, en niemand weet meer wat het betekend om een vrij man te zijn.
  Zelf weet ik niet of de PVV de beste oplossing zal zijn, enige andere suggesties?

  Hadjememaar [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Corrie [13]:

  Mogelijk,dat de havenstad Antwerpen historisch gezien het tweede Danzig wordt,waar de kentering werd ingezet.

Comments are closed.