avatar MMAPDe ontwikkeling van de mens en de samenleving gaat erg langzaam. Het blijkt heel moeilijk en heel langzaam te gaan om een ontwikkeling die aan de gang is, van richting te veranderen. En een goede richting is dan het libertarisme dat elk beginnend geweld tegen een medemens immoreel vindt.

Eveneens moeilijk is dat de mens besluit daadwerkelijk iets te doen om die ontwikkeling de goede kant op te sturen. Een aantal personen die daar actief mee bezig zijn, is wel bekend en gelukkig groeiende.

Maar daarnaast zijn er ook mensen die heel veel goede dingen doen, terwijl niemand het weet.  En toch verdienen die een blijk van waardering. En het Libertarisch Centrum / de Vrijspreker wil daar graag een spreekbuis voor zijn.

Zo ontdekte onlangs het bestuur dat Jos Jongen al enkele jaren consequent werkt aan het doorplaatsen van Vrijspreker artikelen naar andere sites zoals Nujij. WUZ, Ecudos . . . . .

En dat dat nu al meer dan 5000 artikelen zijn.

Overbodig om te vertellen dat dit een enorme impact is op de bekendmaking van de libertarische vrijheidsfilosofie.

Vandaar dat het Libertarisch  Centrum besloot hem de Oorkonde met Silver Bullet, Silver Shield “FREEDOM GIRL” zilveren munt uit te reiken.

Jos had dit helemaal niet verwacht en was dankbaar zeer onder de indruk. Waarbij hij stelde: “gewoon door te gaan” evenals met de spreuk:”Listen to all, Follow None”, die hij in feite al veel langer nastreefde.

 

freedomgirl1

Graag wil het bestuur hiermee ook een beetje eer en dank geven aan al die onbekende (en bekende) personen die ook op hun manier streven naar een betere vrijere samenleving zonder geweld.

6 REACTIES

 1. Sinds kort plaats ik (onder een ander pseudoniem) ook reacties vanuit libertarisch perspectief op geenstijl. Met links naar vrijspreker, learnliberty, rothbard.be. Dat levert altijd een bescheiden aantal likes op. Maar het kan nog niet in de schaduw staan met Jos’ 5000 posts…

  Ik betwijfel of dit voor mij de meest bevredigende strategie is. Internet is toch een beetje het rondpompen van meningen, de werkelijke verandering vindt plaats in “the real world”. Bovendien is privacy op internet een illusie en libertariers zijn van nature geneigd om op het randje van de wet te gaan zitten…
  Daarom ben ik wat minder vaak op VS. aanwezig dan voorheen.

  Liever bezoek ik de libertarische borrels om concrete samenwerkingsverbanden aan te leggen. Maar ze lijken ineens van de agenda verdwenen. Iemand een idee hoe dat komt?

  Ik zou zelf graag wat concrete werkbijeenkomsten bijwonen, waarbij steeds een ander thema wordt opgepakt. Hoe om te gaan met het verbod op wapens, welke creatieve ideeen zijn er om toch legaal wiet te telen, wat zijn de mogelijkheden voor een succesvolle paralelle economie op basis van hard geld enz.

  MMAP [6] reageerde op deze reactie.

 2. @Prepperoni [5]: Ieder doet waar hij/zij zich het prettigst mee voelt. Die Libertarische bijeenkomsten zijn natuurlijk super, want je kunt eindelijk eens praten over zaken met gelijkgestemden, zonder dat je alles moet uitleggen of “verdedigen”.

  Ik denk dat de combinatie van verschillende methoden in ieder geval het libertarisme goed doet. Gewoon simpelweg op verschillende wijzen bekendheid geven.

  Waarom de agenda ze niet weergeeft, kan ik je helaas geen antwoord geven. Dat is te technisch voor mij. Iemand bij Vrijspreker achter de schermen een antwoord hierop?

Comments are closed.