Wie zijn ‘schuld’ is dat nou eigenlijk?

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

13 REACTIES

 1. De onze,.
  Wij geloven in de gratis lunch, wij geloven dat we dit voor elkaar kunnen krijgen door er voor te stemmen en wij vertrouwen ieder jaar iemand anders om deze gratis lunch voor ons te maken.
  Zolang mensen niet nadenken, zijn we gedoemd om dit te herhalen.

 2. Het is de schuld van de corruptie en het mismanagement en zakken vullen op hoger niveau.
  Van kansloze miljarden projecten als de Joint Strike Fighter en de Hoge Snelheids Lijn tot de totale overgave van de soevereiniteit en democratie met de gedwongen intrede in de EU en overschakeling naar de junk valuta de Euro het inflatie speeltje van de centrale banken.
  De halsstarrigheid van de overheid om zelf ook maar enige privileges op te geven en alles op de burger middenklasse en lagere klassse af te schuiven en de algemeen bekende falende koers die de overheid bestaande uit ordinaire opportunisten en zakkenvullers ten koste van alles en iedereen wil doorzetten.
  De bail-outs van miskleunende banken met de welvaart van huidige en toekomstige burgers et cetera, enzovoort.
  Geen probleem om staats schulden te vertienvoudigen met dit soort beleidsvoeringen die gedoemd zijn om te mislukken en mensen die te corrupt, arrogant en trots zijn om dat toe te geven en ook maar enige verantwoordelijkheid te nemen voor het leed dat hun falende beleid op zeer grote schaal veroorzaakt.

  Matthijs [6] reageerde op deze reactie.

 3. Ik heb gezien hoe deze zogenaamde universitair afgestudeerde “financiele experts” en “(creatieve) accountants” van banken, de burgers die geen drol van financien en het monetaire systeem verstand hebben vlak voordat de huizenmarkt op klappen stond snel nog even een tweede hypotheek op hun huis aansmeren terwijl ze donders goed wisten dat de boel binnen een jaartje met zo’n 50% afgewaardeerd zou worden, pure diefstal en puur kapitalisme met normen en waarden die wij preken heeft het echter bar weinig te maken.
  Burgers die alles verloren hebben door dit soort smerige ordinaire oplichter en uitbuiting streken, van gratis lunch betichten is wel heel erg kort door de bocht nadat deze mensen die bestolen zijn door hun eigen overheid en banken diezelfde huichelende overheid en banken ook nog even moeten redden en gratis geld mogen geven door middel van oneindige bail-outs en inflatie.
  Hoe kortzichtig een mens kan zijn kent geen grenzen dat bewijst de eerste reactie maar weer.
  Ieder mens met meer dan een halve brein weet dat het niet de lagere en midden klasse is die dit land de vernieling in heb geholpen en op grote schaal hebben uitgebuit en voor gelogen integendeel het zijn juist deze klassen die dit land nog overeind houden en die op grote schaal gedecimeerd worden door mensen waarvan de hebzucht geen grenzen kent en die zich voordoen als gerespecteerde politici en zakenmensen maar in feite niets meer en niets minder dan gewetenloze slavendrijvers zijn.

 4. Het is al vaker gezegd maar ik zal het nog eens herhalen voor de mensen die het nog niet helemaal snappen.
  Als een Euro een aansprakelijkheid is van de centrale bank, wat is dan het activa? 
  Het enige mogelijke antwoord is de productiviteit van de natie. 
  Dus, in wezen bezit de centrale bank, die particulier eigendom is, de volledige productieve output van een vrij en democratisch land. 
  Mensen die spreken van vrijheid en democratie in een dergelijk systeem misleiden zichzelf alleen.

  Wanneer meer en meer mensen het idee krijgen dat ze door middel van het zogenaamde democratische stem systeem hun leven en maatschappij niet meer ten goede kunnen veranderen wat voor opties hebben zij dan nog over om te doen behalve slaafs krom liggen voor hun totalitaire systeem?
  Wanneer meer mensen zich deze vraag serieus gaan stellen zal er misschien enige positieve verandering komen.
  In plaats van dat Draghi gaat waarschuwen voor extreem rechtse en linkse partijen met de EU verkiezingen, moet hij zichzelf misschien eens heel hard gaan afvragen waarom mensen wanhopig naar extreem links en rechts gedwongen worden door hun huidige ondemocratische systeem.
  Zolang onze politici zichzelf deze vraag ook niet hardop stellen de verantwoordelijkheid nemen die met hun privileges komt allemaal op kosten van de belasting betaler (prive chauffeur en bolide 24/7 beschikbaar een riant wachtgeld salaris snoepreisjes en allerhande declaraties zie oa Wouter Bos zijn Ray Ban zonnebril die hij op kosten van de belasting betaler terug heeft gedeclareerd nadat hij Nederland failliet heeft gemaakt door al het belasting geld van de belasting betaler aan ABN Amro te geven inruil voor de garantie van een mooie toekomstige positie in de financiele wereld) ernaar gaan handelen is alles gedoemd om te falen je moet niet onwetend en dom over democratie en solidariteit gaan lopen lullen als jouw wil tegen de mening en belangen van complete bevolkingen indruist.

 5. @harry [2]:
  Zonder verzet, ga je akkoord.
  Geen verzet onder de burgers, dus de burgers gaan er mee akkoord.
  Erger nog, ze doen nog mee in heel het schouwspel ook.
  Je kan wel altijd lekker het vingertje wijzen en zelf je handen in onschuld wassen, maar de oplossing ligt toch echt bij jezelf. Je kan niemand anders dwingen hun gedrag te veranderen. Anders ben je net zoals de mensen die nu de geweren in de hand hebben.
  Dus harry, wat ga je er zelf aan doen?

  harry [7] reageerde op deze reactie.
  harry [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Matthijs [6]: Emigreren misschien?..
  Jij gaat misschien ergens mee akkoord en jij gelooft misschien in gratis lunch, je moet voor jezelf spreken en zelf niet zo hypocriet zijn en met je vingertje wijzen en elk ander over 1 kam scheren.

  “De onze,.
  Wij geloven in de gratis lunch, wij geloven dat we dit voor elkaar kunnen krijgen door er voor te stemmen en wij vertrouwen ieder jaar iemand anders om deze gratis lunch voor ons te maken.
  Zolang mensen niet nadenken, zijn we gedoemd om dit te herhalen.”

 7. En wat ik er als individu voor mezelf aan doe?
  Gediversifieerde portfolio, geen schulden, beneden iemands middelen leven in een gebied met een realistischer inkomsten lasten verhouding en eerlijkere waarderingen van goederen en services.

  In de States is een deel van de huizenmarkt al helemaal in elkaar gedonderd en betaal je op sommige plaatsen nog maar $10.000 voor een vrijstaand huis inclusief grond dat zijn meer waarden naar de werkelijkheid.
  In Nederland en Europa in het algemeen lopen ze de huizenmarkt alweer kunstmatig op te pompen dat is een ding waar ik je gelijk in moet geven herhalen zullen ze zeker maar dat heeft vooral betrekking op de mensen die de verantwoordelijkheid over onze economie, maatschappij en ons monetair systeem hebben.

 8. Het probleem is, dat de uitvoerende macht zich zelf,
  niet verantwoordelijk houd voor hun daden.
  En wij, die daar op toe moeten zien, zijn op politieke wijze ter zijde geschoven.
  En kunnen daar niets tegen over stellen, als wij geen geweld willen gebruiken.
  De wet is verbogen en buiten werking gesteld door de geen, die door ons zijn verkozen.

  Wij moeten geen politieke keuzen meer willen maken,
  tot dat er voldoende toezicht is op hen, die voor ons werken.
  En er voldoende waarborgen zijn, dat het werk naar behoren wordt uitgevoerd, zoals dat in de lijn der verwachting mag worden verondersteld.

  Zoals in een wet opgenomen, regelgeving, beloning, en eventueel schade vergoeding bij in gebreke zijn,
  door wanprestatie.
  Behorend en onlosmakelijk verbonden, aan de aanvaarde, uit te voeren taak, zoals omschreven.

  Het is tot een noodzaak gekomen, dit te eisen, alvorens wij
  verder kunnen gaan.

  AAN U DE KEUS!!!!

  harry [12] reageerde op deze reactie.

 9. Uit reacties blijkt dat dat er op veel punten eensgezindheid is. Dat betekent dat er bij de juiste stappen ook veel mogelijkheden liggen.
  Zorg eerst voor jezelf en een zo veilig mogelijke situatie.
  En dan hoe je je omgeving (Nederland??) veiliger voor jezelf maakt door gevaren, hindernissen, belemmeringen uit de weg te werken. En daar kan samenwerking met gelijkgezinden groter resultaat opleveren.

  Begin je mening/advies te geven op volgend stukje: Wat het eerst aanpakken?
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/01/welk-stukje-vrijheid-wilt-u-het-eerst-terug/

 10. @PhilosoofG&R Eigenwijs [10]: Klopt alleen criminelen, oorlogsmisdadigers en ander gespuis die geen verantwoordelijkheid voor hun daden willen of durven te nemen hebben politieke of enige andere onschendbaarheid nodig.

 11. Door democratie is de meerderheid schuldig.
  Democratie is een afspiegeling van de gemiddelde intelligentie van de bevolking.

  Net als bij schaken of dammen is het afhankelijk hoeveel stappen iemand vooruit kan kijken.
  Voorstellingsvermogen, inlevingsvermogen en kuddegedrag spelen een belangrijke rol.

  Begin 2000/2001 werden voorstellen om fin. meevallers aan de kant te leggen, door het grootste deel van de bevolking afgewezen. (Zalm)

  Door stemgedragpeilingen pasten politieke partijen hun visie aan naar deze peilingen, om maar hoog in de peilingen te blijven.
  Een politieke partij is net een kameleon die zij kleur aan past aan de (tussentijdse)peilingen

Comments are closed.