Ongeveer 7 keer van mijn stoel gevallen, toen ik dit artikel op internet las. Neemt u a.u.b. even de tijd om dit ook te lezen, dan ben ik benieuwd of u dezelfde zaken zijn opgevallen. Ik heb zo maar enkele citaatjes (schuin gedrukt) uit het artikel gepakt:
“Hij (Plasterk) belooft zich weinig aan te trekken van de woedende reacties van toplieden uit semioverheidsinstellingen”
Ja, dat weet ik inmiddels, dat mensen in de politiek zich geen ene reet aantrekken van wat “het volk” (dat zij zouden moeten vertegenwoordigen) ergens van vindt. Waar ik opgegroeid ben, noemen we dat een smerige dictator. Waar haal jij GVD het recht vandaan om wetgeving te maken en niet de wensen van degenen die jij pretendeert te vertegenwoordigen te volgen?
“Je houdt toezicht op juffen en meesters die nog lang niet de helft van een ministersalaris verdienen. Dan ben je echt een beetje het gevoel voor verhoudingen kwijt.”
Inderdaad Ronald, ook JIJ en jouw collega’s zijn die verhoudingen kwijt. Een beetje 180 k€ zitten verdienen van geroofd belastinggeld, terwijl het modaal inkomen van die burgers (waarover jullie het toezicht ??? hebben) in 2014 slechts € 34.500,- is. Behoorlijk scheve verhoudingen, zeker als je ziet HOE jullie politici het werk doen en liusteren (dus niet) naar degenen die jullie zouden moeten vertegenwoordigen. Hopelijk wordt dat collega-schorrie-morrie nu eindelijk eens wakker door jouw verraderlijke woorden.
“Dat zou juist hartstikke goed zijn; je hoort ook een nederige dienaar te zijn. Aan de top van de zorg staat een prima bestuurder: minister Schippers (Volksgezondheid). Die verdient precies een ministersalaris en doet het uitstekend.”
Aha, je hoort volgens Plasterk dus een nederig dienaar te zijn, als je in de zorg van gestolen belastinggeld leeft. Alleen in de zorg, Ronald? Of zou je sowieso ONZETTEND NEDERIG moeten zijn, wanneer je mensen berooft van een groot deel van hun inkomen en je jezelf voordiet als vertegenwoordiger van diezelfde mensen???
En minister Schippers doet het uitstekend? Volgens wiens maatstaven, Ronald? De jouwe? Die heb ik dan niet erg hoog zitten, schooier.
“De bestuurders kunnen duidelijk zichzelf niet in de hand houden, zegt Plasterk, en daarom is er wetgeving nodig.”
Aha, “daarom” is er wetgeving nodig. Juist ja, en wie stelt de wetgeving op voor al die EU-baantjes-geile politici die uitsluitend voor hun eigen hachje bezig zijn? Wie stelt de wetgeving op voor mensen die in hun functie “minister van financiën” mijn centen hebben verkwanseld aan de EU en aan de PIIGS-landen? Wie stelt wetgeving op voor mensen die mijn vrijheid weggeven aan onbekende structuren in andere landen? Kortom: wie controleert bestuurders die niet alleen zichzelf niet in de hand kunnen houden, maar ook niet de verantwoordelijkheden die ze op hun schouders hebben genomen?
Plasterk, ik ben blij met jouw uitspraken, want jouw collega’s zullen hierdoor eindelijk wakker geschud worden. Hopelijk ben je zelf ook al wakker.
Hij is niet consequent. Hij legt inderdaad niet uit waarom een minister een hoog salaris zou moeten krijgen. Verder gaat zijn plan niet ver genoeg. Een echte fascist/communist/soosjalist* zou toch moeten pleiten voor een universele salaris-matrix. Geldig voor iedereen, inclusief werknemers en freelancers. Samengesteld door staat en aanverwante zedenmeesters
(* doorhalen wat niet van toepassing is)
MMAP, voor u is het meneer Plasterk en niet Ronald. Niet de eerste keer dat u zo repectloos over mensen praat.
Samenvatting van het artikel waar MMAP naar linkt: Ronald Plasterk wil nieuwe wetgeving die voorkomt dat overheidsbestuurders meer verdienen dan een minister.
In deze tijden van economische crisis vind ik dat een goed signaal. Van een ministerssalaris kun je prima leven. We vragen van iedereen offers, dus bestuurders zullen ook in moeten leveren.
We moeten echter oppassen voor een kenniskloof tussen overheid en bedrijfsleven. Soortgelijke topfuncties betalen in het bedrijfsleven veel beter. Nu is er niets mis met verschil in salariëring. Je werkt bij de overheid niet alleen voor het geld, maar vooral ook vanuit een stukje maatschappelijke gedrevenheid. En je arbeidsbescherming is goed. Daar wil je best wat salaris voor inleveren.
Wordt het verschil echter te groot, dan kan de overheid niet meer aan goede bestuurders komen. Overheidsbestuurders zullen in groten getale naar het bedrijfsleven overstappen. Met die transfers lekt er veel business intelligence weg naar de private sector. Eindresultaat? De overheid zal voor 3 keer zoveel geld consultants in moeten huren to get things done.
Over verspilling van gemeenschapsgeld gesproken!!!
Een goede tussenweg lijkt mij: voer deze wetgeving in, maar versoepel hem als de arbeidsmarkt voor topbestuurders aantrekt. Best of both worlds!
Naam * [5] reageerde op deze reactie.
MMAP [6] reageerde op deze reactie.
ric ardo [8] reageerde op deze reactie.
Wat je VERDIEN is niet relevant, het is wat je KRIJG (gegund wordt)
Waarom slechts “meneer Plasterk” en niet “Excellentie” of “Goddelijke Zon van Het Beste Kabinet Ooit”?
Maar zonder gekheid, betaalt dan nou goed zo’n baantje als reageerder-ambtenaar? En hoe zit het met de emolumenten? Krijg je een mooi uitzicht vanaf je buro; cappuccino uit de Jura (gratis neem ik aan); biologisch Halal-vlees in de kantine; 1e klas met de trein en vouwfiets van de baas? Nog meer?
Ik wil daar dan ook wel werken, nou ja, bijna dan… 🙂
Naam * [5] reageerde op deze reactie.
@ Dit : was naar aanleiding van @deze reactie:
@BvdB [2]:
En zoals ik u de vorige keer al heb geantwoord, heb ik geen respect voor ambtenaren en zeker niet voor politici.
Deze mensen hebben een beroepskeuze gemaakt, waardoor zij zich in de ogen van een moreel mens tot de laagste creaturen van dit apenras maken. Dat hebben zij vrijwillig gedaan, omdat zij (al dan niet bewust) gekozen hebben om hun beloning voor hun doorgaans overbodige dienstverlening, door collega’s van andere afdelingen bij elkaar laten roven, onder bedreiging van verdere vrijheidsberoving of straffen.
Hiervoor heb ik geen enkel respect. Sterker nog: ik ben niet eens beleefd. want respect moet je bij mij verdienen, beleefdheid kun je bij mij als normaal mens gratis krijgen, totdat het gedrag het tegendeel vereist.
Dus gelieve uw opgeheven vingertje niet meer mijn kant op te wijzen. Dat ik hem Ronald noem is mijn vorm om dit artikel nog een beetje beleefd te laten lijken. Hoe ik hem in werkelijkheid noem, zou te schockerend zijn voor u. Dus ga in het vervolg lekker iemand anders het moraliserende vingertje toewijzen.
Zeker niet als u zich zelf hier als voorstander van overheidsdwang presenteert. U bent dan óf een braaf opgevoede staatsslaaf, óf u hoort bij het dwang uitoefenende uitschot ambtenaren en politici dat ik verafschuw.
@BvdB: hoeveel onbenul past in een hersencel.
niets is zo asociaal als socialisme
@BvdB [2]: Overheidsbestuurders zullen in groten getale naar het bedrijfsleven overstappen.
Hahha en denk jij dat het bedrijfsleven zit te wachten op deze bestuurders?? Ze presteren nu al niet in een non prfit organisatie.. waarom denk jij dat ze het wel kunnen in het echte bedrijfsleven??
“In deze tijden van economische crisis vind ik dat een goed signaal. Van een ministerssalaris kun je prima leven”
Wat staat er tegenover zo’n ongelooflijk riant salaris?? Wat krijgen wij ervoor terug??
“Je werkt bij de overheid niet alleen voor het geld, maar vooral ook vanuit een stukje maatschappelijke gedrevenheid”
Maatschappelijk gedrevenheid?? Of gedreven door salaris en niets doen?? Geen verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat je hogeropkomt in de Brussel.
“Wordt het verschil echter te groot, dan kan de overheid niet meer aan goede bestuurders komen.”
NOEM MIJ AUB 1 GOEDE BESTUURDER!!!
“Met die transfers lekt er veel business intelligence weg naar de private sector”
Moeten de bestuurders de “business intelligence” niet delen met hun werkgevers?? Dus wij het volk?? En wie zegt dat het intelligent is en vooral voor wie is het intelligent??
Gezien jouw reaktie denk ik dat jij best wel eens een van de hyena’s zou kunnen zijn die nu het kleine landje regeren met veel te veel leden……. en dan wil je ook nog eens lullen over verspilling van gemeenschapsgeld.
Zo kort door de bocht en dom heb ik ze nog niet gelezen…
Comments are closed.