HEILDe baan van Hoofd van de Commissie is duidelijk in de belangstelling. Guy Verhofstadt is één van de eersten die een balletje opwierp. Direct in een stomme zet gesteund door Marx Rutte. Al vlug kwam ook de voorzitter van het Europees Parlemement, Martin Schultz waarna toen Jean-Claude Juncker prompt liet merken dat hij ook wel zin had!

Maar dat klopte niet met de wens van Angela die toen snel een paar andere namen uit haar tasje toverde:
“Het is duidelijk dat Angela meer mact aan Duitsland wil geven en ze speelt dat door meer (ook economische)  macht naar de Commissie te verleggen.
http://duitslandnieuws.nl/archief/2013/10/angela-merkel-wil-eu-landen-economisch-strak-aanlijnen/
Merkel wil voorkomen dat Juncker die baan krijgt en probeert de Ierse of Poolse Premier, resp. Enda Kenny of Donald Tusk,  er voor warm te maken.
http://euobserver.com/tickers/122607

Het laatste woord is hierover kennelijk nog niet gezegd. Wel lijkt het zeker dat deze benoeming buiten de kiezers om gaat.

Een uitgebreid interessant artikel over wat er zich onder andere in Brussel afspeelt staat in de (Engelse) Der Spiegel::
http://www.spiegel.de/international/europe/relations-worsen-between-angela-merkel-and-european-commission-a-941243.html

P.S. De weg hoe Nederland te bevrijden van de EU-bezetting is nog niet duidelijk zichtbaar !! Iemand ideeën?

5 REACTIES

 1. In vroeger tijden werd een bezetter door rebellen met bruut geweld aangevallen en verjaagd; dat gaat nu niet meer in de huidige tijd.
  We zullen dat anders moeten aanpakken. Laat burgers anti EU stemmen, zich niet aan de EU-regels houden en Eurofiele politici naar huis stemmen.
  En willen de politici dat niet, dan een politieke staking tot het doel bereikt is. De overheid kan onmogelijk 4 miljoen werkenden dwingen om aan het werk te gaan; de macht van het getal.

  Als je niets verdient dan betaal je ook geen belasting en dan komt de overheid in de problemen, net als de afdrachten aan de EU!

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. ABN Amro onthult de waarheid over ons geld;

  http://www.abnamro.com/nl/newsroom/Videos/interview-han-de-jong-tros-radar.html

  We dachten eerlijk gezegd dat we de waarheid over ons geldsysteem nooit uit de mond van een bankier zouden horen, maar uiteindelijk speelt de hoofdeconoom van ABN Amro, Han de Jong, open kaart met de kijker, in dit geval voor het Tv-programma Radar van de TROS.

  De Jong valt maar meteen met de deur in huis: de banken scheppen ons geld! Indien u of ik naar de bank stapt voor een krediet of lening, dan wordt er door de bankier (bij goedkeuring) simpelweg op een knop gedrukt en verschijnt het ‘geleende’ bedrag op uw bankrekening.
  Astronomische geldcreatie

  In tegenstelling tot wat iedereen verwacht, namelijk dat dit geld afkomstig is van een bestaand depot aan geld, ontstaat dit geld uit het niets. De bankier mag immers fractioneel bankieren, wat betekent dat iedere bank een veelvoud van zijn balans aan kredieten mag creëren.

  Wie dit systeem bereikt, zal heus wel snappen dat je zo de waarde van huizen of andere bezittingen naar astronomische niveaus kan drijven… wat ook gebeurde in de voorbije decennium. Voor wie dit systeem snapt, zal dan ook meteen begrijpen dat de waarde van ons geld (fiatgeld) lang niet waard is wat iedereen denkt.

  Immers, jouw zuurverdiende euro’s worden door een bankier in veelvoud gecreëerd door een simpele druk op de knop. Welke waarde heeft dit geld dan nog? Ook wij stellen ons al enkele jaren deze vraag luidop.

 3. @boos casje [1]:
  Klopt, als het lukt om is veelvoud bepaalde politici of wetten (weg ) te stemmen.
  Daar dus op werken is[rima.
  Bedenk dat dit nog een heel lange weg is. Er moet meer gebeuren want de vorderingen op dit gebied zijn kleiner dan het afzakken in de socialistische poel.
  Wat kan er nog meer gebeuren?
  Mensen die de vrijheid lief hebben, zouden nog eens ernstig kunnen overwegen iets te doen met:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/11/het-begin-van-de-nl-vrijheids-revolutie/

  @boos casje [1]:

  Hadjememaar [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [3]:

  Er was enige jaren terug een rijzende politicus,die zelfs de mogelijkheid had om op een democratische wijze, samen met een andere republikein ,ingevolge de prognoses, zelfs van het Koningshuis afscheid te nemen.Hij leeft niet meer.

Comments are closed.