PiratenPartij_NLDe piraten partij snapt het concept vrijheid iets beter dan veel van de andere meer traditionele partijen. Vandaar dat de libertarische twijfels aangaande het politieke bedrijf soms overwonnen worden en ik u wijs op hun activiteiten. Ahmed Marcouch, oud-stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart en nu Tweede Kamerlid voor de PvdA, treedt op zondag 19 januari 2014 om 16 uur in Vrijburg in debat met dr. Matthijs Pontier, de kersverse kandidaat-lijsttrekker voor de Piratenpartij Amsterdam. Bij deze het persbericht van de meeting.

Nederland lijkt een erg veilig land. Elk jaar dalen de criminaliteitscijfers. Toch zijn we steeds meer geld uit gaan geven aan veiligheidsbeleid. Vaak gaat het om dure, repressieve maatregelen als cameratoezicht, preventief fouilleren, meer blauw op straat en harder straffen. Uit evaluaties blijken deze maatregelen vaak nauwelijks effect te hebben. Steeds meer beginnen Amsterdammers zich te roeren over de ongevraagde data-verzameling via smartphones, cameratoezicht en onthullingen over spionage. Tegelijkertijd lijken deze trends nauwelijks te stoppen. Wat is wijsheid in de nieuwe wereld?

Over dit spanningsveld treedt dr. Matthijs Pontier in debat met Ahmed Marcouch in het vrijzinnige centrum Vrijburg te Amsterdam. De degens worden geslepen, want waar Ahmed een uitgesproken voorstander is van striktere beveiliging, waaronder ook preventief fouilleren en preventief arresteren, toont zijn gesprekspartner juist aan waar dit de mist in kan gaan. Het debat is open voor iedereen die zich wel eens afvraagt: Wat is wijs anno 2014: Meer of minder controle op de burger? Voor wie de middag niet kan bezoeken zal het debat live te volgen zijn via de website van Vrijburg:

2 REACTIES

  1. “de criminaliteitscijfers dalen”. Afgaand op het aantal veroordelingen? het aantal aangiftes? (bron?)

    Volgens mij doen mensen vaak geeneens aangifte wetende dat deze toch niet wordt behandeld of zinloos is, of wordt dit ze bij het politiebureau ontmoedigd. Zijn hier cijfers van bekend, of hierin een toename te zien is?

    “Wat is wijsheid?”
    Eigenlijk lijken bodycams voor politieagenten me wel een goed plan. Misschien zelfs met achteraf op te vragen beelden voor de burger.

    Hadjememaar [2] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.