Person_Rutte Mark CartPerson_Verhofstadt_cartNOS:”Rutte bemiddelt in liberale kwestie

VVD-leider Rutte heeft vanochtend tijdens een bemiddeling tussen Guy Verhofstadt en Olli Rehn een interne strijd binnen de Europese liberalen beslecht. *****

De afgelopen weken waren de Belg Guy Verhofstadt en de Fin Olli Rehn verwikkeld in een interne verkiezingsstrijd.

Beiden stelden zich namens de Europese liberalen beschikbaar om José Manuel Barroso op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie.

 

En aan die dreigende tweespalt binnen de Europese liberalen is vandaag een einde gekomen.

Ze gaan gezamenlijk campagne voeren, en ALS ze winnen, krijgt Verhofstadt het voorzittersbaantje en Olli Rehn krijgt een andere hoge post met evenredig salaris.

Marx Rutte legde onlangs bij Buitenhof nog uit hoe dat werkt. Zoals Verhofstadt “ons” geholpen heeft voor een hoge post voor “onze Neelie Kroes” zo helpen “wij” nu Guy zijn gewenst baantje te krijgen.

Uiteraard betekent dat dan ook dat Guy straks Marx weer helpt als die zijn ambities in de EU wil verwezenlijken.

6 REACTIES

 1. als dat met geld gepaard gaat, heet het omkoping;
  als dat met diensten gepaard gaat heet het…..?

 2. Volk hou van Uw land, maar vertrouw nooit haar regering. (Robert A. Heinlein)

 3. @BvdB [4]: De vergelijking met Marx is een beetje misplaatst, zelfs Marx zou gehuiverd hebben naar Rutte z’n opvatting van herverdeling van rijkdommen.
  Sterker nog hij heeft gewaarschuwd dat dit precies de manier zal zijn wat kapitalisme kapot zal maken, de koopkracht afbreken ten gunste van omzetten.

 4. @printer [2]:

  Gelijk destijds Jaap de Hoop Scheffer voor het baantje van politiek secretaris generaal van de NATO,waarvoor Nederlandse soldaten moesten gaan vechten ver buiten onze landsgrenzen

  De volgende politiek secretaris generaal van de NATO staat al in de startblokken,Pieter de Crem door zijn inspanning voor aanschaffing van de JSF, geschikt voor kernbommen,welke gelegerd zijn op de Belgische vliegbasis kleine Brogel.

Comments are closed.