vrijdag, 31 januari 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Werelderfgoed

Stonehenge_wereld erfgoedIk erger mij al jaren aan de spotjes van UNESCO waarin allerlei bijzondere plekken op aarde zoals bijvoorbeeld Stonehenge, de middeleeuwse binnenstad van Krakau of het eeuwenoude Brussel triomfantelijk als UNESCO werelderfgoed naar voren worden geschoven.

Het toontje van die spotjes is nogal arrogant-geruststellend, zo van nu komt het wel goed met die plekken want de UNESCO waakt er voortaan over.

Maar de UNESCO heeft nooit iets met die locaties te maken gehad, Stonehenge is enige duizenden jaren gebouwd zonder de UNESCO en is al die duizenden jaren overeind gebleven, ook zonder enige inmenging van UNESCO.

Dat geldt ook voor Brussel, Krakau, de piramides en alle overige world heritage sites waarmee deze door en door corrupte en totaal zinloze UNESCO-ambtenarenclub nu mooi weer probeert te spelen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Pteranodon schreef op : 1

  De stad Tiahuanaco heeft het zonder de VN helaas niet ongeschonden overleefd. Hele stukken van die stad werden vergruisd om als steentjes naast een spoorweg te dienen. Wat er over is, is nu een van de meest bijzondere oudheidkundige monumenten ter wereld. En door raadselen omgeven omdat er toen nog geen VN was om over hun behoud te waken.

  Overnight [2] reageerde op deze reactie.
  Wladimir van Kiel [3] reageerde op deze reactie.

 2. Overnight schreef op : 2

  @Pteranodon [1]: en dus?
  nooit meer een gebouw vernieuwen, Krakau, niet meer opbouwen van de oorlogspuin? De zuiderzee met zijn unieke eigenschappen indammen?

 3. Wladimir van Kiel (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Wladimir van Kiel

  @Pteranodon [1]: dus het is de grootste wens van Polen, Britten en Belgen om zo snel mogelijk Krakau, Stonehenge en Brussel te vernietigen en is de UNESCO het enige wat ze tegenhoudt ?

  Die antieke Boeddha’s in Afghanistan zijn ook gewoon door de taliban geploft, daar hielp geen UN tegen.

  Het lijkt mij dat normale landen zelf wel op hun spullen zullen passen en de idioten niet en daar zal geen UNESCO iets aan kunnen doen

 4. Naam * schreef op : 4

  Er valt sowieso wel wat af te dingen om het eeuwig durende behoud van oude bouwwerken omwille van wat?
  Moet de aarde een groot openlucht museum worden waar straks niets meer veranderen mag?

  Wladimir van Kiel [5] reageerde op deze reactie.

 5. Wladimir van Kiel (auteur van dit artikel) schreef op : 5
  Wladimir van Kiel

  @Naam * [4]: Stonehenge is ooit ook gewoon nieuwbouw geweest. Over 400 jaar is de Gliphoeve waarschijnlijk ook een gewaardeerd stukje erfgoed.

 6. Johnny Feelgood schreef op : 6

  Als dergelijke gebouwen en bezienswaardigheden niet in bezit van een collectieve roverheid zouden zijn, maar privebezit, zou dit al veel meer bescherming bieden vanwege commerciele potenties.

 7. BTtje schreef op : 7

  De islamextremisten die nu Egypte beheersen willen wax over de piramides gooien om het te bedekken, omdat het onheilig zou zijn. Was een jaar geleden gezegd door een leider van een moskee die sinds de revolutie zich in de politiek heeft gemengd. ik weet niet of dit nog wel doorgaat, omdat het het toerisme nog verder zal vernietigen, maar vraag me af wat UNESCO hier tegen zal gaan doen als het wel doorgaat. Ik kan het fragment niet meer terugvinden. Het ging over de situatie in Egypte na de revolutie.