.Dat is de methode waarop nu getracht wordt het door Geert Wilders gebrachte rapport van Capital Economics te verzwakken en weg te werken..

Angst Kweken Bovard.. Het rapport van dit gerenommeerde bureau zegt duidelijk dat je wel

gek moet zijn als je daar niet serieus op ingaat en gaat onderzoeken of en hoe ervan te profiteren.En toch is dat wat je nu kunt zien gebeuren.

Politici zijn kennelijk bevreesd voor hun eigen baantje. Daarom eerst trachten het belachelijk te maken. En tegelijk de burgers bang maken voor hel en verdoemenis als Nederland uit de EU zou gaan.

Kijk naar de commentaren tot nu toe. Ik heb nog geen enkel echt rationeel bewezen argument gezien, Alles gaat in de trant van:
–Dan doen ze geen handel meer met ons.
–Dan wordt er niets meer door Rotterdam aangevoerd en al die maatschappijen gaan naar Antwerpen  of Hamburg.

We zullen nog wel nader op deze ontwikkelingen terugkomen. Maar voor nu vragen we om er zelf eens goed over na te denken.
Zouden de mensen in andere Europese landen zo dom zijn dat ze niet aan hun eigen belang denken en in plaats van met Nederlandse bedrijven handel gaan drijven met bedrijven die duurdere of slechtere waar leveren?

Vertel dat aan zoveel mogelijk mensen want een kans als deze komt niet vlug meer.

 

12 REACTIES

 1. Langzaam krijgt zelfs de grootste sukkel in Nederland het spelletje door.
  Er komt een tijd dat angst kweken juist contraproductief gaat werken tegen de gevestigde orde,de MSM heeft er al behoorlijk problemen mee,men gelooft het gewoon niet meer.
  Sanoma maakt niet voor niets een gigantisch verlies dit jaar,mensen betalen niet meer voor leugenkranten.

 2. @Wladimir van Kiel [2]: Klopt wat je zegt maar landen (overheden) hebben natuurlijk wel de macht om torenhoge importtarieven op te gaan leggen waardoor die bedrijven toch geen zaken meer met ons willen doen. Een nexit zonder Duitsland (onze grootste afzetmarkt en land met grofweg dezelfde belangen als wij) lijkt me daarom niet verstandig.

  Albert S. [5] reageerde op deze reactie.
  Raimond [7] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 3. @Marco van der Slot [4]: Marco, wat heeft ons rijk gemaakt? Dat is de vrije markt. Dat was reeds in de 17e eeuw zo en dat is na de Tweede Wereldoorlog ook geweest. Niet alleen wij werden rijk, ook niet-EG of EU-landen werden rijk, rara hoe kan dat? Uit het laatste rapport m.b.t. IJsland blijkt dat zij de crisis te boven zijn gekomen, terwijl landen als Griekenland, Portugal en Spanje nog steeds in een diepe crisis verkeren met hulp van kredieten uit de overige landen. Zo zie je maar dat economie heel anders werkt dan men denkt binnen de beperkt gedachtematrix die ten grondslag ligt aan onze politiek.

  Voor partijen als PvdA, D´66, GroenLinks, VVD etc. is de EU en de euro een religieuze obsessie geworden en ons beleid daarmee is gebaseerd op angst. De econoom, of wat daarvoor moet doorgaan, Wim Boonstra voldoet aan dit beeld. De goede man begrijpt eigenlijk bitter weinig van de vrije markt en de economie. Ik heb reeds hierover geschreven in een eerder Vrijsprekerartikel over zoveel onbenul.

  Kijk als je ministers hebt als Dijsselbloem die fanatiek vasthoudt aan een mythe en daar ook zich helemaal voor leent binnen de EU, dan kun je namelijk geen debatten gaan voeren. Het is hetzelfde als met iemand die rotsvast in god gelooft, die kun je ook niet afbrengen van zijn geloof en dat is de tragiek van ons land, wij kennen helaas bitter weinig onafhankelijke denkers.

  Proficiat aan de PVV om dit masker af te slaan.

 4. Angst kweken, daar hebben ze apparaten voor!

  Mensen worden hier niet ‘afgeluisterd’, ze worden bloot gesteld aan onverantwoordelijke hoeveelheden radar (1-60ghz) straling, hoge tonen (maanden/jaren lang). Maar het populairst is een ’tetanizatie wapen’.
  Net nog even voor de hond uitlaten, kunnen ‘ze’ uit stierlijke verveling je hart een opdonder geven met z’on ding. waar een target dagen later nog pijn aan heeft.
  Een variant op deze aangepaste magnetrons waarmee men inhibitieloos mee experimenteerde op mensen in de jaren 90 (ja, in Nederland natuurlijk) , veroorzaakt diepe angstig aanvoelende hartslagen, ze doen dat met ’targets’ in de auto of in huis, maanden/jarenlang. Ze kunnen ’targets’ niet alleen als een konijn in een geelectrificeerde kooi geautomatiseerd door het huis heen jagen, nee ze kunnen ook angstgevoelens induceren.
  Omdat bij het fight-or-flee reactie het hart sneller gaat kloppen, kan men de fight-or-flee reactie ‘opwekken’.

 5. @Marco van der Slot [4]:

  Het is hetzelfde als met iemand die rotsvast in god gelooft, die kun je ook niet afbrengen van zijn geloof en dat is de tragiek van ons land, wij kennen helaas bitter weinig onafhankelijke denkers.

  Nog een keer : Het is hetzelfde als met iemand die rotsvast in god gelooft…..goh , dan rest ons nog slechts de vraag ?

  Welke !

  Zo waarlijk helpe mij (G)god ALMACHTIG ……da’s een binnenkomer he jongen .

 6. @Marco van der Slot [4]:
  “. . . landen (overheden) hebben natuurlijk wel de macht om torenhoge importtarieven op te gaan leggen waardoor die bedrijven toch geen zaken meer met ons willen doen. . . .”

  Natuurlijk zou een (gefrustreerde) politicus dit kunnen doordrijven.
  Daarom is het goed om daar nu al op te wijzen waardoor meer mensen dit zien als zwakte (en eventueel als een vijandige daad? En dat doet denken aan quote David Henderson:” When Goods Don’t Cross Borders, Armies Will.”

  Marco van der Slot [10] reageerde op deze reactie.

 7. Armoe maakt eenheid. ( tegen de Eu. )
  Het is handiger, om armoe te voorkomen.
  ——————————————-

  “Dan doen ze geen handel meer met ons. ”

  Handel moet niet op connecties (vrienden) drijven, maar op capaciteiten. (innovatie, effectief, techniek, etc,..)

 8. @Hub Jongen [8]: Ik heb nul komma nul vertrouwen in de integriteit van EU politici en ga er zonder meer vanuit dat ze uit rancune importbeperkingen zullen opleggen aan de gewezen grootste netto betaler als die ermee ophoudt. Welk nederlands leger zou jij in dat geval precies op ze af willen sturen? Wil zoiets slagen dan moet je ervoor zorgen dat je een veel groter en machtiger land dat in hetzelfde schuitje zit, Duitsland dus, mee krijgt. Vergeet niet dat de gulden destijds ook aan de duitse mark gekoppeld was, een muntunie tussen deze twee landen alleen werkt dus prima.

 9. @lallemand [3]:

  U moet op 25 mei a.s. in Vlaanderen de verkiezingen volgen,vooral Antwerpen.

  Het zou weleens een tweede Danzig ten tijde van Lech Walesa kunnen worden.

Comments are closed.