Dom_beetjeHet Zwitserse volk heeft besloten dat zij een grens moeten stellen aan het aantal immigranten dat in Zwitserland mag komen wonen.  ******

Dit is een maatregel waar je vragen bij kunt zetten. Maar wel begrijpelijk als je alleen maar kijkt dat Nederlanders ook voor meer dan de helft tegen ongebreidelde immigratie zijn. Mensen die al 12 jaar in Nederland een eerzaam bedrijf uitoefenen worden hier nog het land uitgezet.******

Maar de EU politici zijn zodanig gefrustreerd, dat ze niet eens proberen een goede gemeenschappelijke oplossing te regelen, dat ze meteen bepalen dat:  NOS: “

ANP Xtra

Zwitserse studenten zijn vanaf het volgende academiejaar niet meer welkom binnen het Erasmusprogramma. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt.

“Het Erasmusprogramma stimuleert het uitwisselen van studenten tussen de landen van de Europese Unie en andere deelnemende landen, zoals Zwitserland.”

Uit het bericht is nog niet duidelijk of bvb Nederlandse studenten nu ook niet meer naar Zwitserland mogen.

Hoe dan ook, dit gedoe doet wel heel klein aan. Je frustratie botvieren op studenten is nog heel dom ook. Misselijk!
Is dit ook een poging om landen als Nederland bang te maken en te “dwingen” om toch vooral in de EU te blijven?

Wij zouden dan ook graag reacties van studenten willen horen.

Eventueel later meer over dit onvolwassen EU-geneuzel.
Weer een reden te meer dat Nederland zsm uit die EU moet.

9 REACTIES

 1. Dit is de kleinzieligheid ten top. De euro-elite laat zich echt in de kaart kijken.

 2. Het ongekozen EU-politburo laat zich als slecht verliezer kennen. Niet dat het mij verbaast. Ondanks alle macht is men bij niet erg geliefd. Dat komt vermoedelijk door al die zure bekken en lusteloze uitstraling die men heeft in de Youtube filmpjes.

  Maar een “Erasmusprogramma” zou helemaal niet mogen bestaan als hobby van het EU-politburo.

 3. Ik snap heel goed dat de Zwitsers dit besloten hebben. Doordat ze directe democratie hebben gaat het hun land economisch gezien nog erg goed. Verder hebben zij zo ongeveer de hoogste income per capita in de wereld. Open grenzen zou een mooi gegeven zijn als alle landen vol waren met mensen die in vrijheid leven. Dit is uiteraard niet de realiteit. Daarom kan ik mij voorstellen dat het absorptie ratio van een land in acht is genomen. Hierdoor kunnen ze garanderen dat hun land sterk blijft en niet economisch en cultureel wordt afgebroken.

  Deze economische en culture afbraak is wat de EU standaard doet voordat ze een land naar binnen zuigen. Daarom is het mooi naar mijn inziens dat Zwitserland een duidelijk nee aan de EU geeft

  Vilseledd [8] reageerde op deze reactie.

 4. Het uitwisselen van studenten.

  In Nederland harken de college van besturen de buitenlandse studenten bijelkaar, om het aantal studenten hoog te houden.
  Het aantal is belangrijk voor hun inkomen en het hoeveelheid geld wat men krijgt van de staat.

  In de praktijk zie je veel buitenlandse (ook van buiten de Eu)
  studenten op de technische faculteiten kennis vergaren en hiermee weer terug gaan naar hun eigen land.
  M.a.w we helpen de concurrent in het zadel met ons belastinggeld betaalde technische onderzoeken.

  Nederlandse studenten doen vaak hobby-studies (goddienst, kunst, cultuur, sociologie, etc,.. ) waar onze economie weinig aan heeft.
  Welvarende economien (zonder grondstoffen) draaien op technologische kennis.

  Ik denk dat de Zwitsers blij moeten zijn met besluit van de EU.
  Het is een afweging van hoeveel kennis krijgt het land erbij en hoeveel raak je kwijt met een uitwisseling.

  Duur verkregen kennis bij een bedrijf ga je ook niet uitwisselen zonder daar beter van te worden.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 5. Inderdaad belachelijk van die Zwitsers om eenzijdig een Verdrag op te zeggen. Een land wat zich juist zou moeten stilhouden vanwege hulp aan belastingontduiking wat andere landen heel veel geld kost. Studenten uit Zwitserland worden gesponsord door de EU (7500 euro per stuk als ze binnen Europa gaan) dus niet zo vreemd dat de EU dit dan opzegt.
  Zwitserland wil wel de voordelen, maar niks ervoor teruggeven.

  Romee [7] reageerde op deze reactie.
  Individualist [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Romee [4]:
  Mee eens. Daarom zou een leuk uitwisselingsprogramme dan ook gefinancierd moeten worden uit het bedrijfsleven of uit andere vrijwillige bijdragen. Of zelfs winstgevend gemaakt worden!
  In ieder geval niet gefinancierd met gestolen geld!

 7. @Dean [5]:

  Inderdaad belachelijk van die Zwitsers om eenzijdig een Verdrag op te zeggen.

  Moeten ze zelf weten. Heeft niemand iets mee te maken. Dat verdrag is gesloten door groep A, en groep B is daar niet aan gebonden.

  Een land wat zich juist zou moeten stilhouden vanwege hulp aan belastingontduiking wat andere landen heel veel geld kost.

  Zwitserland helpt mensen hun EIGEN geld te houden. Landen hebben geen recht op het geld van de burger (want dat is gestolen) en dus kost het die landen ook geen geld.
  Wat jij belastingontduiking noemt, noemen wij diefstalontduiking.

  Zwitserland wil wel de voordelen, maar niks ervoor teruggeven.

  Houdt toch op. Westerse landen geven doorgaans veel meer dan ze terugkrijgen. Er zijn netto amper voordelen.
  Hoe dan ook blijft het klein kindergedrag van potentaten.
  Gelukkig heeft Zwitserland een ECHTE democratie, in tegenstelling tot de namaakdemocratie die er is in andere Europese landen.

 8. Ja, onprofessioneel om een conflict uit te vechten over de rug van onschuldigen.

  @Timothy [3]:

  Een land, waarin tot 1990 in de achterlijke halfkantons vrouwen verstoken waren van kiesrecht, kan ik niet serieus nemen.

 9. Mooi voorbeeld wat macht met mensen doet…De Euro parlementariërs beginnen meteen te dreigen als je als land zelf een mening hebt.
  Zwitserland is niet eens lid van deze EU boeven kliek maar door het machtsblok uit Brussel worden ze wel meteen even onder druk gezet dmv handelsverdragen.

  Dus mochten er nog mensen van mening zijn dat Brussel niet probeert alles te dicteren (Dean), dan raad ik die aan om dan hun kop nog maar wat verder in het zand te steken.

Comments are closed.