Bureau Brandeis treedt op namens Burgers tegen Plasterk. Zonder de bureau-Brandeis-The-Dutch-against-Plasterk-225x300rechtszaak die zij begonnen, stond de minister vandaag niet met het zweet op zijn voorhoofd zijn leugens te verdedigen. Of hij nu aanblijft of niet, het aangetoonde overheidsbedrog is een gewonnen publiciteitsslag.

Burgers tegen Plasterk wil dat de rechter de uitwisseling van illegale data verbiedt. Er is namelijk een levendige handel tussen nationale inlichtingendiensten in deze gegevens. Een overkoepelend orgaan – nine eyes – wisselt op grote schaal al dan niet illegaal verkregen informatie tussen de leden uit. Nederland is ook lid van die club.

De wildgroei in dataverzamelen door overheden werd onlangs nog door Tegenlicht in het zonnetje gezet. Met afgedwongen belastinggeld worden een handjevol security en IT bedrijven gespekt met als einddoel totale staatscontrole. Middelen daartoe zijn ‘het internationale terrorisme’ en ‘de illegale vluchtelingenstroom’.

Waar de Duitse bevolking een scherp oog op hun overheid houdt, waren er maar bijzonder weinig Nederlanders geïnteresseerd in het datagesprokkel door de staat. Beetje bij beetje lijkt hier nu een kentering te komen.

Goed dus dat organisaties als Brandeis en Bits of Freedom in de bres springen. Van ‘onze’ volksvertegenwoordigers hoeven we namelijk niets te verwachten. Mocht je zelf nog wat willen doen…vandaag is het The Day We Fight back tegen wereldwijde massa surveillance !

2 REACTIES

 1. .
  Het sprookje van de Wijsheid

  Er was eens een wonderkind Ronald geheten,
  dat was er begaafd man…je wil het niet weten
  er was haast geen kunde waar hij niets van kon
  zodat hij de titel Hoogleraar zelfs won…
  .
  en dagelijks bleef hij meer kennis vergaren
  steeds wijzer dus bij het verstrijken der jaren
  eigenzinniger, naarmate hij kennis steeds won,
  bleef hij zich ontplooien en Ronald werd Ron…
  .
  het leven was goed en het maakte hem rijker
  alleen ijdelheid dwong ‘m steeds meer in de kijker
  maar wat hij ook poogde en wat hij verzon
  hij bleef maar ’n mens…dàt lot kent geen pardon…
  .
  dus raakte verblind, zoals ’t vaak gaat in ’t leven
  kwam wat van de grond los, begon wat te zweven
  nam ( en iedereen zag dat dit écht niet kon)
  z’n hoedje…’n aanloop en vloog récht naar de zon !
  .

  Jasterke
  .

Comments are closed.