Stemniet_Don't voteDe overheid heeft vaak mooie redenen voor beleid. Dit zijn niet altijd de juiste redenen. Ik heb geen alu hoedje, maar weet niet wat ik hiervan moet vinden: Bij de komende gemeenteraads verkiezingen gaan vijf gemeenten op één locatie in de gemeente alle stemmen tellen. Dit is een experiment, mogelijk gemaakt door de ‘Tijdelijke Experimentenwet stembiljetten en centrale stemopneming’. (bron)

De overheid stelt: Dankzij het centraal tellen van stembiljetten kan het telproces uniformer en efficiënter verlopen, is het idee achter het experiment. Ook moet het ten goede komen aan de controleerbaarheid en transparantie van het telproces: voor kiezers, politici en media is het makkelijker om het tellen bij te wonen. [Einde aanhaling]

Politici trekken zich weinig aan van verkiezingen en transparantie, denk maar aan het verraad van Lissabon. Als de overheid series betrokken is bij de maatschappij en zich zorgen zou maken over efficientie zijn overheidsdiensten de eerste die moeten worden aangepakt. Of opgeheven.

Is dit gewoon gemakzucht? Of is er een andere reden? Of moeten we onze energie nuttiger besteden en niet langer proberen te raden wat de beweegredenen zijn?

 

6 REACTIES

 1. OFF TOPIC-BREAKING NEWS.

  Vierde topbankier wisselt het tijdelijke met het eeuwige , door z.g. veronderstelde “zelf(ver)moord”.
  En dat alles binnen een week.

  EINDE OFF TOPIC BREAKING NEWS.

 2. Bij de komende gemeenteraads verkiezingen gaan vijf gemeenten op één locatie in de gemeente alle stemmen tellen.

  Lezingswet 1941 : of zoals de “gemeentewet”, gelezen dient te worden.
  Plunder elk archief voor een andere wet, u zult hem niet vinden.

  Ik heb gesproken….uch.

 3. “Of moeten we onze energie nuttiger besteden en niet langer proberen te raden wat de beweegredenen zijn?”

  Weet je wat nog transparanter is?! Alle stemmen centraal in brussel tellen – dat gebeurt dan “live” op tv (de 2e keer althans) en dan kan iedereen zien hoe eerlijk het wel niet gaat…. greatest trick the slavers ever pulled getting all the slaves to think they are free.

  Leuke tip voor de gamers en kids: Assassin’s Creed Liberation HD, historisch geinspireerd verslag over de slavernij.

Comments are closed.