labelsVrijspreker: Overheid in het engels is ‘government’. Als je dat woord ontleedt, bevat dat het woord ‘govern’ wat zoiets betekent als controleren en het woord ‘ment’ wat van mentaal komt, oftewel de het denken/de hersenen. Overheid is dus het controleren van het denken. Hoe doe je dat het beste?

Opperdienaar: Natuurlijk begint dat met het controleren van de opleiding van de kinderen. Je moet hiertoe een leerplicht instellen. Je moet ook veel dingen op papier zetten. Daar gaat nog steeds een ongelofelijk gezag van uit. Daarnaast moet je jouw regels voor anderen ‘wet’ noemen. Dat heeft een associatie met natuurwetten, waarvan elke onderdaan weet dat die onwrikbaar zijn. Zwaartekracht, daar kun je je niet onderuit kletsen. Maar het heeft ook sterk te maken met labelen. Als je iets slechts voor ze wilt doorvoeren, moet je het gewoon labelen als goed. Ze weten het verschil toch niet.

Zo blijft het me verbazen dat zelfs sommigen uit de libertarische hoek dingen kunnen zeggen als: Het stelsel van centrale banken in de VS (de FED) is een private organisatie, want er is ergens een papiertje waarop staat dat dit zo is en wie de aandeelhouders zijn. Libertariërs zijn dan eerder overtuigd als dit papiertje in een geheime kluis ligt, officieel wordt ontkent en nog nooit een audit heeft gehad. Etatisten zijn eerder overtuigd als de main stream media verkondigen dat het privaat is en iedereen om hen heen het ook zegt.

Vrijspreker: Waarom zou je er aan twijfelen dat de FED een private organisatie is?

Opperdienaar: Het is kennelijk voor de meeste onderdanen onmogelijk om te kijken naar de karakteristieken van iets en het daarop zelf te classificeren in het juiste concept. Als een fascist een zwarte huidskleur heeft of geen joden vervolgt, herkennen ze hem al niet meer als fascist. Hij moet een snorretje hebben en hard schreeuwen, dat herkennen ze als fascist. Van nature deel je gelijksoortige dingen in in een groepje (concept), wat je een naam geeft. ‘vrouwen’ is bijvoorbeeld zo’n concept, ‘paard’ en ‘stoel’ ook. Dus er zijn een heleboel vrouwen van vlees en bloed die onder het concept ‘vrouw’ vallen en een hoop specifieke paarden die onder het concept ‘paard’ vallen en vele verschillende stoelen die onder het concept ‘stoel’ vallen. Onderdanen kunnen nog net zelf naar een spreeuw kijken en concluderen dat dit niet onder de vissen valt. Als het iets moeilijker wordt, kunnen onderdanen echter alleen naar de classifikatie overnemen die ze door een autoriteit op een papiertje wordt aangereikt. Het zijn conceptleners. Als heerser is het dan zo gemakkelijk, je geeft een nieuwe wet gewoon de naam van het concept waar je het de onderdanen bij wilt laten indelen. Dus:

 • De anti terrorisme wetgeving is er om terrorisme tegen te gaan.
 • De anti discriminatie wetgeving is er om discriminatie tegen te gaan.
 • De patriot act is patriottistisch
 • De staat is een organisatie zonder winstoogmerk
 • De staat is een organisatie die dient voor de bescherming van eigendommen en voorkomen van chaos
 • Minimumloon is er ter bescherming van de armen tegen uitbuiting
 • Maximum snelheden zijn er om ongelukken te voorkomen
 • Kapitalisme is voor uitbuiters
 • De FED is echter een speciaal geval aangezien FEDeral suggereert dat het federaal is (nationale overheid), maar de statuten suggereren dat het privé is. Voor alle conceptleners wat wils dus.

  Vrijspreker: Waarom is dat?

  Opperdienaar: Omdat een centrale bank altijd onafhankelijk van de overheid moet lijken waar ze het geld voor drukken. Anders is het vertrouwen in dat geld snel verdwenen. De belangrijkste personen weten wel dat als je politici zoveel geld laat drukken als ze denken nodig te hebben, dat het snel mis gaat. Voor hen is de FED dus een onafhankelijke private organisatie. Onderdanen hebben er meer vertrouwen in als het onder controle is van hun stemgedrag, hoe belachelijk dit ook lijkt. Voor hen is er het woord federaal.

  Vrijspreker: Maar wat is het nu echt?

  Opperdienaar: Daarvoor moet je naar de karakteristieken kijken.

  Dat de FED een monopolie is, beschermd door overheidsgeweld tegen concurrentie. Als een gewone onderdaan geld gaat drukken wordt hij gearresteerd en berecht door de overheid en opgesloten door mensen die betaald worden met belastinggeld. Alle winst van de FED vloeit terug gaat naar de overheid nadat de salarissen betaald zijn. Dus de roverheid leent geld bij de centrale bank, betaalt daar rente over, maar krijgt die rente weer terug als winst van de centrale bank. Effectief betaalt de roverheid dus geen rente op het geld dat ze lenen. Tenslotte wordt het hoofd van de centrale bank benoemd door de president. Kortom het heeft alle karakteristieken van een overheid en moet daar dus ingedeeld worden.

  Vrijspreker: Ondanks dat de statuten zeggen dat het private is en aandeelhouders heeft.

  Opperdienaar: Het leger van China heet ook ‘leger van het volk’ en de munteenheid ‘geld van het volk’. Dat wil niet zeggen dat als jij bij het volk hoort, dat je het leger of de centrale bank commando’s kan geven. Dan zit je er zwaar naast. Dat is alleen bedoeld om je te laten denken dat de dienaren voor jou werken. In de roverheid werken is breinwerken, het manipuleren van het brein van de onderdanen.

  Animal farm, George Orwell:

  Kameraden! riep hij uit. Jullie denken toch niet, hoop ik, dat wij varkens dit doen in een geest van egoïsme en privilege? Menig van ons heeft een hekel aan melk en appels. Ik heb er persoonlijk een hekel aan. Ons enige doel met het eten van deze dingen is om onze gezondheid op peil te houden. Melk en appels (dit is wetenschappelijk bewezen kameraden) bevatten ingrediënten die absoluut nodig zijn voor het welzijn van een varken. Wij zijn breinwerkers, het hele management en de organisatie van deze boerderij hangt van ons af. Dag en nacht waken we over jullie welzijn. Het is voor jullie dat wij die melk drinken en die appels eten.

  1 REACTIE

  1. Zo kunnen allerlei begrippen in een andere categorie geplaatst worden die nuttig is voor het doel.
   Zo zijn er handelingen, die als jij of ik die doen, ROOF (of diefstal) genoemd worden, maar als de ROVERheid hetzelfde doet, heet het “Belasting”.

  Comments are closed.