Brecht ArnaertOp zaterdag 22 maart aanstaande is Brecht Arnaert te gast bij het Spaanse Instituto Juan de Mariana in Madrid, alwaar hij een presentatie zal geven over zijn doctoraatsthesis: dat het mogelijk is om de Austrian Business Cycle Theory toe te passen op de productie van ideeën. Hij presenteerde zijn werk eerder al in Antwerpen, en nu dus ook in Madrid.

Vrijspreker kreeg de exclusieve primeur om de livestream van deze lezing te mogen hosten. Wij raden u dan ook ten stelligste aan af te stemmen op deze pagina. Aanstaande zaterdag, om 20u. Wie geïnteresseerd is in een korte samenvatting van zijn werk, kan die hier downloaden.
http://www.youtube.com/watch?v=p025xDU4Deo

link naar de embedded video alhier.

1 REACTIE

 1. Back to school !

  • kondratieff-golf
  is een lange golfbeweging, waarvan één cyclus een periode van 30 à 50 jaar betreft. De golfbeweging kan opgevat worden als een schommeling in de trend (productiecapaciteit). Deze schommeling kan worden verklaard door het gelijktijdig optreden van baanbrekende innovaties (de zogenaamde basisinnovaties). Hierdoor ontstaan er periode van vette en magerige jaren. Tot nu toe kan men vijf perioden van vette jaren onderscheiden.
  Eerste periode vette jaren van ongeveer 1780 tot 1815 met als basisinnovaties de textielindustrie, het toepassen van waterkracht, het aanleggen van havens, kanalen en verharde wegen en straten.
  Tweede periode vette jaren van ongeveer 1845 tot 1875 met als basisinnovaties de spoorwegnetten, de gasverlichting en de telegraaf.
  Derde periode vette jaren van ongeveer 1890 tot 1916 met als basisinnovaties de elektrotechniek, de automobielindustrie en de opkomst van de chemie.
  Vierde periode vette jaren van ongeveer 1944 tot 1975 met als innovatie de snelle verspreiding van een reeks duurzame huishoudelijke consumptiegoederen.
  Vijfde periode vette jaren van ongeveer 1995 tot misschien 2020? met als innovatie de talrijke ICT-toepassingen
  Let wel dat tussen de perioden van vette jaren de perioden van magere jaren liggen!
  (bron: ESB nr 4245, blz 171; artikel van Alfred Kleinknecht, hoogleraar innovatie, TU De

Comments are closed.