Contant-geld-verdwijnt-snelVrijspreker: Denkt u ook niet dat de gebeurtenissen met Edward Snowden er voor gezorgd hebben dat de ogen van de onderdanen geopend zijn voor de alomtegenwoordige spionerende machthebbers?

Opperdienaar: Vergeet het maar, het valt me bijvoorbeeld de laatste tijd steeds meer op dat zelfs de meest knullige bedragen met plastic betaald worden. Onderdanen hebben geen 3.5 euro op zak om een Dürüm Döner te betalen. Kan ik hier ergens pinnen? vragen ze dan. Platzak, geen geld voor een broodje pita, verdorie. Alles kunnen we traceren.

Vrijspreker: Meestal denken onderdanen: wat maakt het uit of iemand weet dat ik een broodje pita koop in Utrecht?

Opperdienaar: Inderdaad en dat maakt ook niets uit. Wat wel uitmaakt is dat contant geld steeds vreemder wordt. Iemand die met contant geld wil betalen, wordt steeds meer vreemd aangestaard. Voor grotere bedragen werd hij al als een crimineel gezien, maar die grens verschuift steeds verder omlaag. Steeds meer kassa’s in de supermarkt waar je alleen kunt pinnen. Winkeliers vragen waarom de klant eigenlijk niet pint.

Vrijspreker: Wat is daar het voordeel van voor de overheid?

Opperdienaar: Als er geen contant geld circuit meer bestaat, is het onmogelijk voor mensen om buiten ons systeem te overleven. Via de OV chipkaart en camera’s kunnen we zien of ze ergens proberen te werken, zelfs als ze die detectie kunnen vermijden, kunnen ze niet voor contant geld werken en zelfs als ze dat toch lukt, kunnen ze dat contant geld straks niet eens meer uitgeven. Als wij een bitje in de computer omgooien, gaat hun bankrekening op zwart en spartelen ze rond als een hulpeloze vis op het droge. Daarna kunnen we wachten tot ze aan onze voeten kruipen, smekend om vergiffenis.

Vrijspreker: Het vreemde is dat als je mensen vraagt waarom ze plastic betalen steunen, ze deze argumenten nooit noemen. Het is praktisch, geen diefstal, veiliger voor winkeliers, er hoeven geen vrachtwagens met geld rond te rijden.

Opperdienaar: Onderdanen geven de excuses voor hun slavernij die wij willen dat ze geven.

9 REACTIES

 1. Heeft de Opperdienaar al nagedacht over een volledig traceable cryptocurrency die wel bij te drukken is? Bijv. de Fopper Dinar.
  En dan de onderdanen verplichten deze te gebruiken omdat het helpt om de economie te stimuleren/stabiliseren en omdat andere cryptocurrencies wel eens gebruikt worden voor de aankoop van onbetamelijke zaken. Je hoeft tegenwoordig alleen maar te suggereren dat iets te linken is met terrorisme en mensen geven meteen al hun vrijheden op.

 2. De naamgeving is iig uitstekend. De strategie is ook beproefd.
  Net zo iets als :drugs zijn slecht, behalve deze FDA goedgekeurde pilletjes.

 3. Er zijn bedrijven te vinden waar een betaling met 8.000 euro cash nog gewoon wordt aangenomen en waar je dan netjes een kwitantie van krijgt. Omstanders kijken dan wel erg vreemd soms.
  Bij de bank vroegen ze waar het geld vandaan kwam, dat ik op mijn rekening had gestort. Ze hadden een meldingsplicht.

  Hadjememaar [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Boy [4]:

  Tsja ,die banken,weleens een wedervraag gesteld,hoe de Rothschilds ,of de familie van US president Roosevelt aan hun kapitaal kwamen?

 5. Ze willen ons het idee geven dat het contante geld, amper nog wordt gebruikt. In werkelijkheid wordt het contante geld nog steeds voor meer dan 60% mee betaald. Daarbij is pinnen geen wettelijke betaalmiddel (dat iedereen dit accepteert is een ander verhaal), dus als er geen contant geld geaccepteerd wordt in een winkel, zijn zij juridisch in overtreding. Dit wordt door de media verzwegen. Ik heb ooit een volle boodschappen kar bij de kassa op de lopende band laten liggen, omdat zij weigerde contant geld aan te nemen. Dan is het hun probleem, niet de mijnen. Als meerdere mensen dit gaan doen, dan is het zo gedaan met het verplicht te moeten pinnen in winkels.

  Vilseledd [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Qvic [7]:

  Precies, als supermarkten in Nederland gaan meewerken, roken we ze als consument nog verder uit door bij de voormalige bezetter te gaan winkelen.

Comments are closed.