De laatste tijd maken jonge vrouwelijke pleitbezorgsters voor vrijheid furore op Josie-Who-Owns-Youinternet. Naast Josie the Outlaw – hier in januari op de Vrijspreker – maken Julia Tourianski, Kelly Diamond, Amanda Hooper, Megan Duffield, Brittany Briggs en Stephanie Murphy zich sterk voor anarcho kapitalisme. Een korte kennismaking met deze populaire vrijheidsbeelden ! 

Josie Wales of Josie the Outlaw is een activiste uit Philadelpia. Zij werkt samen met Larken Rose waarmee ze een serie informatieve video’s over persoonlijke rechten en vrijheden heeft gemaakt.

Julia Tourianski is een dochter van Russische emigranten. Zij raakte geïnspireerd door het werk van Ayn Rand, een lotgenote. Zij woont in Canada en werkt daar voor het Mises Instituut. Op Youtube is zij actief via Brave the World.

Kelly Diamond reisde eerst de wereld over om neer te strijken in New Hampshire. Zij werkt daar aan het Free State Project. Zij ziet collectivisme als een religie en anarchisme als de logische conclusie van de minimale overheidsgedachte.

Stephanie Murphy is actief voor het Porcupine Freedom Festival in New Hampshire. Zij heeft eigen shows, freetalklive en Porktherapy en doet presentatiewerk.

Megan Duffield (Cambridge, Mass.) werkt ook mee aan het Porcupine Freedom Festival. Via Ron Paul kwam zij in aanraking met het libertarisme. Zij was betrokken bij de anti FED film The Silver Circle.

Amanda Hooper komt uit San Diego, Californië en is 26 jaar. Columniste en actiste op het medische vlak en tegen de politiestaat. Deelneemster van Porkfest en Libertopia.

Tenslotte Brittany Briggs uit Orlando, Florida. Ook zij kwam in contact met libertarisme via Ron Paul. Met TeamBrittany en BrittanyCubed bezig op Youtube om de boodschap van vrijheid te verspreiden.

Meer over deze anarchistische en libertarische vrouwen kan je zien op Anarchast met Jeff Berwick.

 

6 REACTIES

Comments are closed.