zondag, 16 februari 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

De ware aard van de EU democratie.

democratie-is-alleen-een-woord.Nadat we al in Nederland een onwelgevallige uitslag van het EU referendum, hoe democratisch kun je zijn?, vertrapt zagen worden, kwam de ware EU aard boven naar aanleiding van de onwelgevallige uitslag van een Zwitsers referendum. Hoe vaak moet we u nog waarschuwen voor de ware aard van de EU? Het EU opperhoofd Barroso: ‘De Zwitsers moeten er rekening mee houden dat er hen belemmeringen worden opgelegd, als zij dat ook doen met EU burgers’

Nu willen Libertariers helemaal geen beperkingen en zou iedereen overal terecht moeten kunnen (maar dan ook geen uitkeringen, toeslagen oid die door anderen betaald moeten worden).

Verder schat ik dat het belangrijkste van de EU: vrij verkeer van personen en goederen, de enige grondslag voor het redelijk draaien er van is. Al het andere van regels, tot wetten leidt eerder tot vertraging, oneerlijkheid en inefficiëntie.

In dat kader is het best wrang (er zijn ook andere woorden voor) als Barroso zonder enige democratische basis, zich meent te bemoeien met een democratisch besluit van de Zwitsers. Dat belooft wat voor het Schots referendum.

Blijkbaar is voor Barroso ‘democratie’ onbelangrijk, maar waarom beroepen zijn collega politici zich daar dan wel steeds op? Of is het alleen wanneer het hun uitkomt?

Misschien moet u dat (bewijs dat democratie helemaal niet belangrijk is) ook ter harte nemen!
democratie-is-alleen-een-woord.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU, Internationaal, Politiek, Politiek gesjoemel
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Pendragon schreef op : 3

  @svr [2]: Niet stemmen…. Stel je eens voor inderdaad…. De gekte zou toenemen, politici raken dan helemaal van de leg. Wat een prachtige televisie zal dat opleveren met geweldige bombastische zinnen: We zullen de kiezer beter moeten uitleggen dat…. Enzovoort.
  Ik pak alvast de chips en cola.

  Philosoof G&R Eigenwijs [4] reageerde op deze reactie.

 2. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 4

  @Pendragon [3]:

  Als er dan toch plaatsen worden in genomen, is het een
  duidelijke daad van onderdrukking, van de Nederlandse bevolking.
  Nu gaat dat nog te veel onder het sprookje democratie schuil!
  En, U hebt er zelf voor gekozen!