democratie-is-alleen-een-woord.Nadat we al in Nederland een onwelgevallige uitslag van het EU referendum, hoe democratisch kun je zijn?, vertrapt zagen worden, kwam de ware EU aard boven naar aanleiding van de onwelgevallige uitslag van een Zwitsers referendum. Hoe vaak moet we u nog waarschuwen voor de ware aard van de EU? Het EU opperhoofd Barroso: ‘De Zwitsers moeten er rekening mee houden dat er hen belemmeringen worden opgelegd, als zij dat ook doen met EU burgers’

Nu willen Libertariers helemaal geen beperkingen en zou iedereen overal terecht moeten kunnen (maar dan ook geen uitkeringen, toeslagen oid die door anderen betaald moeten worden).

Verder schat ik dat het belangrijkste van de EU: vrij verkeer van personen en goederen, de enige grondslag voor het redelijk draaien er van is. Al het andere van regels, tot wetten leidt eerder tot vertraging, oneerlijkheid en inefficiëntie.

In dat kader is het best wrang (er zijn ook andere woorden voor) als Barroso zonder enige democratische basis, zich meent te bemoeien met een democratisch besluit van de Zwitsers. Dat belooft wat voor het Schots referendum.

Blijkbaar is voor Barroso ‘democratie’ onbelangrijk, maar waarom beroepen zijn collega politici zich daar dan wel steeds op? Of is het alleen wanneer het hun uitkomt?

Misschien moet u dat (bewijs dat democratie helemaal niet belangrijk is) ook ter harte nemen!
democratie-is-alleen-een-woord.

4 REACTIES

  1. @Pendragon [3]:

    Als er dan toch plaatsen worden in genomen, is het een
    duidelijke daad van onderdrukking, van de Nederlandse bevolking.
    Nu gaat dat nog te veel onder het sprookje democratie schuil!
    En, U hebt er zelf voor gekozen!

Comments are closed.