Democratie is een gewelddadig systeem waarin de meerderheid de minderheid dwingt om haar orders op te volgen. ./

HOWARD_HHH_Democratie

/

We zien dat de “democratische verzorgingsstaten van het westen” met vooroplopend de EU, steeds meer gaan lijken op de “people’s republics” van einde 1980.
Het is eenvoudig te zien hoe de socialistische staten, met behulp van “democratische” middelen veranderen in communistische staten. Steeds meer dwang, steeds meer armoe en vooral spanningen.

Kan het rapport NEXIT van Capitalist Economics nog helpen dit terug te draaien? Of zijn dollar en euro al veel te veel verpest?

 

 

8 REACTIES

 1. ” Democracy has nothing to do with freedom. Democracy is a soft variant of communism, and rarely in the history of ideas has it been taken for anything else.” – HHH

 2. Democratie : Niet de meerderheid maar de luidruchtige minderheid die een zwijgende minderheid domineert

 3. Het ironische is, dat het door politici veelgeprezen en aanbeden democratie in werkelijkheid amper bestaat.

  In werkelijkheid is vrijwel overal waar “democratie” is, sprake van een oligarchie dat zich maskeert als democratie. Het gepeupel mag stemmen, maar de oligarchie bepaalt nog steeds ten alle tijden de agenda, het verloop en de beslissingen. Het rechtvaardigt dit door te stellen dat het gepeupel eens per vier jaar mag stemmen en dat ze in de vier jaar daarna een mandaat heeft om te doen wat ze willen. Dit is (in gladdere taal) het standpunt van de VVD over bijvoorbeeld het referendum.

  Hoe slecht democratie is ook voor echte vrijheid in plaats van schijnvrijheid, zelfs deze schijnvrijheid is nog te veel vrijheid voor de oligarchische heersers.

  Daarom ook is democratie misschien wel de grootste leugen die heersers aan de bevolking hebben gegeven. De schijnwaarheid van instemming; van het mee mogen beslissen. Democratie is de pacificatie van mensen die anders te veel revolutionair zouden denken en handelen.

  Individualist [7] reageerde op deze reactie.

 4. De start van het woord democratie was al slecht.
  Vrouwen, slaven en vreemdelingen mochten niet mee beslissen.

  Het word “democratie” weer gezond maken is onbegonnen werk
  als Eu leiders zelfs denken dat we in een democratie leven, die zelf nooit verkozen zijn en zich bemoeien met een conflict in Oekraine over een democratisch gekozen president.

  We kunnen beter een nieuw woord bedenken voor:

  “de macht ligt bij het volk in geval van (be)dreiging of
  (over)last ten opzichte van andere personen.”

  Individualist [6] reageerde op deze reactie.

 5. Niet het volk maar de kleine groep politici,die de dienst uitmaken.
  Dit zien deze lieden als democratie……….

 6. @Romee [4]:

  Democratie is nooit gezond geweest, en dus ook niet gezond te krijgen.

  De feiten over de aard van het werkelijke politieke systeem aangeven, verandert nog niets aan het feit dat democratie zelf net zo slecht is.

  “Het volk” is een collectivistisch concept en een meerderheid hiervan (democratie) behoort net zo min mijn leven te kunnen bepalen als een elite clubje.

  Twee wolven behoren in een stemming met een schaap niet te kunnen beslissen wat er die avond gegeten wordt.

 7. Door het systeem van parlementaire democratie zal het volk nooit krijgen wat het wil de arrogantie van de gevestigde eurofiele pluchplakkers(linkse geld smijtende salonsocialisten)zal dit systeem in stand gehouden worden het summum van democratie is een referendum die door de Europees georiënteerde D66 PvdA VVD CU etc etc zal worden vermeden zie het raadgevend referendum waarin de Europese grondwet werd weggestemd door het volk waarna de minimaal aangepaste vorm met de naam verdrag van Lissabon alsnog door de strotten van het volk werd gedrukt,maar uw krijgt een kans om met een tegenstem in mei uw ongenoegen kenbaar te maken om een blok te vormen waarin men in Brussel niet omheen kan.

Comments are closed.