PiratenPartij_NLWaar insecten door de nectar van bloemen worden verleid richt het kiesvee zich in een periodieke rituele dans op de holle retoriek van de politieke partijen. Naarmate de verkiezingen nakender zijn neemt het rumoer der politici crescendo toe. Een partij met een relatief beperkte rottigheidsfactor is de Piraten partij. Ze nomineren  Chelsea Manning en Edward Snowden voor de Nobelprijs voor de Vrede.

De Nobelprijs voor de Vrede is in mijn ogen bezoedeld door de politiek. Vaak is er kritiek geweest op de keuze van de winnaars. Henry Kissinger – Nobelprijswinnaar in 1973 was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de bombardementen op Cambodja in 1969 en 1970 waarbij vele burgerslachtoffers zijn gevallen. In 2009 was er kritiek op de toekenning van de prijs aan de Amerikaanse president Barack Obama, die na zijn eerste negen maanden in het Witte Huis weliswaar veel goede intenties had uitgesproken, maar nog niets had bereikt. En daarna vrolijk de drone oorlog heeft voortgezet.

De Piratenpartij vindt dat Chelsea Manning en Edward Snowden in de geest van de Nobelprijs hebben gehandeld door iets van de geheimzinnigheid rond een van de grootste staande legers op deze aarde weg te halen. De Piratenpartij is in heel Europa een actie begonnen om deze kandidaatstelling onder de aandacht te brengen.

Tot zover is er weinig aan de hand. Daarnaast echter pleiten de Europese Piratenpartijen voor betere klokkenluidersbescherming in hun gezamenlijk verkiezingsprogramma voor de Europese verkiezingen dit jaar. Hier gaan ze vrolijk verder met het uitgeven van onder dwang verkregen geld. Jammer dat zo weinigen snappen dat just deze dwang verkeerd is.

Waar insecten met nectar huiswaarts keren hebben wij met de verkiezingen onze horigheid nogmaals bevestigd en het geweld om onder dwang belasting af te nemen wederom gemandateerd.

1 REACTIE

 1. Het ultieme Amerikaanse machtsmiddel werkt ook wel eens averechts.

  Ze zijn beheerder van internet op het technisch gebied en ook nog voor een groot deel op software.

  De hele wereld is steeds meer afhankelijk van het net dat
  compleet in handen is van Amerika. (ICANN)

  Denk hierbij aan:

  Communicatie (Telefoneren (voip), Skype, mail,…)
  Het betalingsverkeer. (telebankieren,..)
  Verkoop. (beurs, productinfo,..)
  Besturingssoftware (windows. ios,)
  Cloud opslag

  Juist dit ultieme machtsmiddel kan ook gebruikt worden door iedereen (nog wel), om een groot publiek bereiken om hun misstanden aan de kaak te stellen.

Comments are closed.