GeuzenBij onze buren zag ik het boekje “Geuzenliedboek 1940-1945 ” **).
“Geuzen” was de eretitel die pakweg 450 jaar geleden vrijheidsstrijders aannamen die streden tegen de buitenlandse overheersing van de Spaanse koningen w.o.  Philips II.
Ook in WW II werd de naam “Geuzen” gebruikt door vrijheidsstrijders die streden tegen de Duitse overheersing.

Bladerend in het boek valt in tientallen gedichten en liederen op de grote drang  naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zelfs al zijn ze ook doorspekt van “vaderland en koningshuis”. Een vrijheidsgevoel dat ik me nog herinner van de jaren na de oorlog, na “onze bevrijding” .

En dan vraag ik me af waar is dat gebleven en hoe kon het zo verdwijnen?
Die vrijheid die toen het land weer snel opbouwde en tot welvaart bracht, is nu helemaal verdwenen. Nederland werd door een aantal politici verraden en overgeleverd aan een collectiviteit, genoemd “Europese Unie,  EU, of kortweg Brussel”, bestuurd door een aantal zelfbenoemde “Commisars” en hun volgelingen .

Deze hebben een groot deel van de Nederlanders meegekregen o.a. onder het mom van “samenwerken” waarmee bedoeld “doen wat wij zeggen”.

Het lijkt er op of nu velen weer wakker worden. Er is nu een rapport verschenen van een gerenommeerd Engels bureau Capital Economics (CE) dat aantoont dat “Brussel” de productieve werkers miljarden euro’s kost.
Het is interessant te zien hoe er alweer geritseld wordt om dit rapport onder tafel te krijgen. Zo werd o.a. door Dijsselbloem verklaard dat het gebaseerd is op “aannames” Wel, dan moet hij maar eens aantonen dat hijzelf ooit één rapport over zijn (toekomstig)  beleid gemaakt heeft waarin géén aannames zitten!!

Overigens wordt in het rapport van CE deze factor niet ontkend maar in tegendeel wordt er juist rekening mee gehouden.

Maar het interessante is hoe het Nederlandse volk zich laat bespelen. En het begin van het Geuzenliedboek was daar de aanleiding toe:

Een volk dat voor tirannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen –dan dooft het licht.
H.M. van Randwijk

——————————————
**) Onder redactie van Dra.M.G. Schenk en H.M. Mos

6 REACTIES

 1. De GEUZEN zijn door FLUOR in het drinkwater, amnestie van 50.000 landveraders en verraad door de politici apatisch !
  für die übergabe des Niederländischen Wehrmacht.
  I. Die gesamte Wehrmacht der Niederlande gilt als Kriegsgefangen.
  Hierzu sind die nachstehenden Massnahmen unverzüglich durchzuführen:
  1.) Die Truppenteile des Heeres haben an den Stellen zu bleiben und zu halten, an denen sie sich zur Zeit befinden.
  Eine Liste aller Truppenteile und ihres derzeitigen Aufenthalts ist mir unverzüglich zu übergeben. Die Zahlen sind festzustellen, getrennt nach Generalen, Stabs-Offizieren, sonstigen Offizieren, Unteroffizieren und Mannschaften.
  Alle Waffen, Fahrzeuge und Pferde sind einheitsweise zusammenzustellen und listenmässig festzulegen. Die Waffen sind getrennt nach Arten (Gewehre, Maschinengewehre, Geschütze, Panzerabwehrkanonen usw.) festzustellen und niederzulegen.
  2.) Die Truppenteile des Liftwaffe haben zu ihren Flugplätzen zu verbleiben. Kein Flugzeug darf den Platz verlassen.
  Das Fliegerpersonal hat sich in seinen Unterkünften und Kasernen ohne Waffen aufz. Es ist listenmässig getrennt nach Offizieren, Unteroffizieren und Mannschaften zu erfassen.
  In gliecher Weise sind die Fluzeuge getrennt nach Arten auf den Flugplätzen zur übergabe bereitzustellen.
  Niederländische Flugzeugbesatzungen, die sich ausserhalb des Niederländischen Hoheitsgebietes befinden, sind nach den Niederlanden zurückzurufen und zu verpflichten, nicht mehr gegen Deutschland zu kämpfen.
  Flugzeuge, Waffen, Betreibsstoff, Werkstätten usw. sind unbeschädigt im derzeitigen Zustand zu übergeben.
  Die Verantwortung tragen wie beim Heer die betreffenden Kommandeure.
  3.) Die Kriegsfahrzeuge der Marine in den europäischen Territorialgewässern der Niederlande sind in den Häfen zu belassen, die Feuer sind zu löschen. Offiziere und Mannschaften bleiben auf ihren Schiffen bezw. werden in Kasernen untergebracht. Sie sind in gleicher Weise listenmässig wie beim Heer zu erfassen.
  Eine Liste der Schiffe und sonstige Fahrzeuge mit Standortangabe ist unverzüglich zu übergeben.
  4.) Die Festungen und kriegsmässigen Anlagen (Waffenarsenale, Munitionsdepots, Rüstungsfabriken usw.) sind unbeschädigt zu übergeben.
  Die Kommandanten, Befehlhaber und Verwalter verbleiben an Ort und Stelle und sind für die Unversehrtheit verantwortlich.

  5.) An die Verwaltungen der Städte und Gemeinden und an die Bevölkerung ist ein Befehl zu erlassen, dass jede feindselige Handlung gegen das deutsche Heer, seine Angehörigen und Einrichtungen zu unterbleiben hat und dass unbedingt Ruhe zu bewahren ist.
  Dabei ist zu betonen, dass Zuwiderhandlungen nach deutschen Gesetzen streng geahndet werden.
  6.) Die Niederländischen Offiziere behalten ihre Waffen, bleiben Vorgesetzte ihrer Mannschaften und sind für Ruhe und Ordnung ihrer Truppenteile verantwortlich.
  7.) Die deutschen Truppen werden das noch nicht von ihnen besetzte Gebiet der Niederlande besetzen. Die Besetzung ist von den Niederländischen Behörden in jeder Beziehung zu unterstützen.
  8.) Als Befehlshaber bestimme ich zunächst für das gesamte niederländischen Gebiet mit Ausnahme von Zeeland Generalleutnant Hansen, als Bezirks-Befehlshaber für Nordniederlande einschliesslich der Nordseeinseln bis zur Linie des Nord-Zee-Kanals (Amsterdam-IJmuiden): Generalmajor Feldt.
  Nach Süden anschliessend bis Strasse Utrecht – Leiden – Katwijk=amZee, Generalleutnant von Tiedemann.
  Abschliessend nach Süden bis zur Maas: Generalmajor Zichwolff.
  Für die Provinz Zeeland erfolgt später Befehl.
  Für die Besonderen Übergabeverhandlungen der Luftwaffe, den Generalmajor der Luftwaffe von Kotze.
  Für die Marine zunächst in Vertretung des von der Marineleitung zu bestimmenden Befehlshabers: Kapitän zur See Haim.
  Für die Verhandlungen über Versorgung der wehrmacht und Verwaltung des Landes bestimme ich Generalmajor Schlieper.
  9.) Die Niederländische Heeresleitung sorgt bis auf weiteres für die Versorgung ihrer Truppen in jeder Beziehung (Verpflegung, Betriebsstoff usw.)
  Rijsoord, den 15. Mai 1940
  gez. von Küchler gez. Winkelmann
  für die Richtigkeit der Abschrift
  Bongaard, Ltn.
  Quelle: BaMa RH 24-10/44

 2. De huidige kennis over WO2 is nogal dubieus. Degene die wint schrijft de gescheidenis. Wat ik wel weet van mijn eigen opa is, dat het verzet niet veel voorstelde. Erger nog, de meeste werkte samen met de duitsers. Dit is een waarheid die niemand wilt horen.
  Enkele jaren geleden had ik eens gevraagd aan een ambtenaar binnen de gemeente, wat er zal gebeuren als NL overvallen werd. Wat gaan wij doen met als die grote databestanden? Tenslotte met een druk op de knop kun je iedereen vinden en direct van de straat plukken. Zijn reactie, heel slimme mensen hebben hierover nagedacht in Den Haag, en zijn tot de conclusie gekomen dat je dit niet kunt tegenhouden. Niet alleen de overheid heeft deze bestanden, maar ook bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, ziekenhuizen etc. Ik refereerde aan het opblazen en vernietigen van gemeentelijke archiven in WO2, daarop zei de brave man, tja, dat kun je doen, maar als je deze gegevens niet hebt, hoe kun je dan je burgers helpen die in het ziekenhuis liggen. Ik heb de discussie maar beëindigd, want dit is water naar de zee dragen. Het systeem heeft dus niets geleerd, behalve, dat de bevolking continue vertellen dat rechts extermisme gek is, maar dat weten wij al. Rechts extremisme heeft in vijf jaar tijd bewezen dat zij gek zijn.

  joop gerritse [3] reageerde op deze reactie.
  Hadjememaar [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Hart [2]: Er is één nieuw element: al je gegevens zijn in veelvoud opgeslagen. Niet alleen door de overheid, maar ook door allerlei privéclubs. En als je die al kunt achterhalen– denk je dat je ze kunt dwingen, je data te verwijderen? En wat stel je je daarbij voor? Er is altijd een backup. Zelfs als de beheerder het zelf niet weet…
  Dat er bij de NSA een kopie van is, komt daar dan nog bij.
  Wen er maar aan, we zijn de laatste tien jaar te royaal geweest met onze privégegevens, en die kunnen we niet meer terughalen.

 4. @Hart [2]:

  Die kennis over WOII is inderdaad dubieus te noemen,het hete hangijzer,de grondslag van de holocaust onder de Joodse bevolking ligt immers in de “Protocollen van de Wijzen van Zion”,waar het Duitse onderwijs in de Hitler-periode mee doorspekt was.Het is echter duidelijk,dat de gewone Joodse bevolking geslachtofferd werd en niet diegenen,die kennelijk als “wijzen”bedoeld worden in het geschrift.

  Het geschrift wordt altijd aangevallen als zijnde een falsificatie,echter op de inhoud wordt nooit ingegaan,noch wordt gewezen op haar bestaan bij de geschiedenislessen.

  Wel is er een op puur Joodse identiteit gestoelde,strategisch op Palestijns gebied gelegen,staat ontstaan,die zonder de hel van de WOII,niet gerealiseerd had kunnen worden,terwijl de goyem staten steeds maar weer hun soevereiniteit en identiteit moeten opgeven onder de leuze: geen anti-semitisme geen vreemdelingenhaat geen racisme, multiculti alom door bepaalde politici gepropageerd en een opdrongen,niet democratisch Europa,anders krijgen wij immers oorlog (Donner)

 5. het wordt tijd dat wij weer Geuzen worden voor dat het te laat is. Europa maakt ons Nederland kapot maar ook de andere Europese landen. de vraag is; ten voordeel van wie? het capital? de VS? of andere? dat is interessant om daar over na te denken. een ding is zeker. Nederland moet UIT Europa en de Euro en weer baas in eigen land worden. wij gaan zeker niet failliet en wij hebben genoeg om van te leven.Kijk maar naar landen die niet in de EU zitten. daar gaat het veel beter. Denemarken, IJsland, Noorwegen enz.. een voorbeeld dat wij moeten volgen

  Hadjememaar [6] reageerde op deze reactie.

 6. @rafik [5]:

  Ten voordeel van een klein clubje superrijken,die op een wereldregering uit zijn. Just follow the money.

  Het geeft te denken,dat figuren als Jan Kees de Jager en nu weer Dijsselbloem de bevolking,ver buiten het bij verkiezingen gegeven mandaat om,borg laten staan voor de schulden van o.a.Griekenland.Kennelijk met geen nader doel,dan ook Nederland failliet te laten gaan en de curatoren in het IMF en de Wereldbank vrij spel te geven.

Comments are closed.