donderdag, 6 februari 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

“Gunstig voor Nederland om EU te verlaten”

EU_Dictator_Angela-Jose“Gunstig voor Nederland om EU te verlaten”

Het is mogelijk en zelfs gunstig voor Nederland om de Europese Unie te verlaten. Dat concludeert een bureau dat daar in opdracht van de PVV onderzoek naar heeft gedaan.


Ook wel leuk in eerste instantie dat een gerenommeerd Londens bureau als Capital Economics objectief aantoont dat het gunstig voor Nederland is als het land weer soeverein wordt en onder de dwang van Brussel uitkruipt.

We zullen eerst het rapport bestuderen en er dan in meer details op terugkomen.

In zijn eerste (ook ongelezen) commentaar trachtte Jeroen Dijsselbloem het rapport weg te lachen. Met als enig argument dat Nederland zoveel zaken doet met EU-landen  en dus er niet buiten kan.

Ook dit kunnen we nog nader ontzenuwen, al is nu mijn eerste niet-wetenschappelijke opmerking dat dit een onzin-argument is: Zou u bvb een door u gewenste Volkswagen niet kopen als Duitsland uit de EU zou gaan? Omgekeerd geldt hetzelfde voor Nederlandse producten zolang ze beter en goedkoper zijn!

 

 

 

Zie ook <nos.nl>

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. SieS schreef op : 1

  Wachten is nu op de eerste schadeclaims aan de regering als we niet uit de EU stappen.

 2. Scrutinizer schreef op : 2

  “Met als enig argument dat Nederland zoveel zaken doet met EU-landen en dus er niet buiten kan.”

  Bijna alles wat ik in de winkel zie (of het nou om kleding, speelgoed of electronica gaat) heeft een label met daarop “Made in China”. Is dat soms onze 28e EU lidstaat? Wanneer zijn die togetreden? Ik heb daar niets van vernomen in de MSM.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Hadjememaar [21] reageerde op deze reactie.

 3. Crisis? schreef op : 4

  NL uit de EU? Sorry hoor, maar wat moeten dan al die arme gelukszoekers die aan de grens staan en roepen dat ze niet zonder onze hulp en centen kunnen. Al die mensen die onder druk van Saoedi Arabie hier het woord van allah(din) door de strot moeten duwen.

  En wat moeten de zuidelijke rooflanden en Brussel, Straatsburg en Frankfurt zonder ons beginnen? Al die psychopatische mensen die niet zonder ons kunnen, die laten we gewoon in de kou staan zodat wij er hier warmpjes bij kunnen zitten en baas zijn over onze eigen levens en zuur verdiende centen??

  Barbaren, zijn die mensen die beweren dat we zonder de EU zouden kunnen en asociaal is het om te denken dat we alles voor onszelf zouden mogen houden..enhu, wat te denken van al het geld dat deze kant op zou gaan, omdat dit land dan zoveel stabieler is dan alle andere maffia rooflanden.

  Of wat te denken van een EU die dan waarschijnlijk uiteenvalt, waardoor alle nazi’s hun natte droom van een verenigd Europa met één wereldorde die macht wil hebben over uw financiën, over uw spaargeld of bezittingen en over uw lijf en leven met een alles controlerende fascistische macht die daardoor compleet wegzakt in het moeras. Willen wij dat alles op ons geweten hebben??

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 4. Joseph Kétèll schreef op : 5

  Een middelgroot gespecialiseerde onderneming, succesvol door eigen creatieve krachten, gaat kapot zodra ze door een groot concern wordt overgenomen. Zo gaat ook Nederland ten onder binnen de EU. Zo snel mogelijk eruit dus, lamlendige politici eruit schoppen en vervangen door frisse hardwerkende ambitieuze mannen en vrouwen. En Nederland weer als een hoog gekwalificeerd gebied in de wereld bekend laten worden.

 5. Crisis? schreef op : 8

  @Hub Jongen [6]:

  Als we uit de EU zouden stappen, dan zal NL het land worden dat als eerste kan bewijzen dat we en een land heel goed buiten de EU, zo niet vele malen beter, kan presteren dan binnen de de EU. En als andere landen dat zouden zien, dan mag toch duidelijk zijn dat heel de EU als een natte scheet zijn einde zal beleven.

  De EU werkt niet, de EU is niet voor maar tegen ons opgezet, de EU is een grove leugen waarbinnen de EU en Brussel totaal foute machten hun werk doen die tegen de bevolking en absoluut niet voor zijn.

  Wij hebben de EU te vrezen als de NL’ers de Duitser in de WOII, wij hebben de EU met als zijn zogenaamde reddingfondsen, bail ins en andere zieke plannen te vrezen als het lam de slager en de hongerige veelvraat van de links fascistische Gutmensch die geen enkel respect of genade kent.

  De EU heeft veel moois ten gronde gericht en maling aan het zelfstandige en zelfbewuste, vrije individu en het zijn alleen de meelopers en de slaven die er wel bij varen en mee mogen roven uit de pot. Een euro is reeds minder dan een harde gulden waard was, het geld is meer dan gehalveerd/geroofd en waar is dat/ons geld gebleven, o.a. daar waar het niet meer is terug te vinden, in de zakken van de EU/VS macht, dus.

  En nog kunnen ze na de verschillende rooftochten het niet redden en gaan ze door en door, totdat de EU burger en de economie leeggezogen op de knieën gaan om vervolgens het laatste beetje vrijheid en soevereiniteit af te staan aan dit moloch in ruil voor kruimel brood en hoop op redding (gered worden door degene die ons kapot heeft gemaakt, te bizar voor woorden). Er is reeds te veel kapot gemaakt, dus stap uit de EU nu het nog kan en we nog een laatste kans hebben om de boel te redden en hier weer op orde te krijgen.

  De EU had kunnen werken, als er niet zoveel corrupte, bijna satanische machten aan het roer hadden gestaan.

 6. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 9
  Hub Jongen

  @Scrutinizer [7]:
  “Uit de EU, en In de EER”?
  Dat is zeker te overwegen. Maar is het te verkiezen boven de eigen volledige soevereiniteit die uiteraard met iedereen zakelijke afspraken kan maken?
  Hoe groot is het gevaar van opnieuw een andere collectivistische dictatuur?

 7. Rinus De Nadenker schreef op : 11

  Als weinig tot geen nieuws werd dit gebracht in de journaals , een knipoog naar Geert Wilders zijn PVV toe , zo van , dat heb je goed gedaan jongen .
  Maar wat winnen wij ermee als het hele Den Haag zooitje geen enkel gehoor geeft aan zijn sublieme plan om uit de EU te stappen.
  Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat er massaal een sneeuwbal effect ontstaat waarbij er geen ontkomen meer aan is , dat het toch gewoon gaat gebeuren .
  Wat gebeurd er nu , ik word wakker , gedesillusioneerd met weer een droom die in rook opgaat.
  Jammer zo vergaat het al een paar jaar , het blijft altijd de wens van de gedachte , en actie of revolutie is totaal gebrainwasht of uit de leerboeken geschrapt.
  Blijft over , een en al verbazing , met volksverlakkerij door de zittende macht , die zijn graaiend leventje tot in de finesse kan uitvoeren daar de bevolking een slaaf is geworden van zijn eigen hebzucht.
  De macht van Dijsselbloem met zijn Cyprus vinding op het stelen van spaargelden om de banken overeind te houden heeft bij de Nederlander de ogen geopend maar zij hebben niet de moed gehad om het zittende regiem een halt toe te roepen laat staan , ze te bewegen tegen Brussel in te gaan .
  Nee wat doen wij nu , wij laten ons een wig slaan in de uitweg voor al het leed wat de EU en de euro teweeg heeft gebracht en weer stom bashen op Wilders , waarbij het accent word gelegd dat zijn partij niet politiek correct zou zijn , maar stiekem het eigenlijk wel met hem eens zijn .
  Dat is het Nederland van nu , hypocriet en stoïcijns volharden in valse correctheid en ondertussen volledig zich beet laat nemen door liegende en bedriegende ( strategisch ) gekozen volksvertegenwoordigers .

  Hub Jongen [14] reageerde op deze reactie.

 8. Naam * schreef op : 12

  De Amerikaanse regering heeft ook weinig op met de EUrofielen:
  “F–k the EU”
  abcnews.go.com

  In een beschaafd land zou Jeroen Dijsselbloem een passende straf voor landverraders krijgen.

 9. Lucie schreef op : 13

  In een beschaafd land zou bijna de hele criminele regering in Den Haag voor het tribunaal gedaagd worden.
  Maar ja,onze regering bestaat uit dieven,leugenaars en nietsnutten.

  Richard [15] reageerde op deze reactie.

 10. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 14
  Hub Jongen

  @Rinus De Nadenker [11]:
  Jammer, maar je hebt gelijk!
  En toch zijn er nog meer mensen die ook nadenken. Ze DOEN niets omdat ze (o.a.) bang zijn dat ze alleen staan,of met een klein handjevol. Zo weinig dat ze door één arrestatie team allemaal worden opgepikt.

  Misschien is een begin het verzinnen van acties die geen gevaar opleveren maar die wel de sneeuwbal op gang kunnen brengen?
  -?iets met folders?
  -?iets met stickers?
  -?iets met mails?
  Dan is er om te beginnen één Doener nodig.
  De Vrijspreker zorgt voor een begin aan publiciteit!!!

 11. Richard schreef op : 15

  @Lucie [13]: Elke regering waar ook ter wereld bestond en bestaat uit dieven, leugenaars en nietsnutten en dat zal altijd zo blijven. Tenzij mensen serieus gaan nadenken over een samenleving zonder regering.

  Hub Jongen [20] reageerde op deze reactie.

 12. R. Reuvekamp schreef op : 16

  @Hub Jongen [3]:
  Simpel: Als wij wederom de gulden gaan voeren en onze belastingen verlagen (uit de EU en Euro betekent ook dat we op belastingniveau kunnen concurreren), zal Nederland aantrekkelijk gemaakt worden voor bedrijven om te vestigen. Ook kan er goedkoper geproduceerd worden, zodat de export toeneemt. Als landen ons frustreren, is het alleen te doen om afgunst. Want eigenlijk willen alle landen graag uittreden, maar is het enkel een klein groepje bureaucraten die dit tegenhoudt.

 13. Vrijdag schreef op : 17

  Ach ja, geschreven door een Engels bureau. Britten hebben nooit een andere houding gehad als anti-Europees. Gewoon zetbazen voor de Amerikanen.

  Albert S. [18] reageerde op deze reactie.

 14. Albert S. schreef op : 18

  @Vrijdag [17]: Hi Vrijdag, ik begrijp je scepsis, maar het is wel belangrijk om het rapport te lezen. Het rapport gaat uit van de zelfde voorwaarden als die van Zwitserland, Zweden, Noorwegen, IJsland en Denemarken. Dat is een vrije handel zonder inmenging van centralistische bureaucratieën.

  Het probleem hebben wij niet zozeer met de Britten, maar juist met onze eigen politici. Dijsselbloem is een zetbaas van de Brusselse elite. Hij bewaakt hier gewoon het belang van de Europese Unie en niet die van Nederland. Daarom werd hij ook bijna unaniem gekozen als financieel ´minister´van de eurozone. Dat betekent dat Dijsselbloem nooit te vertrouwen is door Nederlanders, want hij verkwist tientallen miljarden euro´s Nederlands belastinggeld met het grootste gemak in de bodemloze schuldput van de eurozone.

  Ik kijk graag naar de feiten, Dijsselbloem en consorten nooit, zij hebben heel andere agenda´s zoals reeds blijkt uit zijn commentaar. Geen wonder dat beide regeringspartijen straks worden gedegradeerd tot splinterpartijen.

  Veritas Liberabit Vos (de waarheid zorgt dat je vrij wordt)

  Hadjememaar [22] reageerde op deze reactie.

 15. Ivar schreef op : 19

  Van euro liefhebbers als Dijsselbloem kan en mag je ook alleen maar verwachten dat ze termen als onverstandig gebruiken om het plan van EU/ Euro uittreding te duiden. Sterker nog, de heren in het kabinet hebben onze soevereiniteit verkwanseld. Zij zitten er niet namens ons, maar namens de bureaucraten in Brussel. Een belangrijk wapen waarover ze beschikking is retoriek en angstmakerij.
  Onverstandig … ja pa. Hoe regentesk wil je het hebben?

  En hier zit het punt: Nederland zou wel eens heeeeel succesvol kunnen zijn. Dan is de waarde van de Euro / EU “Richtig im Eimer”.

  Ik zeg: gewoon DOEN!

 16. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 20
  Hub Jongen

  @Richard [15]:
  “Tenzij mensen serieus gaan nadenken over een samenleving zonder regering”
  Gaan we doen met behulp van PLAN: De Weg naar Vrijheid.
  Doe je mee? Stuur jouw ideeën daarover in, Als Reactie bij artikelen of per e-mail aan info@vrijspreker.nl

  www.vrijspreker.nl

 17. Hadjememaar schreef op : 21

  @Scrutinizer [2]:

  Wat staat ons dan in de weg om de handel met de BRICS landen uit te breiden en die kunstmatige EU te verlaten?

 18. Hadjememaar schreef op : 22

  @Albert S. [18]:

  Dijsselbloem is kennelijk een van diegenen,die de inhoud van de “Protocollen van de Wijzen van Zion” veel eer aandoet.

  In een eerdere posting heden,heb ik reeds verwezen naar deze “Protocollen”.Ik raad iedereen aan de inhoud te lezen en op die inhoud commentaar te leveren.