toine_manders2Terwijl vrijwilligers in het hele land druk bezig waren om ondersteuningsverklaringen te bemachtigen om aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te kunnen nemen en andere ambtelijke hordes aan het nemen waren (later deze week meer daarover), bereikte ons het bericht dat onze voormalige lijsttrekker en aftredend voorzitter Toine Manders door de politie in Cyprus gearresteerd was.

Dat Toine niet langer verkiesbaar zou zijn als voorzitter wilden we in de aanloop naar de volgende ALV naar buiten brengen, tevens met het verzoek aan onze leden om zich verkiesbaar te stellen voor de functie van voorzitter. Door de ontwikkelingen is dat nu in een stroomversnelling gekomen.

De arrestatie van Toine heeft vooralsnog geen weerslag op de LP. Voor dit moment gaan onze gedachten uit naar zijn vrouw en kind die opeens hun partner en vader moeten missen.

We zijn verheugd dat op Facebook en andere (sociale) media het in ieder geval storm liep aan steunbetuigingen voor Toine en zijn gezin en we zullen die, als we de kans krijgen, zeker doorspelen.

Uiteraard weten we niet waar Toine van beschuldigd wordt, anders dan dat wat we via de media hebben vernomen.

Toine heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn privé onderneming gespecialiseerd was in belastingontwijking voor (kleine) ondernemers. De faciliteiten die de grote accountantskantoren aan hun multinationale klanten aanboden en bieden probeerde hij toegankelijk te maken voor het MKB.

Toine heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat hij de overheid als probleem zag en dat hij belasting diefstal vond en vindt. Ideeën die hij als libertariër en voorman van de LP van harte uitdroeg.

Vooralsnog verwachten we niet dat er politieke motieven een rol speelden bij zijn arrestatie, maar het is duidelijk dat hij zich met zijn uitgesproken mening in het vizier van de belastingdienst opstelde en die heeft hem dan ook laten arresteren.

Hoewel de klap uiteraard ook bij de LP te voelen was laten wij ons niet weerhouden door deze tegenslag. De LP gaat door met waar ze mee bezig is; het verspreiden van de filosofie van het libertarisme op alle mogelijke manieren.

Het libertarisme is niet alleen Toine Manders, het zijn al diegenen die de libertarische filosofie van het non-agressie principe uitdragen, steunen of daarmee sympathiseren. Al dan niet als lid van de LP.

Toine heeft grotendeels op eigen kosten het vlammetje van het libertarisme de afgelopen jaren in Nederland brandend gehouden. Sinds de LP in 2012 uit haar winterslaap is ontwaakt groeien we als kool. We hebben aan de landelijke verkiezingen deelgenomen, we staan nu klaar om ons te laten gelden bij de gemeenteraadsverkiezingen, de Europese verkiezingen staan voor de deur, dus de kosten rijzen de pan uit.

De contributies en donaties van onze leden helpen slechts beperkt om die te dragen, maar dat is dus nog niet genoeg. Word daarom dus lid van de LP, of steun ons met een donatie. Elk bedrag is welkom, elke cent wordt gebruikt om ons streven naar een vrijere wereld vorm te geven.

Behalve doneren en lid worden kun je nog veel meer doen. Meld je aan bij de afdelingen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen om te helpen campagne te voeren. Deel berichten van de LP op je Facebook-pagina. Praat met vrienden, familie en kennissen over vrijheid en het libertarisme.

Kortom: laat deze gebeurtenissen je er niet van weerhouden om mee te helpen de filosofie van het libertarisme wijder verspreid te krijgen in Nederland.

Help ons de ideeën van het libertarisme, waar Toine pal voor stond en staat, en waar hij nu de prijs voor betaalt, te verspreiden. Het eenvoudige idee dat de vruchten van je arbeid aan jou toebehoren en niet aan de staat. Dat je zeggenschap hebt over je eigen lichaam en leven. Dat slachtofferloze overtredingen niet met geweld bestraft mogen worden.

Steun ons! Word lid of doneer. Meld je aan als vrijwilliger, en kom naar de borrels en bijeenkomsten.

Laat zien dat we ons als libertariërs niet laten intimideren door de overheid.

De geest van de individuele vrijheid is uit de fles. De overheid doet haar best die er weer in te krijgen. Laat dat niet gebeuren!

4 REACTIES

 1. Daar heeft de roverheid de schurft aan, enkele manieren om dat te blokeren is stiekem de kogel of gif en als mooi weer speler arresteren deze man van zijn vrijheid! De bestaande mafia wil zijn zaakjes in stand houden, want het brengt goed op!!!

 2. Misschien kan de LP een fragment van een ruim 4 jaar oud clipje met voorspellende waarde uitspelen in haar campagne.
  https://www.youtube.com/watch?v=seC7HPMdhqM
  Het gaat om het stukje van 4:40 tot 5:11
  Hierin legt Toine uit hoe de roverheid werkt waarop Don Leo reageert met “als het heel bont en blauw gemaakt wordt, zoals u eigenlijk doet, dan maakt u kennis met de politie”.
  Hier dreigde Don Leo zijn opponent Toine in feite onverholen af.
  Minder dan 5 jaar later werd het dreigement dan uitgevoerd.

 3. @frits [3]: heeft u een referentie daarvoor, dat belasting als “gift” opgevoerd moet worden? interessant. Hetzelfde zoals je wordt “uitgenodigd” om aangifte te doen.

Comments are closed.