Person_Ashton_CatherineHet was het mooiste ogenblik in barones Ashton ’s vier turbulente jaren sinds haar baan als hoogste diplomaat van de Europese Unie en werelds best betaalde vrouwelijke politica.  Ondanks dat ze zich nooit om een electoraat druk heeft hoeven maken. Ze mocht als eerste buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder de leider van de Moslim Broederschap spreken na zijn afzetting.

 

Haar ambtstermijn wordt getekend door achterklap en blunders terwijl ze een extravagant rijk van eurocraten rond de wereld heeft gebouwd. Een rijk dat grotendeels zinloos en ineffectief is, ondanks het feit dat 139 “ambassades” , 3.417 medewerkers en 650 auto’s jaarlijks meer dan een half miljard Euro aan belastinggeld verbranden. De Creatie van Catherine, de EEAS  – een erfenis van het controversiële Verdrag van Lissabon uit 2007 – is onderdeel van de ambitie van Europa om de controle over het buitenlands beleid te grijpen. Zoals met elke bureaucratische moloch is het verspilling  en zelfverrijking dat de klok slaat : tenminste 50 ambtenaren hebben meer dan E 170.000  salaris. (met een veel lager belastingtarief)

 

Brussel maakt haast met het oprichten van buitenposten in een aantal van ’s werelds meest exotische locaties, zoals Barbados, Belize, Fiji, Samoa en de Salomonseilanden. Het laatste kantoor is in Luanda, Angola, een van ’s werelds duurste steden. Jaarhuur alleen al zal naar verwachting hoger zijn dan E 1.200.000.  En medewerkers krijgen lucratieve extraatjes zoals business class vluchten naar huis.

 

Haar leger van buitenlandse ambtenaren neemt zoveel vakantie – tot een ongelooflijke 19 weken per jaar – dat een EU – audit vorig jaar er achter kwam dat de kantoren die verondersteld worden de Europese belangen te bevorderen,  meestentijds leeg staan . “Sommige functies zijn effectief part time (of halve) functies waarvoor een full – time salaris wordt betaald ” aldus het rapport.”

 

Haar bureaucratie  spuwt 600 officiele verklaringen per jaar uit, maar wordt verlamd door de angst voor het beledigen van een van de EU lidstaten. Haar mantra is “stille diplomatie” – maar insiders zeggen:  “Zo onzichtbaar dat het feitelijk ineffectief is”

 

Nu mag ze weer naar Kiev met een zak van uw geld om die ineffectief rond te strooien

 

Wie heeft er ooit op deze tante gestemd?  Niemand! Maar wel andere naties de les lezen over hun democratische gehalte.

 

Vertaald door The Red Pill. Originele artikel.

6 REACTIES

 1. De nutteloosheid van de EU in een notedop.
  19 weken vakantie per jaar? Dat willen die raamstaarders hier ook wel krijgen. Abvakabo kom er maar in…

 2. maar goed dat ze zich niet om de gunst van de kiezer hoefde te bekommeren. iemand die zo lelijk is was echt nooit gekozen! zelfde met Rompuy, Barosso en die andere niet gekozen heerschers uit Brussel

 3. 1.Komen deze (verspilde kosten van een half miljard nog boven op de 120 miljard aangetoonde fraude in de EU?

  2. Wat zou nu de echte reden zijn waarom er nog kiezers zijn die deze EU tolereren?

  (P.S. Goed, Red Pil, keep up the good work)

 4. Per bedrijf (alle bedrijven van nederland) de medewerkers aanmanen hun loon direct in geld in handen te laten krijgen anders staken….. alle medewerkers in NL moeten dan meedoen. Ik denk dat de bazen het ook een goed plan vinden (van profit bedrijven) Eens kijken of we de politici op de knieen kringen. Geen belasting betalen. Ga naar de groenteboer/ kassen en koop daar je eten in. Als 80 % van de NL’ers meedoet ben ik ervan overtuigt dat toeleveringbedrijven niet achterblijven. De regering kan ons dan niet dwingen want we leven in een democratie … toch??

  (en toen werd ik wakker)

 5. En dan staat daar ene gust (zie Van Dale) Verafstoot molenwiekend , in een infantiel soort Engels , EU-SSR en andere critici ,uit te schelden voor dwaze populisten , verderfelijke nationalisten en nog net geen debiele fascisten !
  Gelukkig is er nog Fritz Bolkestein om dat stuk onbenul de mantel uit te vegen !

Comments are closed.