Wapen_AmsterdamDe Libertarische Partij Amsterdam opent een meldpunt voor Amsterdammers die overlast ondervinden van de gemeente. Ondanks de goede bedoelingen komt het regelmatig voor dat gemeentelijke diensten meer kwaad dan goed doen.

Lijsttrekker Kader El Oufir roept Amsterdammers op om anoniem melding te maken van onzinnige en ingewikkelde (vergunnings)procedures, slecht of afwezig gemeentelijk handelen, oneerlijke of onprofessionele behandeling door ambtenaren en andere onwenselijkheden. Daarnaast wil de LP Amsterdam ambtenaren een mogelijkheid bieden om anoniem melding te doen van verspilling, overbodig en inefficiënt gemeentelijk beleid.

De LP Amsterdam zal periodiek openbaar verslag uitbrengen van de meldingen en deze voorleggen aan het College van B&W.

De LP Amsterdam doet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen, en maakt zich sterk voor vrijheid op zowel sociaal als economisch vlak. De partij wil daartoe de regeldruk en de gemeentelijke lasten sterk terugdringen.

Het meldpunt is via deze link te benaderen

************************************************************************************************************

NB: dit persbericht wordt toch opgepakt door onder meer AT5.

4 REACTIES

 1. Leuk initiatief. En wanneer begint de LP ook maar een meldpunt “PlebsOverlast”? Binnenkort is de winter voorbij en dan kun je wachten op allerlei dronken tuig e.d. dat je gevel komt onderpissen en -kotsen en tegen je aan fietst op de stoep.

  Gaan deze ondernemers nu zelf de troep (en schade) van hun klanten opruimen, of verschuilt men zich dan liever achter de gemeente om niets te hoeven doen?

  Allerlei overlast in de stad heeft een hoop verschillende oorzaken. De gemeente is hier niet als enige schuldig aan. Bij vrijheid hoort verantwoordelijkheid nemen.

 2. @prepperoni [2]:
  Ja, dit is wel een hele klus.
  Kunnen er ook conclusies uitkomen?
  553 besluiten (10+ per week) zijn 553 onderwerpen.
  Hoeveel daarvan (voorbeeld welke ?) zijn in libertarische maatschappij geen overheidstaak?

 3. De gemeente waar men op de Liberatirische Partij kan stemmen, VOORAL DOEN! Ben momenteel bezig stemmen te verzamelen en heb al aardig wat mensen gevonden die graag hun stem geven aan de LP. Mensen die normaal gesproken helemaal niet meer gaan stemmen, omdat ze hun stem niet langer willen geven aan de gevestigde machtskliek, willen nu opeens toch graag hun stem weer uitbrengen, en dat lijkt me toch heel positief voor de LP.

Comments are closed.