Person_Rutte_KurduzDat betekent dat als uw grote leider het niet goed vindt dat u niet gaat stemmen, dan zal hij wegen gaan bewandelen om te zorgen dat u gaat stemmen!
Dat zal beginnen met verleidingen, gepaard met druk op de politici om die verleidingen verder in hun clubjes uit te dragen.

De volgende stap zal zijn bedrog. Allerlei zaken worden dan veel mooier voorgesteld dan ze zijn. Hoe vaak is de laatste tijd al verteld dat de crisis over is? En wat zien we met de werkloosheid?

Daarna verwachten we dwang. Mensen die niet stemmen zullen op de een of andere wijze gekort worden, beboet, of het kiezen wordt weer verplicht net als in België.
———–
NOS:Rutte accepteert geen lage opkomst (vrijdag 21 feb (klein deel)

Premier Rutte accepteert het niet als bij de gemeenteraadsverkiezingen minder dan de helft van de kiezers naar de stembus gaat. In het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen zegt hij dat hij iedere kans zal grijpen om mensen op te roepen te gaan stemmen.
Uniek
Rutte zegt dat alle partijen hard werken aan een hoge opkomst. “We leven in een uniek systeem, slechts een klein deel van de wereld kent een democratie en de gemeente is de bestuurslaag die het dichtst bij de mensen staat.”

Hij wil met de mensen in gesprek om dat beeld te bestrijden.NOS Met het Oog op Morgen, 23.00 uur Radio 1
————————-
Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/614675-rutte-accepteert-geen-lage-opkomst.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosjournaal+%28NOS+Journaal+Nieuws%29>

21 REACTIES

 1. En de gemeente is de bestuurslaag die het dichtst bij de mensen staat.

  Lezingswet 1941 : zoals de GEMEENTEWET gelezen dient te worden !

  Als onze eerste ( premier) minister ( boodschapper ) uit de krogten der archieven , M. Rutte betere berichten weet te produceren …….hulde.

  In elk geval hanteer ik: ( dubbele punt ) , het onder het Haags Landen Oorlogs-regelement als op 18 mei 1940 ontstane situatie , als verbindend.

  Al het andere wijs ik af.

  Hup [11] reageerde op deze reactie.

 2. Te laat Mark, sinds ik mijn ogen heb open gedaan 10 jaar geleden stem ik niet meer, geen mandaat van mij aan de leugenaars van Den Haag of Brussel.

  Mijns inziens geef je als je stemt voor 4 jaar een ander het recht om namens jou te regeren. Dan mag je dus ook niet meer zeiken zoals de Amsterdame leuse dit jaar aangaf met verdraaing van de waarheid uiteraard.

 3. Heeft Marrekie weer aan de coke gezeten?
  Zijn “unieke systeem” is niet mijn “unieke systeem”.
  Mocht het zo zijn dat het systeem elders slechter is (wat dat ook zijn mag), wil dat niet zeggen dat het systeem hier goed is.

 4. Mijn oproep is direct bij binnenkomst de papier vernietiger ingegaan. Ik tuin er niet meer in.
  Hij neemt ze malle moer maar in de zeik maar mij niet meer.
  En dat geld voor de rest van die oplichters ook.
  Eerst een geldig referendum en dan heel misschien, wil ik er nog eens over nadenken in de toekomst.

 5. Ik stem al jaren niet meer. Naar mijn inziens moedigt dat de parasieten alleen maar aan.

 6. Ja, wat een inzicht. Via stemmen wordt gelegaliseerd jouw zeggenschap afgenomen. Het is inderdaad 180 graden omgekeerd van wat mij altijd is voorgehouden.

  Afgelopen donderdagavond een informatieavond over de ontwikkeling van het bedrijventerrein Zevennellen te Buggenum. Na decennia vervuiling met zwaar kankerverwekkende rotzooi (arseen etc.), afgedekt met vergunningen vanwege VROM en (geen) handhaving door de gemeente, is voor mij en voor ons al weer besloten:
  – dat we ons dienen te houden aan het kader van de Milieuwet. De wetgevers hier niet wonen en nu ook niet aanspreekbaar zijn;
  – nee, de Volksgezondheid voor dit terrein geen onderdeel is van dit kader;
  – het terrein de zwaarste categorie 6 qua vervuiling heeft gekregen door de Raad. De Raad nu geen zitting heeft;
  – nu de eerste initiatiefnemer, een mestverwerker zich heeft aangediend, het terrein de aanduiding biobased business heeft gekregen;
  – er wederom hout verstookt gaat worden en jawel weer overeenkomstig de milieuvergunningen (VROM);
  – dat dit alles de werkgelegenheid moet dienen. Desgevraagd kon het antwoord niet gegeven worden. De initiatiefnemer:”ja, wellicht uhhh mogelijk” kon uitbrengen.

  M.a.w. ons de bewoners niets is gevraagd. We worden geacht ons te schikken in de voorgesorteerde hokjes en loyaal te zijn.

  Totaal omgekeerd.
  De gemeente moet invulling geven en uitvoering geven aan wat de mensen in dit gebied willen/niet willen en accepteren/niet accepteren.
  De mensen bepalen dat evt. hogere doel.

  Niet mijn stem, maar een claim zullen ze krijgen.

 7. Zolang een bindend referendum niet mogelijk is heeft stemmen geen zin.

 8. Tsja Rutje, wat nu? de meerderheid begint in te zien dat stemmen geen zin heeft, waar blijft dan jou legitimiteit?
  En
  de niet stemmers doodschieten of in de gevangenis zetten, helpt ook al niet om meer stemmen te krijgen.

 9. 10 pond Rutte en de VVD (Volksverlakkerij, Vrijheidsberoving en Demagogie. Wat een pias.

 10. Rutte had toch geschiedenis geleerd? Dan heeft hij niet goed opgelet, want er is al jaren de trend, dat er minder dan 50% voor de gemeente verkiezingen gestemd wordt. Als je deze cijfers bekijkt, dan kunnen we helemaal niet over een democratie spreken, want als er minder dan 50% van de mensen hun stem uitbrengen, dan kun je nooit spreken over een meerderheid, ook al zijn alle raadsleden er voor. Zo is het ook gesteld met de 2e kamer, want Rutte denkt dat hij samen met de PvdA de meerderheid hebben, schijn bedriegt. Zijn kabinet vertegenwoordigd nog geen eens 30% van de bevolking en dat is echt geen meerderheid. Want de opkomst was maar 58% de laatste keer.

  Albert S. [15] reageerde op deze reactie.

 11. Rutte erkent hier dat de effectiefste weg naar beeindiging van het huidige, en ook “zijn” systeem is door níet te gaan stemmen!
  Pas dan gaat er wat gebeuren, Rutte zegt het zelf.

  Dus schaf de LP maar af, want dat is juist koren op de molen van mensen als Rutte. Door te stemmen op de LP verhoog je het opkomstpercentage.
  En dat opkomstpercentage moet juist omláág! Rutte zegt het zelf.
  Luister nu voor 1 keer naar die man! Ga niet stemmen!

 12. “…en de gemeente is de bestuurslaag die het dichtst bij de mensen staat.””

  Wat het dichtste bij mij staat is dat alle politici van het toneel verdwijnen.
  En laat dat nu net het tegenovergestelde zijn van democratie; dus jammer Mark.

 13. Sinds ik ooit anderhalf jaar lang de voorlichting deed voor de gemeente Landsmeer is de aversie uit mijn jeugd jegens alles dat zich ‘politiek’ noemt, alleen maar verder toegenomen… Wanneer in de supermarkt en in het verkeer de mensen hun ego al niet in bedwang kunnen houden, en blijk geven van geen zicht te hebben op wat zij teweegbrengen, hoe kunnen we dat dan verwachten van mensen die ineens de beschikking krijgen over macht en een zak met geld (van anderen!)?

 14. Rutte : wij liegen en graaien al 200 jaar, dus dat is geen nieuwe reden voor lage opkomst.
  Posted on February 23, 2014 by Steve Brown
  Gordon Marc

  ( van onze Tweede Kamer Kroeg redactie)

  Amsterdam-Noir- Premier Rutte van het ‘Lieg en bedrieg Kabinet’ accepteert het niet als bij de gemeenteraadsverkiezingen minder dan de helft van de kiezers naar de stembus gaat. In het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen zegt hij dat hij iedere kans zal grijpen om mensen op te roepen te gaan stemmen op hem en zijn Staats adviseur ‘Captain- Coca-Geer’.

  Meer: Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

 15. Niemand moet opkomen voor de verkiezingen,eerder een opkomst voor de landverrader Rutte,laten ze die lul maar ophangen in het openbaar!

 16. Als de heer Rut (pleite) een lage opkomst niet accepteert,is dat toch prachtig.Wat staat hem verder dan in de weg om gewoon af te treden?

 17. Rutte zegt
  1] We leven in een uniek systeem,
  2] slechts een klein deel van de wereld kent een democratie en
  3] de gemeente is de bestuurslaag die het dichtst bij de mensen staat.”

  Volkomen mee eens, maar [1] onderdrukking vanuit achterkamertjes heeft niets met democratie te maken, [2] is een verzuchting waar Nederland nog niet aan kan tippen, en [3] dichtst bij kan verdomd ver weg zijn.

Comments are closed.