Person_Verweij-Koen_0.003 secDe Olympische Spelen in Rusland zijn zowat afgelopen. De sluitingseremomie moet nog volgen;  alles is bijzonder goed verlopen. “Nederland” heeft heel veel medailles gehaald. In de telling zelfs meer dan “Duitsland”.!! Het volk is trots; ook al hebben ze er geen moer aan gedaan!.

 

Wat het meest bewonderenswaardige is, is de motivatie van veel sportlieden.
Als voorbeeld daarvoor een schaatser (Koen Verweij) die vier jaar lang getraind heeft om de snelste zijn op een afstand van 1500 meter  en het dan net niet haalt omdat iemand anders net drie duizendste van een seconde sneller is.  En dan zegt dat hij weer vier jaar denkt te gaan trainen om dan wel de snelste te zijn!

De waarde in euro’s van die kunstgouden plak kan niet de reden van die motivatie zijn. Die ligt veel meer bij de persoon zelf. Het bewijs van “Ik kan dat!” en “Ik maak dat waar!” En het dan bewijzen! Een enorm stuk individuele zelfrealisatie!

En dan komt de vraag bij je boven hoe is dat te vergelijken met de strijd om de vrijheid?  Hoeveel mensen zijn er bereid en in staat op dezelfde volhardende manier de strijd voor de vrijheid aan te pakken?

Dat is een strijd om ideeën, een strijd om geweld tussen mensen de wereld uit te helpen.
Daarbij wordt je niet toegejuicht door je omgeving. In tegendeel, je omgeving vindt het in dit stadium maar lastig, irritant. Want ze voelen dat zij ook zouden moeten nadenken.Dat ze misschien ook een standpunt zouden moeten innemen. En daar zijn ze te laf of te lui voor.

Maar zonder dergelijke idealisten, vechters voor de Vrijheid, zal het niet lukken.
Blijft de vraag: Hoe ontdekken we dergelijke hoog gemotiveerde mensen die meevechten voor de vrijheid?
En hoe kunt U of de Vrijspreker hen helpen het doel te bereiken?

3 REACTIES

 1. En daar zijn ze te laf of te lui voor.

  Voeg daar maar het woord “arrogant” aan toe. Ik signaleer nog wel eens dat mensen zichzelf heel wat vinden omdat zij een belangrijk baasje zijn op kantoor, of in hun vakgebied enig aanzien genieten. Dit eigen-autoriteit denken verzoorzaakt eigen-onfeilbaarheid denken en allergie voor alternatieve ideeën.

  Je kan natuurlijk ook denken dat deze mensen verloren zijn en je richten op hen die wel open staan om over nieuwe ideeen na te denken.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Naam * [1]:
  “. . . . . en je richten op hen die wel open staan om over nieuwe ideeen na te denken.. . ”
  Klopt,maar ik heb grote moeite met het zoeken naar een “doelgroep” voor het libertarisme, voor het NAP.
  Behalve het kleine groepje libertariërs zijn er maar enkelen die rationeel genoeg zijn dat er over durven denken.
  Zelfs de meesten die zich “liberaal” noemen zijn voor meer dan de helft “socialist”.

  Daardoor zitten in mijn doos met “lost cases” nog steeds te weinig personen. Al is het wel zo dat het tempo van vulling wat toeneemt.!!

  Raymond [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [2]:

  Beste Hub….Laten wij eens de zaak aanschouwen :

  Het onderwijs doet niet zijn best , al het geen u tot u neemt is ” staatsklats” , en wat men in de wandelgangen noemt….PROPAGANDA !!!!!

  Als Hub wil weten wat ” liberalisme ” is , moet Hub maar eens de achieven gaan raadplegen.

  Heel simpel : als de vorst niet ” soeverijn ” is , is het volk ook niet meer ” soeverijn ” , zoiets dus.

Comments are closed.