NEXIT vlagHet rapport van Capital Economics(CE) belooft ieder gezin € 10,000.– per jaar, (plus tientallen miljarden voor “Nederlandse” overheidsuitgaven; minder belastingen nodig.)
Vandaag  Kritiek K1: Hoe betrouwbaar, hoe objectief, is dat bureau CE?

Bij vorige discussies kwamen zoveel verschillende positieve en negatieve opmerkingen door elkaar heen, dat het  moeilijk is om tot een eenduidige conclusie te komen.
Als “men” niet gelooft dat CE betrouwbaar,objectief is, heeft verder discussiëren geen zin en zal men altijd andere en nieuwe en gevarieerde oude argumenten aanvoeren.
Beperk uw positieve of negatieve opmerkingen of vragen in  dit artikel daarom tot dit ene punt:

Kunnen we CE vertrouwen?

Alle andere punten zullen we stuk voor stuk in volgende stukjes behandelen. Nieuwe of oude punten die u graag wilt  behandelen kunt u opgeven.

Betrouwbaarheid Capital Economics”

1a.Maakt het bureau niet een uitkomst die de opdrachtgever graag ziet? In dit geval PVV Wilders.

Bij het lezen van het rapport zijn daar nog geen aanwijzingen voor gevonden.
Elke rapporteur kan natuurlijk dat gevaar lopen.
Maar dat geldt precies hetzelfde voor de reacties van Dijsselbloem en van Rutte c.s. Al is daar het vooroordeel meestal veel duidelijker te onderkennen!

1b.Zijn er eigen motieven van de schrijver?
Hiervoor geldt hetzelfde antwoord als voor 1a

Van een bureau met de reputatie van CE kun je bovendien verwachten dat hun interne controle daar op let en dat zij zeker niet hun goede naam in de waagschaal zullen stellen voor een Nederlands partijtje.

Conclusie:
Aan de serieusheid en integriteit van CE hoeft niet getwijfeld te worden.
Zelf de EU-politici heb ik daar nog geen opmerking over horen maken.

 Volgende onderzoekspunt:
Kritiek K2: Welke wraakmaatregelen zullen/kunnen EU-politici uitvoeren.

7 REACTIES

 1. @Erik [1]:
  Erik, Niemand WEET wat de toekomst is en welke black swans nog verschijnen.
  Maar het rapport volgende, zie ik wel een grote waarschijnlijkheid dat het zo gaat lopen. En in de EU doorgaan zoals nu geloven zelfs de politici niet.
  Ik neem aan dat jij het rapport ook gelezen hebt.
  Kun je opgeven welk punt fout is? Dan gaan we dat in deze serie ook proberen diepgaand te analyseren om feiten boven water te krijgen.

  Erik [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [2]:

  Inderdaad, niemand weet wat er gaat gebeuren.
  Dat weet ik als valuta/futureshandelaar donders goed en daarom luister ik naar of lees ik nooit rapporten/meningen/voorspellingen van lieden die het wel denken te weten.

  Ik verwijs hierbij naar het koersverloop van goud, olie en bitcoins van de laatste jaren die volgens deskundigen zoals Middelkoop met goud en talloze leken met bitcoins naar ongekende hoogten zouden stijgen.

  Laten we maar een paar jaar afwachten wat de nationalistische trend in Zwitserland het land oplevert of kost voordat Nederland uit de EU/euro stapt heel wat meer inhoudt dan het weigeren van verblijfsvergunningen.

 3. uit de EU is nodig. want waarom moeten WIJ bezuinigen om banken en liegende regeringen te steunen? ik zou graag baas blijven in eigen land en zelf bepalen wie we binnen laten. brussel zit vol peperdure zakkenvullers. het doemdenken van politicie? bang hun vet betaalde baan te verliezen. voor MIJ was de EEG net groot genoeg. een vereningd europa a la de USA zal er nooit komen–niet eens 1 taal–teveel verschillende culturen en niemand van de grotere landen wil iets van zijn macht afstaan. de kleine landen tellen alleen mee als er betaald moet worden.

 4. Voor dat het rapport van CE uit kwam op verzoek van de heer Wilders had ik al mijn rapport klaar in de vorm van een powerpoint-presentatie omgevormd tot een video op You Tube. Bij gebrek aan voldoende middelen maar daarom niet minder helder.

  Daarin staat dat de EU elke gezin jaarlijks meer dan € 12.000 euro kost. Dat lid blijven van de EU onze ondergang wordt.

  Dat we ook overeenkomstig het geluid uit de media horende waarin EU mensen vinden dat Janoekowitsch voor het Tribunaal in Den Haag moet verschijnen wegens schending van de mensenrechten in de Oekraïne.

  Het ook gerechtvaardigd is dat we alle Kabinetten vanaf het destijds gehouden referendum in 2005 waarin meerderheid aangaf tegen de EU te zijn, we nu dus ook diverse Kabinetten voor het Tribunaal moeten brengen wegens schending van de mensenrechten.

  Ik, na veel denkwerk geen onderscheid kan vinden tussen hetgeen Janoekowitsch deed en de Nederlandse Kabinetten, omdat in Nederland vorig jaar meer dan 200 mensen vrijwillig uit het leven zijn gestapt omdat ze de ellende niet meer konden verdragen die hen door onze Overheid was aangedaan.

  Tel uw zegeningen en handel daar dan naar.

 5. Rapport op You Tube met de titel: Red Nederland door Sjef Smeets.

  Veel lees en luisterplezier. Geluid is niet optimaal, het blijft met beperkte middelen iets op gang krijgen.

Comments are closed.