NEXIT vlagVolgens het rapport van het gerenommeerd bureau Capital Economics (CE) zal na uittreden uit de EU ieder Nederlands gezin jaarlijks € 10.000.- meer overhouden. ***
En dat is slechts één van de grote voordelen.

 

Het is verbazend hoe weinig aandacht je over dit rapport in de media en van de politici hoort. Is dit bewust beleid van de politici?  Slagen ze daar dan zo goed in? Zelfs van de PVV zie je weinig actie!

Of is ook het volk bevreesd voor dit goede nieuws? Immers als de diverse voordelen duidelijk worden, moet je wel voorstander van uittreden worden.
En dan komen ook de beren op de weg.

Want als dat zo duidelijk is, moet ik ook aan mijn familie en relaties bekennen dat ik vóór uittreden ben. En dan komt de angst dat we alleen komen te staan in de grote boze wereld. (net als Zwitserland!) En dat dan Duitsers onze tomaten niet meer willen!! Of dat andere landen ons laten zitten met 1,3 miljoen fietsen OMDAT we uit de EU zijn! Of andere ingebeelde of in-gedotrineerde angsten.

Andere volken zullen echt niet zo stom zijn, die kijken net als Nederlanders naar prijs en kwaliteit.
Dat neemt natuurlijk niet het risico weg dat er EU-politici zullen zin die het “Nederland” kwalijk zullen nemen dat ze zelfstandig zijn gaan denken. En misschien ten koste van hun eigen volk kunnen zij toch invoerrechten proberen te heffen. Al zal dat meevallen omdat ze ook allemaal stemmen nodig hebben.

Hebt U het rapport gelezen? Of minstens de 10 bladzijden Samenvatting?
Zie: www.pvv.nl/images/Rapport_NExit_NL.pdf

Het doet er niet toe hoe je over de rest van het PVV-programma denkt. Het uittreden uit de EU is je eigen belang. Dus promoot dat zoveel je kunt. Doe alles wat kan helpen de discussie op gang te brengen.
Het moet mogelijk zijn de FEITEN zo duidelijk  te krijgen, dat iedereen uit die collectivistische EU wil.

Wanneer worden Nederlanders wakker en eisen ze hun geld terug?

Het volledige rapport is:
http://www.pvv.nl/images/Rapport_NExit_full_ENG.pdf

31 REACTIES

 1. Het ergste is wel dat zowel politici als de bevolking een rapport nodig hebben om te begrijpen dat minder politiek, lagere belastingen en meer souvereiniteit goed zijn voor hun welvaart en welzijn. Als zo’n rapport dan gepubliceerd wordt, het verschil met het vorige rapport is trouwens verwaarloosbaar klein, dan wordt het gewantrouwd tot niet geloofd; en dat terwijl beide rapporten een standaard keynesiaanse riedel afdraaien over de zegeningen van monetair beleid, toezicht en regulering, met die toevoeging dat schaalverkleining in genoemde fenomenen een verbetering zal zijn.

 2. Het is om woedend van te worden als je leest hoe ons land te grabbelen wordt gegooid: ESM contracten worden bijna ongelezen getekend. Nog erger dan een huwelijk aangaan zonder te weten met wie. En nou wel Brussel ook nog een dikke vinger in ónze begroting hebben! Alsof zij kunnen bepalen waar we ons geld aan mogen uitgeven. Ik wil niet leven in de EUSSR! Ik ben eventueel bereid om voor ons land te sterven.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Darcy [5]:
  ” PVV heeft wel degelijk aandacht gevraagd voor dit rapport.”

  Wil je zeggen dat de PVV daarvoor capituleert en met dit kluitje genoegen neemt?
  Kun je mooier argument bedenken dan dat “onze vertegenwoordigers” niet durven te discussiëren?

  Ik het ondertussen aan alle fractieleiders gevraagd wat de mening is van hen en hun partij over dit rapport.
  Al 3 kluitjes dat het bekeken zal worden!!!

  Darcy [9] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [8]:
  Ik weet wel dat ze dit rapport mee zullen nemen
  in het debat over de staat van de unie volgens de
  PvdA!

  Wat bedoel je met “kluitjes”

 5. Lieve mensen, lees artikel 50 eens goed aub. Daar staat, plat gezegd, dat als een land uit de EU wil treden, het een geweldige trap na kan (en zal) krijgen, als de meerderheid binnen de EU daartoe besluit. En gezien de EU-reaktie op het referendum in Zwitserland mbt het toelaten van immigranten zou het mij niet verbazen als we na een half jaar uittreding met zijn allen staan te smeken om weer toegelaten te worden vanwege de gruwelijke represailles.

  De enige manier om uit te treden met behoud van lijf en leden is de hele EU uit elkaar te laten klappen. Voor inpakken en wegwezen is het te laat, vrees ik, hoe graag iedereen dat ook willen. http://nl.wikisource.org/wiki/Verdrag_van_Lissabon/Deel_I/Titel_VI

  Mark Verbruggen [19] reageerde op deze reactie.

 6. Wtf is dit voor bullshit!!

  Een rapport van een Engels bureau ( Engelsen zijn bij voorbaat anti-EU) betaald door Wilders (z’n geheimzinnige financiers) met ook bij voorbaat al een vooroordeel over de EU. Hoe fucking objectief kun je dit rapport dan nog nemen??

  En dan nog dat bericht dat je 10.000 euries meer over houdt als lokkertje naar de kiezer. Het lijkt wel de bankgiroloterij met de mededeling dat je een mogelijke winnaar bent van de hoofdprijs.

  Darcy [13] reageerde op deze reactie.
  Mark Verbruggen [21] reageerde op deze reactie.

 7. En weer, ook hier, zij die het tegen deel verkondigen. De lef of is het de ontvangers van soepsidie en bijstand die hier luidkeels schreeuwen, niet doen want ze vallen ons af. Heimwee naar de Euro en de EU. De op vreters willen blijven en de schapen volgen. Hier zijn de eerste al over de dam.

 8. @daan [11]:
  Het is toevallig wel een gerenomeerd bureau of
  interesseert je dat ook geen moer.
  En ik ga niet voor de hoofdprijs maar ik ga voor
  exit Europa en dat levert mij 10.000 euro op.

  Schijnbaar heb jij geld genoeg dat je dit bedrag
  liever overmaakt op het rekeningnr. van onze Neelie
  vd VVD Mrs. Brussel.

  Mark Verbruggen [20] reageerde op deze reactie.

 9. Als nederland de EU niet vaarwel zegt,dan zegt U de EU toch vaarwel,ze zullen raar opkijken wanneer ze alleen zitten blijven met allerlei subsidie vretende instellingen en zieken zwakken,misselijken,criminelen,ambtenaren,en alla hakbar gillende extremisten.
  Vergeet Nederland,het is verkwanseld,net als het goud wat verscheept is naar Amerika,het restant is door Duisenberg ook nog eens voor een groot gedeelte verkocht op het dieptepunt van de markt,het aardgas voor bodemprijzen verkocht,De Molukken en Papoea Nieuw Guinea weggegeven,een referendum voor de bewoners mocht toen al niet,schei uit,dit land is een aaneenschakeling van blunders,het feit dat het nog een beetje draait is dankzij de nederlanders die nog steeds hun schouders eronder zetten.
  Dat worden er in wel rap tempo minder want de druk en regelgeving op die mensen word dagelijks groter.

 10. Wat een BS. Hoe kunnen minima die bruto rond de 20000 euro zitten na uittreding 10000 meer over houden? Dit bedrag is gewoon ontstaan uit een zeer twijfelachtig rekensommetje waarbij verwachte inkomsten voor nederland over 16 miljoen mensen worden verdeeld. De vraag is of dat geld er uberhaupt komt en of het niet volledig teniet wordt gedaan door een hele hoop andere gederfde inkomsten.

 11. De PVV zuigt!!! En het volksnationalisme zuigt ook, tenminste als deze op wat voor wijze dan ook aan de niet-volksnationalisten worden opgelegd!!!
  Los daarvan is het een gegeven dat elk onderzoeksbureau precies doet wat de klant wilt, dus ook Capital Economics. Dat is namelijk hun bestaansrecht en hun plicht naar de klant toe. Als de PVV een kritisch rapport wenst, krijgt het deze ook. En zeker opdat de economie mensenwerk is en derhalve moeilijk te voorspellen valt, maakt alleen dat al maakt het rapport twijfelachtig.

  Hadjememaar [31] reageerde op deze reactie.

 12. Los daarvan:
  Zou de economie het enige criterium moeten zijn? Ik denk het niet; er bestaan ook zo iets als vrijheid en levensvreugde. Niemand wil opgesloten zitten, al is de gevangenis een zogenaamde natiestaat…
  Het grootste probleem wat ik persoonlijk met de EU heb is dat zij op het moment faliekant falen in hetgeen wat zij altijd beloofd hebben – een Verenigd Europa.
  Daarbij zie ik persoonlijk het Verenigd Europa niet zo zeer als een tweede VS, maar als een vrijhandelszone welke wellicht een opmaat is voor een vrije wereld.

  En terwijl ondanks, of misschien dank zij, de EU veel Europese overheden de ‘buitenlandse’ burger lastig vallen met snelwegvignetten, terwijl voor een detachering binnen de EU nog steeds een tewerkstellingsverklaring ondertekend moet worden en in Nederland op geïmporteerde Duitse auto’s nog steeds een soort invoerheffing moet worden betaald (de Bpm), wordt de EU grotesk door de landelijke politici gebruikt om nieuwe wetten en regels door te voeren die ze niet door hun landelijke parlementen geloosd kregen. Een achterdeur dus voor de regelzucht van de politici.

  Het is dus zeker belangrijk om de status en macht van de EU binnen de nationale politiek te heroverwegen. (Feitelijk is het ook belangrijk om de status en de macht van de politiek in het algemeen te heroverwegen.) En daarbij moet uittreding uit de EU overwogen worden – niet via een referendum (omdat dat de dictatuur van de waan van de meerderheid betekend), maar via een dialoog waarin vrijheid en internationale samenwerking belangrijke criteria zijn.

  Belangrijk is het daarbij te beseffen dat de meest zichtbare verworvenheden van de EU eigenlijk helemaal geen EU-zaken zijn. Het Schengenverdrag is niet direct gekoppeld aan lidmaatschap van de EU, getuige Groot Brittannië. En de Euro, tot zo ver we niet liever in Dollars, Cryptovaluta of Ruilvaluta’s betalen, is al helemaal geen EU-zaak. Terwijl de EU-landen Zweden en Denemarken hun eigen nationale munten hebben, ziet de overheid van niet-EU-land Montenegro de Euro als nationale munt.
  Ik denk dan ook dat het voor de Europese éénwording geen kwaad zal kunnen om de macht van de EU in te dammen, deze anachronistische verdragsorganisatie zelfs af te schaffen, en in plaats daarvan het Schengenverdrag verder uit te bouwen tot een volledige vrijhandelsverdrag – waar op termijn de rest van de wereld zich bij kan aansluiten. Daarmee bezuinig je ook gelijk de nodige Europese structuurfondsen en landbouwsubsidies weg.

 13. Los daarvan: mensen die bang zijn voor immigranten, om wat voor reden dan ook, dienen naar een psychiater te gaan. Dat kan werkelijk helpen. En voor wie de Oost-Europese inbrekers en Engelse zuiplappen beu zijn: er is politie. Mocht de politie te weinig doen, richt een eigen politieorganisatie op. Om camera’s op te hangen, beveiligers in te huren en mee te doen aan Burgernet hoef je niet eens de wet te overtreden.
  Maar laat in ieder geval de vrijheidminnende burger met rust, PVV.

 14. @Ness [10]:
  Mee eens… als ik minister president zou zijn (een ondankbaar beroep overigens) zou ik erop aan sturen de hele EU minder macht te geven en het Schengenvertrag verder uit te bouwen tot een vrijhandelsverdrag, waar ook landen van buiten Europa bij aan kunnen sluiten.
  Bovendien moet overheidsbemoeienis en dito geldstromen in het algemeen worden ingeperkt. Geef iedereen maar de vrijheid zonder de verplichtingen en de belastingen.

 15. @Darcy [13]:
  Ik zou die 10.000 euro opvreten als het mij ook maar enigszins het gevoel zou geven dat het mijn vrijheid zou kunnen kosten.
  Uit de EU treden, voor wat? Voor een wereld van grenscontroles en natiestaten, met invoerrechten en immigratiebeperkingen? Dat zou typisch PVV zijn, toch?

  Zou de EU kwestie niet heel anders voorgelegd kunnen worden: is de EU in haar huidige vorm nog wel nuttig voor de vrijheid en de handel binnen Europa? Draagt deze nog wel voldoende bij aan de open grenzen binnen ons continent om haar bestaan te rechtvaardigen?

 16. @Hub Jongen [7]:
  Wat is waarheid? Zou het ook een waarheid kunnen zijn dat er juist vóór vrije migratie en vrije handel gestreden kan worden, en dat misschien juist de EU vijand is in deze strijd?

  En zou het ook de waarheid kunnen zijn dat juist de PVV vuile volksverraders zijn, die een natie van vrijheidslievende handelaren achter 20ste eeuwse grenscontroles en invoerrechten wil wegstoppen? Met een sterke, allesoverheersende staat, met ’tienden’ waar zelfs Philips II jaloers op kon zijn?

 17. @Timothy [4]:
  Ik denk dat laatste. Ze zijn uitgekookt daar bij de PVV.
  Ze doen de komende verkiezingen maar in 2 gemeentes mee, en ook een megaoverwinning bij de Europese verkiezingen zal hun weinig meer macht opleveren. Als ze het rapport nu al in een nationale discussie laten uitpluizen, zullen ze in 2016 weinig meer hebben om mee te slaan. Een rapport over economie is nu eenmaal altijd twijfelachtig omdat de economie mensenwerk is en derhalve ook mede bepaald wordt door willekeurige wanen en trends. Daarbij is de ‘economie’ niet per definitie het enige argument.

  Nee, de PVV wacht rustig tot de landelijke verkiezingen van 2016, en barst dan vlak voor het einde volledig los, als dat dan nog nodig is. Er is dan in het gewoel van de verkiezingsstrijd weinig ruimte en tijd meer voor tegenargumenten, en de PVV kan dan rustig haar verkiezingsoverwinning binnen harken.

  Mark Verbruggen [24] reageerde op deze reactie.

 18. @Mark Verbruggen [23]:
  Overigens… uit post [6] blijkt dat er over dit rapport wel degelijk een debat is aangevraagd. Ach, ik zou het debat zelf niet eens voeren: het wordt dan al snel een wellus-nietus verhaal. Voor mij is vrijheid het enige criterium. Dus minimale overheden en geen grenzen!!! Dat geldt echter niet voor de politieke partijen in de 2de kamer. Die willen alleen maar alles bepalen en aan de burger opleggen.

 19. In de huidige EU blijven is je eigen graf nog dieper graven.
  De zogenaamde welvaart die we kennen van de afgelopen 25 jaar is niets meer als een grote leugen door de politiek door enorme bedragen te lenen en u doen geloven dat we een welvarend land zijn.
  Al die tijd is de bevolking bedrogen en belogen door de politiek en de banken.
  De huidige crisis is niets meer dan dat de waarheid naar boven komt en de politiek het niet meer kan verbergen.
  De bevolking gaat alles verliezen, uw pensioen. Zorg en alle basis voorzieningen.
  Met of zonder de EU het gaat richting een systeemreset.
  Geen Wilders of roemer kan dit stoppen.

 20. Voor wie het nog niet in de gaten heeft er zullen helemaal geen nieuwe landelijke verkiezingen meer komen.
  Tegen die tijd bepaald de EU wat er gebeurd in Nederland en u zit allen in grote armoede.
  Door te wachten en te hopen op nieuwe verkiezingen zult u allen te laat zijn en berooid achter blijven.

 21. @Mark: De kern van het probleem is ons geldsysteem. Zolang we SCHULD als valuta gebruiken blijft het sukkelen, en blijven we achterlopen. De schuld kan immers nooit afbetaald worden, en dus zullen de bankiers, de extreem rijken en de monopolisten altijd een wurggreep houden op de echte economie. Onder dit systeem is een vrije markt niet mogelijk, of we nou in de EU zitten of erbuiten. Wij worden hoe dan ook geregeerd door een buitengewoon goed georganiseerde criminele organisatie.

  Zolang we erin zitten zijn we slaven. Zodra we eruit stappen zijn we de VIJAND. In deze situatie komt pas verandering als de hele Europese bevolking de kont in de krib gooit. De EU is opgesteld als een regelrechte dictatuur (ESM, Verraad van Lissabon etc etc), dus van het EU parlement hoeven wij niets te verwachten – dat is bij voorbaat al machteloos, net als de nationale parlementen.

  De enige manier om hier verandering in te brengen is sabotage dmv het opzetten van onafhankelijke geldsystemen, burgelijke ongehoorzaamheid, onafhankelijke informatievoorziening (zoals deze site) en een versterking van de LOKALE politiek, het liefst buiten alle gevestigde (en dus corrupte) partijen om. Een verandering kan alleen van onderop komen, vanuit de mensen zelf. Zolang we ELKAAR in de haren vliegen over idiote, van boven opgelegde schijntegenstellingen als bv links/rechts, socialist/liberaal hebben de criminelen vrij spel.

  Maar als we als burgers 1 blok kunnen vormen, oa met behulp van een forse instroom van nieuw bloed in de lokale politiek (ONS BELANG!) dan maken wij nog eens kans. Dit vereist inzicht, begrip en aktieve deelname van de mensen zelf en dat is heel moeilijk te bewerkstelligen. Maar het kan!

 22. Ze zijn al bezig met een nieuw systeem genaamd brics banks.
  De Amerikanen zullen er alles aan doen deze te stoppen.
  De bedoeling van dit nieuw systeem is de FED buiten spel te zetten.
  De vraag is of dit zonder ww3 mogelijk is.

Comments are closed.