Stem_midden_Thumbsup-downDe gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en doorgaans stem ik in alle verkiezingen Wilders maar die mogelijkheid is er niet in Heiloo.

Nu kan ik wel thuis blijven maar dan is het effect van mijn niet-stemmen minimaal, de zetels worden immers op grond van de uitgebrachte stemmen verdeeld en dan blijft mijn afwezige proteststem onopgemerkt terwijl ik de Socialistische Eenheidspartij Nederland, de VVD=PvdA=CDA=D66=GL=CU dus, wil verzwakken en dat gebeurt niet met thuisblijven.

De oplossing is dan om op een lokale partij te stemmen en dat is Heiloo 2000, al een tijd de grootste partij in de gemeenteraad hier maar die zitten regelmatig in een coalitie met genoemde VVD=PvdA=CDA=D66=GL=CU en voeren precies dezelfde politiek.

Meer van hetzelfde dus maar gelukkig zit hier de NCPN van die sympathieke meneer Gomes met 1 zetel in de raad en daar ga ik op stemmen.

Een libertarier die communistisch stemt klinkt van de pot gerukt al is de ideologie wat mij betreft niet helemaal vreemd aangezien wijlen mijn grootouders geharde CPN-Stalinisten waren (daarom ben ik allergisch voor iedere vorm van socialisme).

De NCPN kan hier verder weinig kwaad want ze zullen toch nooit aan de macht in de raad worden toegelaten maar absorberen wel de proteststemmen en verwateren het percentage van de stemmen van VVD=PvdA=CDA=D66=GL=CU zodat hun deel zichtbaar kleiner wordt en daarmee ook hun claim op het eeuwige pluche.

Overigens hebben D66 (quasi liberalen) met GL (Oude CPN, cryptocommunisten) hier 1 lijst, kenjenagaan hoe dicht die lui in werkelijkheid op elkaar zitten wat hun ideeëngoed betreft.

7 REACTIES

 1. Voor de Nederlandse politiek geeft dit weinig toegevoegde waarde.
  De huidige partijen incl. de VVD krijgen er een concurrent bij.

 2. Wat mij betreft: totaal zinloos.

  Het deel van het gemeentelijke ambtenarenapparaat waar ik mee in aanraking kom (hetzij direct als ik weer ets gedwongen in het gementehuis moet gaan halen/regelen, hetzij indirect om te weten welk gruwelijk kunstwerk ze nu weer van mijn centen hebben neergezet), zijn nu precies de ambtenaren-hoeren. Het uitvoerend apparaat dat de politieke partij-hoer uithangt, omdat zij blijven zitten en belemmeren, ongeacht welke “politieke kleur” de gemeente na de verkiezingen opeens zou hebben.

  Dus die te dikke politie-agent, die te lui is om zijn reet te bewegen als het nodig is iets te doen waarvoor ik al jaren zijn salaris mee-financier, blijft dezelfde chagrijn, of er nu NCPN, CDA, GL of lokale bullshit zit te “regeren”. Idem met de smoelen in het gemeentehuis.

  Die dikke laag partij-hoeren die gewoon in functie blijven, ongeacht welke partijen er aan de macht zijn, die verandert niet. Derhalve: zinloos wat mij betreft.

  Just my 2 cents.

  Wladimir van Kiel [3] reageerde op deze reactie.

 3. @MMAP [2]: het enige wapen waar we over beschikken is toch het stemrecht.

  Als morgen de meerderheid op Wilders stemt dan zijn we overmorgen uit de EU en stopt de levenslang door de belastingslaven doorbetaalde vakantie van de huidige regenten. Weliswaar begint dan de vakantie van de volgende groep regenten maar voor de zittende boys is het over.

  De regenten zijn uit zelfbescherming al bij elkaar gekropen in 1 partij die met verschillende marketinglabels VVD=PvdA=CDA=D66=GL=CU de hele markt van links naar recht bestrijken zodat ze de laatste 60 jaar altijd de meerderheid hadden kunnen houden.

  Zo zullen kiezers die boos zijn op PvdA op de “oppositiepartijen” D66 of GL stemmen terwijl die precies hetzelfde willen: meer regeltjes, meer belasting en nog meer EU. Als je dus niet stemt op partijen buiten het systeem dan gaat dit feest voor eeuwig door.

  Op mijn manier zakt hun aandeel van het totaal uitgebrachte stemmen zichtbaar en als dat laag genoeg wordt raken we ze kwijt.

  Seneca [4] reageerde op deze reactie.
  igor [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Wladimir van Kiel [3]: Het feest gaat toch wel door en zelfs als Wilders de meerderheid krijgt, zie ik geen uittreding uit de EU. Vanuit de politiek (gemeente, provincie en landelijk) hoef je niets te verwachten behalve meer van hetzelfde. Stemmen doe ik daarom al lang niet meer. Waar mijn stem al dan niet heen gaat, interesseert mij net zoveel als de openingsceremonie van Snotsji.

  Hadjememaar [7] reageerde op deze reactie.

 5. Een mooie naam Socialistische EenheidsPartij Nederland. Ik noem het sociaal democratie. Het dictaat van de meerderheid.
  Paul Verhaegh heeft ook een mooi verhaal geschreven ’twee typen socialismen’ en dit past goed bij uw bijdrage.
  Links of rechts, beide zijden beiden geen oplossingen die de persoonlijke en economische vrijheid van het individu beschermt. Beide hebben geen moeite om dwang of geweld toe te passen voor het verwezenlijke van hun idealen.

 6. @Wladimir van Kiel [3]:
  “het enige wapen waar we over beschikken is toch het stemrecht.”

  Emancipate yourself from mental slavery, none but our self’s can free our minds.

  Its impossible to dissolve the illusion of freedom (democratie) by participating in it.

 7. @Seneca [4]:

  U heeft gelijk,er zal niets veranderen,alleen,en daar zijn de politici zeker in Den Haag angstig voor,is de uitslag van de verkiezingen a.s.25 mei in Vlaanderen.Dat zou evenals destijds de omwenteling in Danzig (Paus,Lech Walesa)met de havenstad Antwerpen een kentering kunnen brengen.En was destijds niet de geboorte van de Verenigde Nederlanden in Gent?

Comments are closed.