slaveWoensdag 26 februari is bewaarheid geworden waar Honecker slechts over durfde te dromen. De dag dat de vrijheid die de auto bood voorgoed aan banden werd gelegd. Een electronisch spionage kastje dient van de EU standaard te worden ingebouwd in nieuwe auto’s.

Het systeem heet e-Call en zal niet gebruikt gaan worden om burgers te volgen. Het zal niet gebruikt gaan worden voor verkeershandhaving. Het zal niet gebruikt worden voor fiscale doeleinden. Het zal niet gebruikt worden om statistische gegevens aangaande reisgedrag vast te leggen. Het gaat niet gebruikt worden voor rekening rijden. Het gaat niet gebruikt worden voor verzekeringsdoeleinden of ongevalsanalyses. Het zal niet gebruikt worden in rechtszittingen.

Er zal geen function creep plaats vinden. Het zal alleen gebruikt worden om bij een aanrijding automatisch de hulpdiensten te vergewittigen. De verzamelde informatie zal niet gebruikt worden door automobielfabrikanten. De politie zal nooit de gegevens van het kastje gebruiken. Verzekeringsmaatschappijen zullen nooit toegang krijgen tot de gegevens van de kastjes.

Het kwartje van Kok is tijdelijk. Werkend Nederland krijgt 1000 euro van Rutte. De hypotheek rente aftrek zal altijd blijven bestaan. De euro brengt welvaart. We zijn al jaren lang aan het bezuinigen. Ontwikkelingshulp brengt welvaart. Er gaat geen cent meer naar Griekenland.

Newspeak is zo 1984……

5 REACTIES

 1. De fysiotherapeut knijpt er tussenuit.—–
  De logopedisten zijn sprakeloos.—–
  De podotherapeut zit met kromme tenen.—–
  De KNO-arts krijgt er een brok van in de keel, voelt zich bij de
  neus genomen en wordt een oor aangenaaid.—–
  De oogarts ziet het somber in.—–
  De neuroloog krijgt er de zenuwen van.
  De verloskundige zit met de naweeën.
  De gynaecoloog baart het zorgen.
  De uroloog voelt aan zijn water dat dit niet goed gaat.
  De anesthesist is knock-out.
  De cardioloog aanschouwt het met bloedend hart.
  De dermatoloog krijgt er kippenvel van.
  De geriater krijgt er grijze haren van.
  Voor de chirurg snijdt het mes niet meer aan twee kanten.
  De hematoloog wordt het bloed onder de nagels vandaan gehaald.
  De gastro-enteroloog heeft er zijn buik van vol.
  De internist wordt binnenstebuiten gekeerd.
  De diëtiste kan geen pap meer zeggen.
  De psychiater snijdt het door de ziel.
  De traumatoloog ergert zich bont en blauw.
  Voor de apotheker is het een bittere pil.
  De tandarts ziet er geen gat meer in.
  De psycholoog wil niet gestoord worden

  Oh ja en de burger ? Die is er goed ziek van en de verzekeraar voelt zich erg zeker.

 2. Ik krijg lichtelijk de indruk, dat je de EU niet (meer) vertrouwd.

  Weer een demcratisch besluit, die niets met bedreiging of overlast voor een ander persoon te maken heeft.

  Moeten we de Eu zien, als een soort vader of moeder, die voor jouw dingen besluit voor je eigen bestwil of een kind dat beslissingen maakt voor zijn demente ouder(s)?

  P.s : Ga ik ook nog de fout in, door te zeggen dat de Eu democratisch is. Zou het dan toch nog juist zij van een soort van “Vader, Moeder of kind beslissing?

 3. Onder valse voorwendselen wordt de (europeesche) burger wederom democratisch verder in zijn vrijheid beperkt.
  Over welke democratie hebben we het. Onze democratie is geworden tot een burocratie waarbij de politici (bijna allemaal) ten dienste van zichzelf en de banken staan waarbij zelfverrijking hoog in het vaandel staat. De roependen nu die dit doorzien staan noch in de minderheid. Zodra een kritische massa wordt bereikt zal er pas gereageerd worden. Tot die tijd is het de doofpot die regeert.

 4. In de huidige moderne auto,s zit al zoveel electronica door computers aangestuurd dat bij controlebeurten bij de dealer er al situaties uitgelezen kunnen worden die bruikbaar zijn als bewijs bij schade- en/of garantieclaims. Er kan b.v. worden aangetoond dat de bestuurder agressief rijdt en bruusk remt wat extra slijtage met zich meebrengt. Als bezitter van een moderne auto weet men daar niets vanaf en dit wordt je ook niet verteld.
  Natuurlijk wordt straks zo,n kastje gebruikt om alles te registreren waar je rijdt en hoe je rijdt, waar je tankt etc.etc.
  In vrachtauto,s en bussen boven de 12ton zit al een OBU kastje voor de Duiste Maut betaling = tolwegheffing voor de Duitse Autobahnen. Regelmatig vallen deze OBU ( On Board Unit ) uit en heb je een probleem om ergens een steunpunt en/of tankstation te zoeken waar je bij een OBU pinautomaat het te vergoeden bedrag kunt overmaken, als je in tussentijd al niet ,geflitst, bent en later een boete krijgt toegestuurd.
  Ik blijf in de toekomst wel 2e hands rijden van minimaal 10 jaar oud waar geen kastjes in zitten!!!

Comments are closed.