111118-SP-logo.PJ_De SP komt weer met een aardig plan. De maatschappelijke stage, welke twee jaar geleden is ingevoerd voor middelbare scholieren, zou niet moeten worden afgeschaft. Het afschaffen ervan zou tot een bezuiniging moeten leiden, maar inmiddels is er weer kapitaal genoeg voor.

Volgens de SP zal een kwart van de scholen stoppen met de maatschappelijke stage als deze wordt afgeschaft. Blijkbaar ziet driekwart van de scholen dus voldoende middelen bijeen te schrapen om deze stage in stand te houden. Een kwart lukt dat echter niet, omdat ze hun geld blijkbaar liever besteden aan zaken die urgenter zijn. Dat zint de SP blijkbaar niet, die wil deze scholen dwingen om de stage toch tegen hun wil in stand te houden. Het geld dat de scholen blijkbaar liever elders willen besteden kan eenvoudig daarheen worden geforceerd, waar heb je anders een almachtig staatsapparaat voor?

De SP zou de scholen vrij moeten laten hun geld naar eigen inzicht te besteden. De mensen in het veld kunnen dat waarschijnlijk beter dan de volksvertegenwoorders (pf) van de SP. Maar dan kan de SP geen stemmen meer trekken door maatregelen te forceren. En dit verhaal gaat op voor alle politieke partijen behalve de LP.

Ik zei het al eerder: laat de scholen vrij!

3 REACTIES

 1. Als ik ergens GEEN vertrouwen in heb dan zijn het wel scholen. Zowel basisscholen als middelbaar en hoger beroepsonderwijs is toch behoorlijk corrupt. Heeft de politiek ook wel voor gezorgd door aan ieder diploma een financieel plaatje te hangen die richting schoolmanagers en directie verdwijnt. Vergeet niet dat schooldirecteuren verantwoordelijk zijn, samen met ouders, in eerste lijn voor de enorme slechte mentaliteit die heerst onder de jeugd. Voorbeelden te over daar ga ik je niet mee lastig vallen. Scholen vrijheid geven- absoluut niet doen, ze kunnen hier niet mee omgaan.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Bas van Stapelberg [1]:
  “Scholen vrijheid geven- absoluut niet doen, ze kunnen hier niet mee omgaan. ”
  Bas, dit doet me denken aan Vrij Wapenbezit.Als we dat zouden doen in Nederland van de ene dag op de andere, zou dat een grote chaos geven. Niet doen dus! ?

  Bij het opmaken van een plan De Weg Naar Vrijheid blijkt op meer punten dat libertariërs wel uit moeten gaan van NAP en dat consequent aanhouden.
  Maar gelijktijdig moeten maatregelen komen die ongewilde consequenties opvangen.

  “. . . . . .Zowel basisscholen als middelbaar en hoger beroepsonderwijs is toch behoorlijk corrupt. Heeft de politiek ook wel voor gezorgd – – – ”

  Kunnen we daar de juiste bron voor vinden en die opdrogen??

 3. Het zijn niet de scholen die meer vrij moeten worden maar de mensen zodat ze zelf kunnen besluiten of ze hun kinderen op een staatsschool zetten of niet. Schaf de leer/schoolplicht af.

Comments are closed.