avatar MMAPToegegeven, dit artikeltje is niet best onderbouwd of heel grondig, maar meer een beschrijving van mijn gevoel. Omdat ik het nieuws rond Oekraïne maar half tot me neem en eigenlijk helemaal geen zin heb om me te verdiepen in wéér een land waarvan de heersers er een zooi van hebben gemaakt.

Want als ik een paar internetsites “scan” kom ik weer het typisch Westerse nieuwe en verborgen communisme tegen.

Bijvoorbeeld omdat de EU nú al wil (weet?) dat Oekraïne toe kan treden tot de EU. Dan krab ik even achter mijn oren en denk: “Dus we hebben binnen de EU al een stel netto-betalende landen en een stel netto-opvretende landen, en toch gaan we met open armen het volgende armzalige land ontvangen?”

Is die hang, of het streven, naar die grote en tot falen gedoemde EUSSR nu echt zó groot? Dat we instabiele en failliete landen gewoon meenemen in de club? Wetende dat daar weer bakken geld naartoe moeten?

Dan lees ik: “de EU helpt mogelijk nú al met 1 miljard dollar”.
“Helpt”? Is al bekend hoe het land er financieel aan toe is, en weten “we” al waar die 1 miljard dollar precies “helpt”?

 

VERGELIJKING:
Ik vergelijk het een beetje met een huishouden, dat enkele zwervers heeft opgenomen in huis. Het verzorgen van zwervers is natuurlijk uit te leggen als “moreel verheven” en “goed doen voor de wereld”.

Maar eigenlijk heeft het huishouden helemaal geen geld om die zwervers te onderhouden. Gelukkig kan het huishouden dat geld bij de buurman afdwingen, waardoor dat “goed doen voor de wereld” duidelijk dwang is naar een ander (de buurman). De heerscher des huishoudens heeft echter stront in zijn oren voor directe kritiek op zijn beleid en laat zijn propagandamachine op volle toeren draaien om zijn plannen en ideeën in zijn omgeving te laten doordringen als zijnde heel erg positief en goed.

En nu ziet de dictator in dat huishouden weer een zwerver lopen. En hij opent alvast de deur, omdat hij ook hém graag in huis wil opnemen. Maar voordat het zover is, geeft de leider van het huishouden de nieuw ontdekte zwerver eerst een flink stuk van het huishoudbudget (dat al grote tekorten heeft), om die zwerver te helpen. Niet wetende of die zwerver gokverslaafd, drugsverslaafd, een notoire alcoholist of alle drie tegelijk is. Dus niet wetende wáár die financiële hulp eigenlijk voor gebruikt gaat worden.

Wat die zwerver kost, wanneer ook hij in het huishouden wordt opgenomen, maakt eigenlijk niet meer uit. De buurmannen zijn er nog om nóg meer geld van te roven voor het onderhoud van de zwervers. “Moreel verheven” handelen, over de rug van anderen, maakt de goede daad in één keer een criminele daad.

10 REACTIES

 1. Nu weten de inwoners van Gemert-Bakel tenminste, waarom hun OZB 129% hoger is ‘uitgevallen’.

 2. En dit is alleen maar mogelijk doordat de band tussen wie betaalt en wie ontvangt is verbroken. M.a.w. de macht toont slechts één kant van het verhaal. Nl. “het goede doel” en evt. de blije mensen.
  De macht toont niet de mensen en de bedrijven waar het geld is afgedwongen en toont niet welke consequenties dat voor deze mensen en bedrijven heeft. Die vergelijking wordt niet gemaakt. Het netto-resultaat is buiten beeld. Die “verhevenheid” zou dan nl. direct het putje in gaan.

 3. Maar het huis beschikt wel over een uiterst krachtige CFO* die relatief jong al voorzitter geworden is van de Eurogroep en bij SNS hard ingreep om rampspoed voor te zijn.

  *CFO betekent hier Chief Financial Officer

 4. Wat mij nog het meest stoort is al die blije revolutionaire Oekrainse gezichten die scanderen “Wij willen bij de EU”. En dan denk ik: en wat wil IK dan? Kun je niet eerst eens het elementaire fatsoen opbrengen in de vraag of dat IK (WIJ) je wel willen (kunnen) hebben? Moet ik dan op een Nederlands plein gaan scanderen “Wij willen bij Koeweit”? (Om maar eens iets te roepen). En moeten we dan maar gewoon verkassen naar Koeweit en bovendien alvast reiskosten claimen bij de regering aldaar?

 5. @Elisabeth Zegeling [6]: Dank u. Vooral voor de inhoudelijke argumenten.

  Zijn die er wel bij u? Of strijkt het artikeltje gewoon in tegen uw pro-EU gedachten?

  Ben benieuwd naar uw goed onderbouwde antwoord, of nog beter: naar een goed onderbouwd artikel dat we graag hier plaatsen na uw inzending ervan.

 6. Dat voorbeeld met die zwervers heb ik al eens eerder gelezen.

  Dat Oekraïne erbij komt is een militaire zet. Natuurlijk willen de oekraïners erbij komen want ze is namelijk een pot geld beloofd.

  China dumpt haar dollards, Brazilië volgt en dan zal Rusland ook niet achterblijven. Ze weten nu eindelijk ook dat de dollar niets waard is. Er zal wel een False Flag op de agenda staan.. Zal het Yellowstone park kunnen zijn? Cumbra Vieja?? Oorlog met Syrïe? Ik weet het niet. er komt iets aan, dat iszeker, anders gingen ze niet door met het bijdrukken van geld want het systeem is gedoemd uit elkaar te vallen.

 7. Het is gewoon een ordinaire machtsgreep van de EU en de VS ten opzichte van Rusland. De voormalige machthebbers waren corrupt ten behoeve van Rusland. De potentiele machtshebbers willlen corruptie ten behoeve van de EU invoeren.

  Het is weer jammer om te zien dat het volk in hun onvrede zich weer zo voor het karretje laat spannen. Het beproefde IMF concept zal dan ook een feit worden naar mijn mening. Waarin je zult zien dat het groot bedrijf in combinatie met de EU en de VS (i.e. Fascisme) het land gaat ‘strippen’ van zijn waardevolle ‘assets’ en het volk berooid achter laat.

Comments are closed.