Fouilleren1Libertarische Partij Amsterdam: stop preventief fouilleren, vandaag nog!

 Amsterdam, 1 febuari 2014 – De Libertarische Partij Amsterdam heeft verheugd kennis genomen van het voornemen van de burgemeester om geen preventieve fouilleeracties meer in Amsterdam uit te voeren. Volgens Van der Laan is preventief fouilleren een ‘naar’ instrument en een inbreuk op het leven van Amsterdammers.

Ook zou het resultaat van een fouilleeractie vaak tegenvallen. Hij zou op termijn liever niet meer preventief fouilleren. De burgemeester deed deze uitspraken afgelopen vrijdag in gesprek met stadszender AT5.

 Lijsttrekker Kader El Oufir: “De uitspraken van de burgemeester zijn hoopgevend. De Libertarische Partij heeft zich altijd hevig verzet tegen de preventieve fouilleeracties. Preventief fouilleren tast de kern van onze rechtsstaat aan, waarin de presumptie van onschuld het uitgangspunt moet zijn. Bij preventief fouilleren word je staande gehouden zonder gerede of gerichte verdenking en ben je als burger schijnbaar bij vorbaat verdacht.”

Maar de voorman vindt het te vroeg om te juichen. Kader El Oufir: “Ik ben pas tevreden als de acties daadwerkelijk zijn gestopt. Als de burgemeester echt meent wat hij zegt, waarom nog langer doorgaan met op grote schaal inbreuk plegen op het leven van Amsterdammers? Ik roep de burgemeester op de mensonterende fouilleeracties direct te beëindigen.
Vandaag nog, zodat Amsterdammers niet hoeven te vrezen op welk willekeurig moment dan ook door de politie aangehouden te worden en zich te moeten laten betasten.”

 De Libertarische Partij Amsterdam streeft naar meer individuele vrijheid, particulier iinitiatief en minder overheidsbemoeienis.
De Libertarische Partij doet mee met de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.

8 REACTIES

 1. Deze partij is,na de berichten te horen,crimineel bezig.
  Tevens is het jammer dat er weer een flut-partij bijkomt en zo de stemmers van de PVV wegkaapt.
  Of doen ze mee met de rooie kliek en is dit juist de bedoeling?
  Ik vertrouw ze voor geen cent.

  Richard [4] reageerde op deze reactie.

 2. Precies! Welke crimineel denkt na: “Ha, er komt een fouilleeractie in de Indische Buurt; laat ik daar eens lekker met wat wapens onder mijn jas naar toe gaan.” De normale burger is het slachtoffer en dan met name de hardwerkende getinte medemens.

  Harrie Custers [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Lucie [1]: Afgaande op de nieuwsberichten is deze partij in het geheel niet crimineel bezig. Als er stemmen van de conservatief-socialistische PVV naar de LP gaan, is dat goed voor mensen die vrijheid door de aderen hebben stromen. Het is tevens politiek gezien de beste manier om het rooie bolwerk te slopen.

  Harrie Custers [5] reageerde op deze reactie.

  • @Richard [4]: en bij mij een groeiend besef dat elk systeem van collectiveren, nivelleren niet alleen leidt tot een totalitair systeem, maar bovendien alleen goed is voor de “echt” rijken. De happy few.
   M.a.w. door het volk, de kiezers “benefits” voor ogen te houden (kruimels), aan de achterkant via inflatie, rente en belastingheffing feitelijk diezelfde massa van hun welvaart en hun vrijheid beroven.

 4. Jammer, kreeg altijd een heerlijke orgasme tijdens het fouilleren, moet nu uitwijken naar (dure) Schiphol !

 5. Dag Lucie,

  Ik ben kandidaat voor de LP Amsterdam. En nee, we zijn geen rood opzetje (of wat voor een opzetje dan ook) om wie dan ook in de wielen te rijden. Soms zijn er echter geen eens geen wielen, bijvoorbeeld omdat in Amsterdam de PVV niet mee doet.

  Ik begrijp het werkelijk niet dat mensen die dan maar zelf het heft in handen willen nemen (en zo veel mogelijk teruggeven aan de burgers) als een soort mantelorganisatie van PvdA, Groen Links, VVD en D66 worden gezien.

  Enfin, voor iedereen die echte vrijheid (en dat is dus iets anders dan gelijke behandeling of welke andere vorm van slavernij dan ook) wil, die hebben in Amsterdam nu écht iets te kiezen.

 6. De waarnemend burgemeester van Amstelveen Fred de Graaf (geen familie van Folkert) is nu al nerveus bezig in verband met Koningsdag.De pers volgend wil hij preventieve fouilleer-acties uit laten uitvoeren op die dag,alsmede invallen doen.
  Mogelijk is hij niet geheel hersteld van de fatale gebeurtenissen uit 2009 als burgemeester van Apeldoorn,wat wel begrijpelijk is.
  Hij geniet ook bekendheid door zijn interview over Geert Wilders in verband met de plaats van Wilders tijdens de ceremonie van de Kroning.

Comments are closed.