Opperdienaar_troonVrijspreker: Hebben heersers ook een slavenkaart om de belastingboerderij uit te mogen reizen en op vakantie te gaan naar een andere belastingboerderij?

Opperdienaar: Net zoals heersers ook zogenaamd belasting betalen van het geld dat ze uit de staatskas halen, hebben wij ook een slavenkaart. Een goede wolf mengt zich onzichtbaar onder de schapen. Ik kwam zelf laatst in de problemen toen mijn slavenkaart me niet toestond Singapore te bezoeken.

Vrijspreker: Was hij niet meer geldig?

Opperdienaar: Hij was zelfs nog geldig lang nadat ik al weer uit Singapore vertrokken zou zijn. Echter de Singaporese heersers eisen dat hij nog 6 maanden geldig is na binnenkomst en dat was nauwelijks 5. Onderdanen met een IQ niet hoger dan 70 staarden een kwartier lang zwetend naar de slavenkaart en besloten het zekere voor het onzekere te nemen en mij niet aan boord van het vliegtuig naar Singapore te laten.

Vrijspreker: Oei en nu?

Opperdienaar: Ik heb het Nederlandse machtsapparaat in den vreemde direct orders gegeven mij van een nood slavenkaart te voorzien. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat heersers het slachtoffer worden van regelgeving. Het onmogelijke paspoort foto formaat, geoptimaliseerd voor automatische gezichtsherkenning, was aan de overkant van de ambassade voor een exorbitante prijs aan te leveren. De wachtkamer zat vol met tobbers die om een papiertje kwamen smeken. Vaak een papiertje dat nodig was om een ander papiertje te krijgen. Op de televisie speelde een toespraak van Obama, alle medewerkers zaten achter kogelvrij glas en spraken via een microfoontje. Naast me zat een man die al om 3 uur s’nachts vertokken was om op tijd te zijn voor de zeer korte openingstijden. Hij had een inkomensverklaring nodig om een verblijfsvergunning te krijgen om niet het land uit te worden geschopt.

Vrijspreker: Zonder papiertje het land uitgeschopt of bij een ander land geweerd of van je zaken of liefdesrelatie gescheiden?

Opperdienaar: Natuurlijk. Zelfs ik stond te kijken van de prijzen van deze papiertjes. Om een nieuwe slavenkaart aan te vragen in het buitenland tel je vanaf 9 maart € 131,11 neer. Dit terwijl als je creditcard verloopt, je automatisch een nieuwe krijgt toegestuurd.

Vrijspreker: Die decimalen zijn ook geniaal, alsof het bedrag na zorgvuldige calculatie tot stand is gekomen, zonder winstoogmerk natuurlijk.

13 REACTIES

 1. Het is natuurlijk ironisch dat in Thailand een concurrerende overheid is die ook paspoorten kan verstrekken. Waarschijnlijk goedkoper, met meer vestigingen en met ‘happy end’ en lekker eten om de hoek.
  Vreemd dat die z’n Producten & Diensten niet voor de deur van het Nederlandse machtsapparaat in den vreemde stond uit te venten. En flyers uitdeelt met de tekst: “Wie heeft U liever als heerser? Koning Bhumibol of Koning Oliebol? Speciale aanbieding voor snelle beslissers!”

  Je zou bijna aan een kartel gaan denken…

 2. Minister Schippers gaat niet akkoord dat er mensen zijn die hun zorgpremie niet betalen. Een mooie uitspraak, maar als mensen geen geld of inkomen hebben wat dan? De burgers gaan niet akkoord met het fijt dat de overheid ze plundert, maar wat kun je daar als onderdaan aan doen? In beide gevallen kun je het benoemen, zo vaak als je wilt, maar er veranderd niets!! Want de inwoners zullen altijd de verliezers zijn.

 3. Het valt ook op dat ongeacht de belastingboerderij, heersers zonder uitzondering doen alsof het een godsgeschenk is dat je hun paradijs binnen mag, ook als er nagenoeg geen roverheidsvoorzieningen zijn en de tent overloopt van corruptie en nepotisme. Psychologisch heel sterk, playing hard to get heet dat geloof ik.

 4. Na 3 jaren strijd, grondrechten terug, bedankt Ad namens 16 miljoen NL’ ers.

  Rechters moeten het recht krijgen te controleren of wetten en verdragen wel kunnen volgens de grondwet. Dat heeft Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, maandagavond gezegd in Nieuwsuur. Zo kunnen Nederlandse burgers nu niets doen tegen de overdracht van soevereiniteit aan Europa, terwijl Duitsers wel naar een grondwettelijk hof kunnen stappen, aldus Bakker.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22266098/___Toets_wetten_aan_grondwet___.html
  http://www.degroenen.nl/nieuws/Blog/verzoekschrift_europesehof.pdf

  pcrs [6] reageerde op deze reactie.
  Hadjememaar [8] reageerde op deze reactie.

 5. Gelukkig hebben de vrijheid minnende mensen weinig te zoeken in een fascistische heilstaat als Singapore, wel vervelend voor de opperdienaar, die was natuurlijk op weg naar een leerzaam congres over totale controle met als afsluiting een leuke workshop bruut geweld door de lokale politie.

 6. @jhon [5]:

  Er was toch ooit een soort referendum tot 1953,waar bij overeenkomsten in strijd met de grondwet de beide kamers in eerste lezing het wetsvoorstel als zodanig moesten behandelen(aangenomen met de helft + 1),waarna de kamers ontbonden werden met nieuwe verkiezingen,zodat de kiezers zich konden uitspreken over de wijzigingen,waarna in 2e lezing na deze democratische verkiezingen de kamers in verenigde vergadering over deze wet stemden,die dan met 2/3 meerderheid diende te worden aangenomen,zonder amendementen.

  Bij mijn weten is nooit de bevolking gevraagd om overeenkomsten,zoals bedoeld als voormeld, ondergeschikt aan nationale verdragen te maken,noch om wat zo ingrijpt te behandelen voor de algemene verkiezingen en na deze algemene verkiezingen in een algehele grabbelton met allerlei politieke standpunten te gooien.

  Hadjememaar [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Hadjememaar [9]:

  Herstel:

  Bij mijn weten is de bevolking nooit gevraagd om de nationale grondwet,zoals bedoeld als voormeld,ondergeschikt te maken aan internationale overeenkomsten.

 8. Er is een referendum geweest maar de meerderheid van de bevolking stemde tegen het voorstel, echter Balkende heeft dat ook genegeerd en ons in ik dacht in Lissabon verloochend en er voor getekend , daardoor zitten wij vast aan EU.
  Zo staat het mij bij!!!

  Hadjememaar [13] reageerde op deze reactie.

 9. @reiny [12]:

  Dat referendum was adviesgevend,daaruit viel echter zonder meer af te leiden,dat ca. 2/3 van de bevolking tegen het opofferen van de nationale grondwet was.En dat is nu juist het punt,in het verleden was er wel degelijk een soort bindend referendum wanneer er een overeenkomst moest worden afgesloten strijdig met de eigen nationale grondwet, vanwege het specifieke karakter dienden de beide kamers ontbonden te worden na eerste lezing,om vervolgens het volk daarover in een speciale verkiezing(geen algemene verkiezingen) te laten beslissen (zelfbeschikkingsrecht!)om vervolgens bij een specifieke verkiezing hierover in verenigde vergadering met een 2/3 meerderheid de nationale grondwet aan te passen.Nooit is er een specifieke verkiezing geweest om dat laatste te veranderen,zodat alle in strijd met het voormelde,gesloten overeenkomsten nietig zijn.
  Den Haag c.s. heeft de mond vol over de Nederlandse democratische rechtstaat,echter door het negeren van het zelfbeschikkingsrecht van de bevolking (ook erkend in het handvest van de VN) wordt dit een lachertje.
  En dan te denken,dat Mussert ter dood veroordeeld werd,wegens het opofferen van de soevereiniteit aan een vreemde mogendheid.

Comments are closed.