Toine MandersVeel lezers van De Vrijspreker hebben gevraagd hoe het is met Toine Manders, nadat de FIOD is binnengevallen in zijn woning in Cyprus.

Navraag bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) leverde de volgende informatie op. Toine is op 7 februari door Cyprus overgeleverd aan Nederland. In Nederland aangekomen is hij diezelfde dag nog in bewaring gesteld, en wel voor een duur van 14 dagen. Dat betekent dat uiterlijk op vrijdag 21 februari besloten moet worden of hij nog langer vastgehouden wordt. Die beslissing wordt genomen door de raadkamer van de rechtbank. Of het OM verdere gevangenhouding zal vragen hangt af van het onderzoeksbelang. Gevangenhouding duurt maximaal 90 dagen. Het OM wilde niet zeggen waar Toine wordt vastgehouden en evenmin of het mogelijk is om contact met hem te hebben. Op mijn vraag dat je via Amnesty International wel kaarten en brieven kunt sturen aan gevangenen in bijvoorbeeld Latijns-Amerika, maar dat in Nederland het OM geen informatie geeft over het detentieadres van verdachten werd mij door de persvoorlichter van het parket medegedeeld dat ik me dan maar tot Amnesty International moet wenden.

Tot zover deze update.

Paul Verhaegh

19 REACTIES

 1. Dit wat zich nu ontwikkeld heb ik ooit voorzien.
  Hele klaviers verpulvert met het waarschuwen .

  En nu is het nog even wachten op de ” orgelman ” , en zij die hun geschiedenis niet willen kennen , zullen veroordeeld zijn , om hem nogmaals te moeten doorleven.

  1954…..profetisch…

  http://www.youtube.com/watch?v=zN905nBPqAs

 2. …en Marc?
  Volgens mijn informatie liep zíjn 2 weken in verzekeringstelling afgelopen vrijdag 14 februari af.
  Heeft hij verlenging gekregen -en zo ja- is dat dan wel of niet in beperking?
  Dat laatste is van belang voor het versturen van kaarten…

 3. Ongelofelijk wat een arrogantie in die antwoorden.
  Men doet het er op lijken als ware er een gewetenloze terrorist gearresteerd!
  De ware terroristen werken echter voor onze overheid.
  Gatver wat een verderfelijk land.

 4. Toen de nazi’s de communisten arresteerden heb ik gezwegen;
  ik was immers geen communist.
  Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten heb ik gezwegen;
  ik was immers geen sociaaldemocraat.
  Toen ze de syndicalisten kwamen halen heb ik gezwegen;
  ik was immers geen syndicalist.
  Toen ze de Joden opsloten heb ik gezwegen;
  ik was immers geen Jood.
  Toen ze de katholieken arresteerden heb ik gezwegen;
  ik was immers geen katholiek.
  Toen ze mij kwamen halen
  …was er niemand meer die nog kon protesteren.
  Pastor Martin Niemöller (1892–1984)

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Hub Jongen [7]:
  Hub, wat kunnen we doen voor Toine? Dat is iets wat ik mijzelf afvraag. Hij is in een hok gestopt waar wij niet zomaar bij kunnen.

  Weet iemand al of Marc vrij is gekomen? Wanneer zijn termijn was verlengt had ik eigenlijk wel een propaganda bericht verwacht van het OM waar ze met trots zouden vermelden dat ze deze “criminelen” nog langer in een hok kunnen houden.

 6. Ik kan alleen maar zeggen dat Toine nog vast zit in beperking en geen post of iets mag ontvangen. Sinds overlevering heb ik geen contact meer mogen hebben en heeft hij mij en zijn 10 maanden oude zoon niet meer gezien. De beperking is nogal streng in alle opzichten. Hij mag zelfs geen boek lezen uit de bibliotheek. Verder kan ik geen mededelingen doen helaas.

  Ruud [10] reageerde op deze reactie.

 7. @jessica [9]:
  Veel sterkte Jessica in deze moeilijke tijd. Laten we hopen dat Toine weer snel van zijn vrijheid en van jullie kan genieten. Dit onrecht verdienen jullie niet!

 8. Beste Jessica,

  Heel veel sterkte, we leven met jullie mee. Als we ergens mee zouden kunnen helpen laat het alsjeblieft weten, en we worden graag op de hoogte gehouden! (vrijspreker.nl werpt zich op als medium?). Justitie gebruikt zeer zwaar geschut en buitenproportionele psychologische druk. Ik wens Toine en Marc alle sterkte en kracht.

  Ik las hier dat beperkingen alleen gelden voor zware misdrijven waar tenminste 4 jaar celstraf voor geeist wordt. Gewone inbreuken op persoonlijke eigendommen en lijf (diefstallen, oplichterijen, mishandeing etc) zijn dat niet, maar het aanbieden van belastingontwijkende constructies wel …. de hypocriete dubbele maat van onze “rechtstaat” is zum kotsen.

  Als het beoogd doel van de FIOD was dat deze aanhouding een afschrikwekkend effect zou hebben en dat ze er publicitair mee kunnen scoren: ik denk dat met een publicitair tegenoffensief de publieke opinie wel eens tegen het OM/FIOD kan keren.

 9. Typisch Nederland, als je dronken iemand dood rijdt krijg je 30 uur taakstraf maar alleen al op verdenking van belasting fraude is er geen maatregel te gek en geen staf te hoog. Wat een rot land is Nederland geworden. Bah.

  Hoop dat het allemaal snel goed voor jullie (Jessica, Toine & zoon) komt

 10. Bewijs geleverd: dit land wordt gerund door bestuursfascisten.
  Vraag me af of ze die gore stunts ook uithalen als je vrouw en kinderen hebt en die ook niet mogen weten waar Pa zit.
  Fucking basterds.
  http://tinyurl.com/2846rtj
  Ja, de politie kwam hem dus ook halen, waarvan acte.
  Dat mannetje met z’n rooie kop(zie filmpje) zal wel in z’n handen gewreven hebben…

 11. Voor wie nog bevestiging zoekt van de werkelijke intenties van de staat: het huidige belastingstelsel werd in de jaren 30 al voorgesteld maar door de toenmalige regering verworpen als zijnde te repressief. Onder de Nazi’s is het ingevoerd, net als vele andere linkse hobby’s.

  Onthoud met wie de socialisten in bed liggen… Nationaal of internationaal boeit niet zo. Download en bekijk Das Leben der Anderen.

  Meneer Storm [15] reageerde op deze reactie.
  Meneer Storm [16] reageerde op deze reactie.

 12. Misschien een goede om de Libertarische Partij en de Vrije Mens van vlees met elkaar in verbinding te brengen.
  Want uit de update en de ingezonden reactiesvan o.a. Jessica kan ik niet destilleren òf en wie Toine’s advocaat is (die moet er zijn! We zijn nog net geen bananenrepubliek).

  Voor het overige deel ik de mening van de reacties. Opstelten en Teeven duwen de totalitaire staat met gemak door; onze “volksvertegenwoordigers” zwijgen.

  Inmiddels wordt achter de schermen aan meer dan alleen publiciteit gewerkt. Want vanachter je computer ga je dit niet oplossen.

Comments are closed.