Toine MandersVanmiddag is bekend geworden dat de raadkamer van de rechtbank de gevangenhouding van Toine Manders heeft bevolen, en wel voor 90 dagen. Van een andere verdachte – Mark Evers – is gevangenhouding voor 60 dagen bevolen. De reden voor de verlenging van de detentie is gelegen in het belang van het onderzoek.

De termijn van 90 dagen is de maximale termijn voor gevangenhouding. Als die termijn om is zal het Openbaar Ministerie (OM) Toine vrij moeten laten, of hem moeten dagvaarden voor een zitting van de strafrechter. In zaken waarin ook na afloop van de 90 dagen het onderzoek nog niet voltooid is, pleegt het OM een zogenaamde pro forma-dagvaarding uit te brengen. Dat houdt in dat de zaak op de zitting van de strafrechter wordt aangebracht, maar daarna meteen wordt verdaagd om het onderzoek verder voort te kunnen zetten.

Het OM wilde niets zeggen over de vraag of Toine nog steeds in beperking zit. “In beperking” wil zeggen dat de communicatie met de buitenwereld beperkt mogelijk is of zelfs helemaal afgesneden is.

Tot zover deze update.

Paul Verhaegh

19 REACTIES

 1. Bedankt voor de update Paul.

  Dus het OM laat ze opsluiten terwijl ze nog helemaal geen bewijslast hebben, en ze op dubieuze aanklachten zijn aangehouden !?

  Duidelijk dat hier politieke doelen worden nagestreeft i.p.v. rechtshandhaving. Indien de rechtsstaat zou functioneren, zouden Toine en Marc straks een fikse schadevergoeding
  tegemoet kunnen zien als de rechter beslist dat er geen grond voor aanhouding was.

  In een land met zo veel rechterlijke dwalingen en misstanden (Chipshol, Westenberg, Vaatstra, Lucia B., Ernest Louwes, de Puttense moordzaak, de Schiedammer parkmoord en natuurlijk de omwil om Demmink te vervolgen) heb ik echter zeer weinig vertrouwen in de rechtsstaat van Nederland….

  Philosoof G&R Eigenwijs [16] reageerde op deze reactie.

 2. Citaat van Marx Rutte uit regerinfsnieuws 21 feb.:
  Rutte: ‘Geweld kan niet onbestraft blijven’

  Nieuwsbericht | 21-02-2014
  ‘De beelden uit Oekraïne zijn gruwelijk en laten niemand onberoerd. Het is van het allergrootste belang dat deze barbarij stopt en nieuwe geweldsincidenten uitblijven’, zei de minister-president na afloop van de ministerraad.

 3. In hoeverre kan de aanhouding van Toine gezien worden als politiek proces uit angst van de VVD en de macht voor het meedoen van de LP aan de gemeenteraadsverkiezingen?

  Opvallende quote van Rutte in onderstaand artikel: “Dat politici niet luisteren en dat het allemaal graaiers zijn, hoor je al 200 jaar.” Kennelijk beseft hij dat de ellende begonnen is met de monarchie.

  http://nos.nl/artikel/614675-rutte-accepteert-geen-lage-opkomst.html

  Ness [13] reageerde op deze reactie.

 4. Toine liet z’n constructies auditen door gerenommeerde accountants/belastingconsultants zoals PWC en KPMG,
  die ook de multinationals adviseren. Er was niets geheims of stiekems aan z’n constructies, en de folders lagen gewoon voor ’t meenemen en waren deels op de website te raadplegen, en volledig legaal. Toine en Marc waren altijd volstrekt duidelijk in het uitleggen waar de grenzen van de wet lagen en hoe deze niet te overschrijden.

  Helaas, de westerse overheden dijen steeds meer uit en krijgen elk jaar meer totalitaire neigingen. Diensten zoals aangeboden door het HJC en de gepropageerde ideeen van de Libertarische Partij worden dan steeds minder geduld. De werkwijze hoe er met dissidenten wordt omgegaan doet oncomfortabel veel op enkele bekende regimes denken.

  De boodschap is duidelijk lijkt me. Indien u sympathiseert met klassiek-liberale/liberarische gedachten: houd uw mening voor u, en zorg dat uw kruin niet boven het maaiveld uitsteekt. Stay calm, pay your taxes and shut the f. up.
  Emigreren is wellicht beter voor de mentale gezondheid. Het tij is nog lang niet gekeerd vrees ik.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/02/de-zaak-tegen-hjc-toine-manders/
  http://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@162223/fiod-houdt-twee/
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-misdadige-macht-van-de-roverheid

  Naam * [11] reageerde op deze reactie.

 5. Over de dubbele moraal gesproken van de overheid:

  Het UWV huurt haar kantoorpanden in Eindhoven, Heerlen. Venlo, Alkmaar, Amsterdam, Assen en Den Bosch allemaal van off-shore bedrijven gevestigd in belastingparadijzen.
  Ongetwijfeld voor huurprijzen die wat hoger liggen dan de markt zou dicteren.
  http://www.quotenet.nl/Nieuws/Huur-voor-UWV-gebouwen-verdwijnt-naar-belasting-paradijzen-71641

  Dit is allemaal geen enkel probleem. Waarschijnlijk zit hier een flinke kick-back in voor betrokken ambtenaren/politici die zulke deals tot stand hebben gebracht, of zijn enkele bestuurders /politici zelf de (anonieme) eigenaar van enkele kantoorpanden via hun off-shore constructies. (Tjibbe Joustra had toch ook z’n werkplek laten verbouwen voor 1 miljoen euro, financiele wonders zijn het.)

  Nederland is veel rotter dan het beeld wat de inboorlingen hebben van hun eigen land. De Nederlandse lente is nog ver weg. Je kunt blijkbaar beter Badr Hari zijn dan Toine Manders in deze samenleving.

  Naam * [12] reageerde op deze reactie.

 6. @N.N. [9]:
  Ik ben niet bang voor de flapdrollen die dit land besturen, maar je moet inderdaad oppassen dat je niet dit soort last van ze krijgt. Want dissident gedrag wordt niet gewaardeerd als het in de media komt. Dat is eerder die waxinegooier en journalist/aluhoedje Micha Kat overkomen. En alle mensen waarvan ik het niet weet.

  Lang opgesloten zitten vanwege het provoceren van de staatsmacht en -symbolen. Dit is Toine dus ook overkomen, er van uitgaande dat de ambtenaartjes nog steeds geen aanklacht hebben kunnen bedenken. Maar de medewerkers maandenlang opsluiten is een goede manier om een onderneming te slopen. Want schade voor de klanten zal dit vast wel aanrichten.

 7. @N.N. [10]:
  En niet te vergeten:
  – De familie Zur Lippe Mit Und Ohne Nazi c.s *). Hoe zat het ook al weer met een Stichting Daffodil en trusts op Jersey (of was het Guernsy)? Plus alle andere belastingontwijking? Hoe veel of weinig belasting betaalt deze familie überhaupt?
  – Staatsbedrijf NS laat winsten in Ierland belasten. Verliezen zijn dan weer voor de NL belastingbetaler.
  – Ex ministers Wouter Bos en Jeepee Balkenende die bij grote accountantskantoren niets anders doen dan dit soort constructies bedenken.

  Tja. Je kan beter een pedofiel zijn dan iemand met wat kritiek op de staat. Het valt nog mee dat dit soort kritiek nog niet tot gedwongen behandeling bij de psychiater leidt.

  *) http://members.chello.nl/m.elfers/oran002.htm

 8. @Desiderius [7]: Opvallende quote van Rutte in onderstaand artikel: “Dat politici niet luisteren en dat het allemaal graaiers zijn, hoor je al 200 jaar.”

  Nee kwal, dat horen we pas sinds het internet de macht van de propagandakanalen – de z.g reguliere media – gebroken heeft. Sinds de laatste 10 jaar dus. Voordien werd er af en toe een Barbertje gehangen om het vertrouwen te versterken.

  Nu hangen jullie allemaal.

 9. @Ruud [1]: Het is uberhaupt niet menselijk om iemand die alleen maar ergens van verdacht wordt in een kooi op te sluiten. Dat is een vorm van gijzeling. Iemands vrijheid mag pas geschonden worden op het moment dat hij schuldig is. Sluit men iemand op die (later) onschuldig blijkt te zijn, dan heeft men de rechten van die persoon geschonden en dient men daarvoor naar verhouding gestraft te worden en dient men de schade aan het slachtoffer te vergoeden. Dat geldt voor elk mens ongeacht voor welke organisatie hij werkzaam is.

 10. @douwe [3]:

  Onder politieke druk, machtswellust en hebzucht,
  verwordt de gerechtelijke macht, als een vader
  die zijn eigen kind verkracht!

  Ik zal handhaven:
  De goeden moeten bloeden.
  De rechten voor de slechten.

Comments are closed.