avatar MMAPZoals de meeste mensen  die zelfbeschikking hoog in het vaandel hebben staan, ben ik uiteraard voor het vrijgeven van wapens. Ik vind dat ieder mens het recht heeft om zich te verdedigen. Maar nee, dat mag niet in veel landen, waar de dictators met de wapens in handen, terecht bang zijn voor gewapende tegenstand, zoals in Nederland.

Wapens mogen alleen in bezit zijn van mensen die “getraind” zijn in het omgaan met die wapens. “Als je wapenbezit vrijgeeft, heb je straks allemaal criminelen die met wapens rondzwaaien, en jou van je bezittingen roven”, hoor ik wel eens van brave staatsslaafjes.

Juist. Die criminelen hebben die wapens tóch wel, wij nette mensen kunnen ons daar niet tegen verdedigen (want wij nette mensen mógen geen wapens), en de grootste groep wapendragers zijn uitgerekend de criminelen die ons inderdaad van onze bezittingen beroven: politieagenten en militairen. Hun hele organisatie, salarissen, emolumenten, wapentuig, gebouwen, vervoersmiddelen, training, enz, enz is betaald met het geld dat zij (met dreiging van dwang) van ons hebben geroofd. Dus criminelen, want een rover is een crimineel.

En wat blijkt nu? Dat die, zogenaamd getrainde, wapendragers niet allemaal even lekker in het hoofdje zijn. Dat je, als soldaat, jouw huurmoordenaars-opleiding in verre landen gaat botvieren en dan met allerlei syndromen en trauma’s terug naar Nederland komt, is al erg genoeg.

Maar dat je, hier in eigen land, de handhavende “macht” gewoon met wapens tussen het eigen volk laat rondlopen, terwijl deze staatsslaven-handhavers kunnen lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Het is natuurlijk al erg genoeg, dat het werk dat je doet zo’n vervelend verschijnsel kan veroorzaken. Ik snap best dat de hulp die je na verschrikkelijke ongelukken moet verlenen of het aantreffen van de resultaten van een zelfdoding je niet in de kouwe kleren gaat zitten.

Maar laten we zulke mensen wél toegang hebben tot wapens?

Er zijn 55.000 FTE’ers bij Nederlandse politie. De Nationale Politie denkt dat er jaarlijks 1.500 tot 2.500 politiemedewerkers met PTSS bij zullen komen. Nu weet ik wel, dat 55.000 FTE’ers méér dan 55.000 politieagenten zijn, maar voor het gemak even ingeschat, betekent dit dat er jaarlijks 2-4% van die gelegaliseerde wapendragers met een “tikkertje” in het hoofd rondlopen.

En nog steeds mag ik, met NAP hoog in het vaandel (wat je van de gemiddelde/ELKE ambtenaar NIET kunt zeggen), mijzelf daar niet tegen verdedigen? Op welke morele gronden mag ik dat niet?

Bron:

http://www.nu.nl/binnenland/3700755/aantal-agenten-met-stressstoornis-hoger-dan-verwacht.html

5 REACTIES

 1. En nog steeds mag ik, met NAP hoog in het vaandel (wat je van de gemiddelde/ELKE ambtenaar NIET kunt zeggen), mijzelf daar niet tegen verdedigen? Op welke morele gronden mag ik dat niet?

  ANGST en meer niet. Angst dat jij als burger het niet meer pikt wat ze je onder dwang afnemen aan geld en rechten.

 2. Toch krijgje voor vrij wapenbezit de handen niet op elkaar. Dat is bij Nederlanders erg diep verdrongen.
  Om dat vrij wapenbezit te bereiken zou een stappenplan moeten komen.
  Mogelijk invoegen in PLAN:De Weg naar Vrijheid.

 3. Er zijn wel manieren om jezelf een wapen aan te schaffen:

  Word lid van een schietvereniging, haal voldoende schietpunten en je mag vervolgens een wapen aanschaffen. Deze dien je thuis wel achter slot en grendel te bewaren (munitie en wapen afzonderlijk) en dit wordt ook nog eens regelmatig gechecked. Maar als SHTF zou het best kunnen dat aan die controlezoekjes wat minder prioriteit wordt gegeven. Rondlopen op straat met een wapen mag niet, behalve als je “onderweg bent naar je schietclub”. Je gedeist houden, netjes stoppen voor rood helpt ook om niet in de kijker te lopen. Je staat wel bekend als wapenbezitter, je bent dus niet anoniem. Maar een zgn illegaal wapen op zak levert veel meer risico als je mee naar het politieburo moet voor bijv iets eenvoudigs als door rood tijden.

 4. The strongest reason for the people to retain the right to keep and bear arms is, as a last resort, to protect themselves against tyranny in government.

  Thomas Jefferson

 5. Wapenbezit ? Ach wat … je vliegt in de nor als je het waagt een gangster neer te schieten die je in het holst van de nacht komt beroven … zelfs in je slaapkamer nog wel.
  Zelfs politiemensen zijn op dat stuk niet immuun !
  De westerse strafwetgeving beschermt de crimineel !
  zo hebben we al vaker gehoord dat inbrekers schadevergoeding eisten EN KREGEN , bij een “beroepsongeval”
  Sommige juristen ( ik druk me voorzichtig uit ) blijken geschift

Comments are closed.