Expert2Op de Vrijspreker kunt u veel meningen en kritiek op politici lezen.
Dat is meestal niet zo gunstig. Daarom is het prettig en interessant dat we nu eens de mening en commentaar van een echte deskundige, een echte insider kunnen weergeven.

 

Deze insider is het Haagse cynische spel meer dan zat. Het is een politieke slangenkuil.
Je wordt gewoon misselijk van al die politieke spelletjes.
Het is gekonkel en allerlei leugens worden er verspreid.

De Tweede Kamer wordt verkeerd voorgelicht en de bevolking wordt voorgelogen. Kletspraatjes worden staatsgeheimen.

Allerlei nieuwe maatregelen zoals Participatie wet en de Wet Werk en Zekerheid leiden alleen maar tot meer armoede,  en meer tweedeling.

In de thuiszorg worden tienduizenden mensen ontslagen. Ouderen moeten verplicht verhuizen, verzorgingshuizen sluiten hun deuren. Dagbesteding houdt haar hart vast en nog meer mantelzorgerts raken overbelast.

Arm Nederland dat het met een dergelijk bestuur moet doen.
En dan hebben we het nog helemaal niet hoe er onverantwoord (belasting)geld wordt weggesmeten!

Denk na bij de verkiezingen. Stem niet op partij die pro EU is, niet op VVD, PvdA, D66.
——————————

P.S.De deskundige over bovenvermelde feiten is Emiel Roemers van de SP
Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/614959-roemer-misselijk-van-haagse-spel.html>

22 REACTIES

 1. Onvermeld blijft dat Roemer het allemaal “rechts” beleid vindt.
  Wat betekent dat dan? Nog meer belasten, nog meer herverdelen, nog meer weggeven?
  Verder kan ik het stuk alleen maar beamen.

 2. Eigenlijk triest dat aan zo’n gedegenereerd zootje het bestuur van een land is toevertrouwd. Al lees ik niets hierboven dat ik al niet wist. Zo verrassend is dat nieuws nou ook weer niet.

  Zo lang in NL de geesten niet rijp zijn voor minder staat, kan NL maar beter een provincie van Mofrika worden. Dan gaan in elk geval de kosten van levensonderhoud omlaag.

 3. Politici zijn over het algemeen parasieten die teren op belastinggeld,door hun eigenbelang te lobbyen.
  Neem nu Slob van de CU die vandaag commentaar gaf,dat zij niet zullen meewerken als het kabinet de plannen doorzet om illigaliteit strafbaar te stellen.Het is net koehandel.Onderussen ze wat vergaderen over bepaalde wetgevingen wat maanden kan duren,en ondertussen ze blijven profiteren van hun riante salaris als politicus,terwijl de gewone werknemer zich uit de naad moet werken voor de helft minder,of nog minder.

  Roemer en de SP idemdito een partij is van de steuntrekkers.Het zijn allemaal (de politiek) de grootste steuntrekkers met riante uitkeringen die vooral zichzelf beschermen als het gaat om bezuinigingen.
  Ik ben het wel eens met wat Roemer zegt,maar woorden veranderen het systeem niet.Ze zitten al ruim 30 jaar in de politiek en hebben in die 30 jaar vrijwel niks voor elkaar gekregen.Het is een geloof geworden,wat niet gebaseerd is op de werkelijkheid.Stem op ons als er verkiezingen zijn.Het klootjesvolk wat onderaan de ladder zit,gaat stemmen op die partij,en na de verkiezingen de SP met geen enkele partij een coalitie kan vormen.De SP zorgt er zelf voor dat dit systeem gehandhaaft blijft,en waar de overige partijen de coalitie vormen en de schijn word opgehouden dat wij in een democratie leven.
  Er zijn 2 richtingen die altijd profiteren van deze “democratie” en dat zijn de middenklassers,en het bovenmodaal.En het beleid voortzetten,waar een andere coalitie mee stopt.
  Waarvoor er verkiezingen worden gehouden,is de schijn ophouden dat alles democratisch gebeurt.

  Zoals van gaal het zegt.
  Ben ik nu zo slim,of zijn jullie zo dom.
  Zo kan je het ook zien met de politiek.

  Hennie [6] reageerde op deze reactie.

 4. Het is Emile en niet Emiel. Ik denk dat ik bij de volgende verkiezingen maar eens op de beer van Boxmeer ga stemmen. Want het kan natuurlijk niet zo zijn dat wij het hier in dit land met z’n allen maar goed vinden dat Shell meer dan 2 miljoen euro per uur bij elkaar graait, terwijl Jan Minimaal niet eens meer de benzine kan betalen om naar de voedselbank te rijden!!!

  MMAP [7] reageerde op deze reactie.

 5. @tamso [4]: Ik ben bang dat je het bij het verkeerde eind hebt. Kamerleden van de SP leveren een groot deel van hun salaris in bij de partij zodat ze niet afhankelijk zijn van giften (van bijvoorbeeld bedrijven) en een eigen mening en standpunt kunnen blijven verdedigen, alsmede via SP Hulpdiensten in het land mensen kan helpen. De SP stelt daarnaast keer op keer voor om de salarissen van Kamerleden te verlagen en de wachtgeldregeling af te schaffen.

  Overigens bestuurt de SP al jaren in provincies en gemeenten dus een coalitie vormen met de SP is meer dan haalbaar.

  Individualist [14] reageerde op deze reactie.

 6. @BvdB [5]: [ironie modus “aan”] Goed idee, BvdB. Laten we Shell gewoon wegjagen uit Nederland. Dát zal ons helpen, zeg. [ironie modus “uit”]

  Zoveel zelfs, dat “Jan Minimaal” niet eens meer een auto overhoudt om zijn voedselbank-boodschapjes te halen. Kan “Jan” lekker met de fiets.

  Bovendien is het al belachelijk, dat “Jan” een voedselbank nodig heeft, als hij nog een auto kan betalen.

  Verder: denk eerst eens even na hoeveel banen en werkgelegenheid bedrijven als Shell genereren. Als dit soort bedrijven echt een “John Galtje” zouden doen, is Het Westen heel snel failliet.

  ric ardo [8] reageerde op deze reactie.
  BvdB [16] reageerde op deze reactie.

 7. Ik was er niet bij en moet dus voorzichtig zijn om er iets over te zeggen, maar was het wantrouwen t.o.v. de ‘democratische’ instituties ooit groter dan vandaag de dag? In de jaren de twintig en dertig van de vorige eeuw was er ook een dergelijke onvrede welke zich o.a. uitte in tientallen pamfletten en brochures waarin de ‘domheid’ aan de kaak werd gesteld. In hoeverre waren er overeenkomsten, c.q. verschillen tussen toen en nu. Zou een aardig studie-onderwerp kunnen zijn. Maar helaas, ons wetenschappelijk onderwijs loopt ook al aan de hand van ’tante subsidie’, en is de kans op een a-politieke vergelijkende studie zo goed als nihil!

  Aanbevolen studie:’Lof der Zotheid’ Erasmus.

  Raimond [19] reageerde op deze reactie.

 8. Ook de partij van Roemer is een eurofiele partij,dus nooit op deze man stemmen.

 9. @ric ardo [8]: *proest*
  Dus jij tankt nergens? Enig idee waar de brandstof uit zgn “witte pompen” vandaan komt? Uit de “witte pompen” raffinaderij?
  Denk jij dat er uit Total pompen alleen maar Total komt?
  Enig idee waar Shell WERKELIJK zijn geld mee verdient? (antwoord is niet: “met benzine maken en evrkopen”, dat kan ik je alvast verraden)
  Weet jij het grootste aandeel van kosten in de consumenten-benzineprijs? Niet alleen van Shell, maar ook van andere merken? Die dus dezelfde rijke uitkeringstrekkers sponsoren?
  Enig idee wat deze grote merken in studies naar alternatieve brandstoffen steken? Met reden, dat geef ik toe, want wie hem het eerst vindt, wil graag de macht daarover, maar qua “natuur” zul je de vinger toch echt naar andere instanties moeten wijzen (elektromotoren, accu’s, windenergie, materiaal voor zonnecollectoren, enz, enz, allemaal staats-gestuurde studies?)

  Ik heb vanuit mijn werkverleden een beetje inside info over Shell. Verder zit ik dit bedrijf niet te verdedigen (want ze doen inderdaad genoeg fout) en tank ik zelf dáár waar mijn tank bijna leeg is. Maar ik regaaer nog weleens op de botte reacties naar de grote bedrijven, die niet voor niets “aanjagers an de economie” genoemd worden. Daar gebeuren zat foute dingen, dat zie ik ook wel. Ben nu freelance werkzaam bij de grootste particuliere wergever in Zeeland en ondanks dat ook hier fouten gemaakt worden en soms immoreel gehandeld wordt (of toch minstens zeer on-libertarisch), is de regio maar wat blij met zo’n industrie-gigant. Dank daar ook eens even aan, als je van Groen Links leest dat een of andere nutteloze ijsbeer dreigt uit te sterven wegens…. ja wegens wát?

  Individualist [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Toeternietoe [2]:
  In de slagzin:”Stem niet of stem LP” zit inderdaad een niet geheel consequente factor. De verklaring hoe ontstaan:
  -Er was/is geen compleet consequent (NAP) partij en dan is het eenvoudig Stemniet.
  -Toen kwam de LP die beloofde wel met een consequent programma te komen, en doet nu dit ook.

  zolang zij dit handhaven en je vertrouwt er op dat ze dit handhaven en na verkozen te zijn ook dit 100 % blijven nastreven, is er dus niets tegen om LP te stemmen.

  De LP wil dan ook niets invoeren en alleen maar dwang en beperkingen afschaffen

 11. @Hennie [6]:

  Het is allemaal heel leuk en aardig dat de SP enige integriteit heeft binnen haar eigen ideologie.

  Alleen jammer dat die ideologie an sich verrot is en niets te bieden heeft aan mensen die eigendomsrechten waarderen alsmede individuele vrijheid.

  Ja, ze stoppen het geroofde geld netjes in een pot. Hoezee. Maar verandert dit iets aan het feit dat ze er voorstander van zijn dat geld te blijven roven?

 12. @MMAP [12]:

  Shell is een uitstekend voorbeeld van een bedrijf dat helemaal niets met de vrije markt te maken heeft. Het is een multinational dat zaken doet met regeringen, ongeacht wat voor gevolg dit heeft voor de bevolkingen. Het haalt dealtjes hieruit die het veel moeilijker zo niet onmogelijk zou krijgen in een echte vrije markt waar het grond zou moeten kopen van particuliere eigenaren.

  Het is schuldig aan meerder anti-libertarische activiteiten. Zie Wikipedia. Dat men verplicht is om te pompen om te kunnen rijden verandert hier niets aan. Dat het de economie aanjaagt betekent niets, want er is altijd wel iets dat de economie aanjaagt. De vraag is of men hierbij op basis van vrijheid en competitie banen heeft gecreëerd of op basis van samenspel met overheden dat allerlei reguleringen e.d. in de weg legt van de vrije markt ten gunste van kapitaalrijke, lobbyende multinationals.

  Wat wij nu hebben zou ik geen echte economie willen noemen maar een Keynesiaanse namaak-economie omdat succes niet is gebaseerd op vrijheid en competitie maar vriendjespolitiek. En op monopolieposities.

  Natuurlijk is een regio blij met een industriegigant. Men moet toch een baan en brandstof hebben, nietwaar? Maar zou men niet blijer zijn met een industriegigant in een vrije markt waarbij door vrije competitie de prijzen nog veel lager zouden zijn? Een kinderhand is in een door de staat gedicteerde economie snel gevuld. Dit is dus geen argument om Shell veren in het achterste te steken. Bovendien is de meerderheid van de bevolking ook blij met de verzorgingsstaat dus waar men blij mee is, is sowieso nauwelijks een argument.

  Het probleem, mijns inziens, met het libertarisme, en waarom het zo slecht staat aangeschreven bij linkse onafhankelijken, is omdat men nog steeds te veel in de verdediging trekt van louche megacorporaties en het “crony” kapitalisme, en daarmee de indruk wekt dat geld belangrijker wordt gevonden dan ethisch gedrag, anti-vriendjespolitiek houdingen en individuele vrijheid.

  Mag ik u er tenslotte op attent maken dat Shell (samen met o.a. Goldman Sachs, JP Morgan Chase en Bank of America), onderdeel uitmaakt van de Council on Foreign Relations, een soort Bilderberg achtige groep die regeringen advies geeft over buitenlands beleid?
  http://www.cfr.org/about/corporate/roster.html

  Shell zit zo vuistdiep in de politiek, dat het zaakje al op afstand stinkt. Niets om te loven.

 13. Dat Roemer dit nu verwoord is allang bekent, niks nieuws onder de zon. Politiek is in elke bestuurslaag handjeklap, van als jij hierin mee in stemt, dan stem ik de volgende keer weer met jou in. Inhoudelijk worden de stukken niet eens meer gelezen wat er eigenlijk in staat. Deze stukken worden ook nog eens enkele dagen voor een vergadering aangeleverd, zodat het al een monnikswerk is om de stukken überhaupt door te lezen voor de vergadering, laat staan dat ze deze begrijpen. De bananen republiek Nederland wordt al meer dan 200 jaar voorgelogen. Dit gebeurt bewust om zoveel mogelijk dualiteit te veroorzaken. Dan kan het spel van verdeel en heers gespeeld worden. Hoe grotere de voorgehouden worst de bevolkingsgroepen worden voorgehouden, hoe harder zij er aan meewerken. Zonder dat deze worst ooit uit gereikt wordt aan de bevolkingsgroepen. Stemmen heeft weinig zin in een land waar eigenlijk maar 1 partij is. We noemen deze wel VVD, PvdA, D66, SP, Groen-Links, SGP, CDA, CU e.d. Zodat het net lijkt als of we kunnen kiezen. De uitslag is altijd dat de burgers er slechter van worden en dat de dualiteit gepromoot wordt. Zodat het spel weer verder gespeeld kan worden, na elke verkiezing komen er weer nieuwe spelers op het bord en verdwijnen ook weer een paar. Dit om de burgers het idee te geven dat er iets gedaan wordt met de uitslag en zijn de burgers weer voor een poosje politiek tam. Elk kabinet of bestuurslaag wat gevormd wordt en beëdigd wordt door de Koning, treedt bij deze beëdiging in dienst van het koningshuis en dienen enkel dit huis en niet meer de bevolking. Dus stemmen we wie de volgende marjoleine van de koning worden om de burgers te misleiden en hun geld uit hun zakken te kloppen? Diegene die het beste hierin is wordt rijkelijk beloont door het koningshuis op kosten van de burgers. En dan roepen nog steeds mensen dat we hier in Nederland een democratie hebben.

  Raimond [19] reageerde op deze reactie.

 14. @appie b. broek [9]:

  @Qvic [18]:

  Maar wat maken ze er ieder keer weer een mooi spectakel van.

  Die ” frojo ” van het CDA mag er zelfs in Friesland een prive begraafplaatsje op na houden .
  Je moet eens even langslopen bij het centraal buro voor de genealogie ( op het Willen Alexanderplein te Den Haag !!!!!!!!) , dan weet je wie de ” boven u gestelden ” zijn.

  Teken des tijds ????????

  http://www.youtube.com/watch?v=zN905nBPqAs

  Raimond [20] reageerde op deze reactie.

 15. Een minderheid beslist over een meerderheid deze hebben ook nog de beschikkingen over alle macht die in hun voordeel wordt ingezet.
  Dit is repressie van de bovenste plank het gaat zover dat iemand die zijn verstand gebruikt en zich goed informeert kan inzien hoe dit gaat aflopen. Het voorspeld niet veel goeds . Mensen kleineren , uitkleden, opjagen ,het gevoel van geborgenheid afnemen lichaam en geest verzieken dat kan zo niet blijven doorgaan. Daar moet men ook nog op gaan stemmen ,wie gaat nu stemmen op deze zelfingenomen nitwits en houd zichzelf hiermee voor de maling.

Comments are closed.