Roken_kindNet even een boodschapje gedaan bij de AH in winkelcentrumpje Het Hoekstuk hier in Heiloo. Bij de ingang werd ik door een jongere van rond de 15 gevraagd of ik sigaretten voor hem wilde kopen, een Marlboro Rood en een Marlboro Wit (light) en hij duwde 12 Euro in mijn handen.

Uiteraard wilde ik dat doen, alleen al om de staat te ondermijnen, hoezo gaat die erover wat mondige mensen zichzelf mogen toedienen, ook al zijn ze 15.

Ik was zelf al zwaar tabaksverslaafd op mijn 15de en dat was een bewuste keuze. Ik ben in 1978 gestopt met roken zodat dit de eerste keer in 38 jaar was dat ik sigaretten kocht terwijl ik toen FL 1,25 voor een pakje Marlboro betaalde en het nu Euro 6 is, dus zo´n FL 14,00 .

Maar goed, als hij daarvoor kiest heeft deze jongeman gewoon recht op hevige hoestbuien ´s morgens op het toilet voor zijn eerste kopje koffie met sigaret, het kenmerkende droge rokershoestje de hele dag door inclusief de kortademigheid, de verrotte tanden, de sigarettenlijflucht en dat allemaal met een verhoogde kans op een hartkwaal en longkanker want daar heeft de staat helemaal niets mee te maken.

Ik heb de sigaretten aan deze jongeman overhandigd en aangeboden om nog een fles jenever voor hem te halen, maar dat hoefde jammer genoeg niet.

Overigens wel handig van de staat, al die regelgeving waar honderden klerken jarenlang  met plezier aan hebben gezwoegd en die toch weinig kost, je zou immers denken dat de staat de omzet van <18 jarigen aan accijnzen en andere belastingen op roken niet zou willen missen.

De staat weet heel goed dat verslaafden evengoed zullen blijven dokken zodat men zowel het plezier van extra regelgeving heeft die de macht van de staat weer verder vergroot terwijl het toch niks kost want de juveniele narcomanen blijven evengoed via de achterdeur (oa ik) kopen.

7 REACTIES

 1. sluwe zet van de roverheid, door het illegaal te maken wordt het alleen maar interessanter voor die pubers en dan is het jarenlang kassa daarna en door vroegtijdig overlijden nauwelijks AOW (die dan waarschijnlijk ingaat op je 85e)

 2. @CaptainGinyu [2]: Inderdaad. Ik heb sympathie voor Wladimirs standpunt en actie maar zou het zelf niet doen, vrezende dat het om een lokjongere gaat in dienst van de overheid, die middels deze kinderarbeid libertarische “criminelen” in de val probeert te lokken om alzo de staatskas verder te spekken met boetes voor slachtofferloze misdrijven.

 3. De Nederlandse politiek bevindt is ernstig moreel verval. Op je 15e ben je -volgens hen- niet oud genoeg om een sigaret in je mond te stoppen. Maar dan wel weer oud genoeg (misschien al te oud?) om de vieze leuter van oom Joris c.s. daar te krijgen. Rare jongens die ambtenaren…

  Ik ben rond mijn 15e gaan roken om allerlei zeikerds op de kast te jagen. Er werd zo veel op mij ingepraat dat ik vooral niet moest gaan roken dat ik “bekijk het maar” dacht. Intussen al weer gestopt, zo lekker vind ik dat roken niet.

  Vergelijkbaar advies kreeg ik over sektes, maar dat leek mij vrij logisch. Al heb ik ze dan weer nooit gehoord over de sektes die zich “Politieke Partijen” noemen.

  Naam * [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Naam * [4]: Dat ging niet goed met redigeren van mijn plempsel:

  “De Nederlandse politiek bevindt is ernstig moreel verval.” moet zijn:
  De Nederlandse politiek bevind zich in ernstig moreel verval.

 5. Wat ik vooral leuk vind van Wladimir’s artikelen is de lekkere subversiviteit. Hoeveel mensen zouden geen schande spreken?

  Toch nog even wat zwart cynisme ertussen door over hoe dom die jongen is. Ook dat is smakelijk.

 6. Als echte vrijdenker zie ik hier een nieuwe market om het schandalig lage AOW aantevullen.

  Koop een paar sloffen sigaretten als 70 jarige en verkoop deze met een kleine winst aan 15 jarigen. De supermarket mag dit niet doen maar in de regels word niet gesproken over prive personen.

Comments are closed.