7 seven number laurel wreathVandaag is De Dag: we mogen de heersers aanwijzen die ons de komende vier jaar op gemeentelijk nivo mogen plagen. Is de keuze in je gemeente beperkt tot de gangbare links-rechtskliek SP-GL-PvdA-CDA-VVD-PVV? Dan is het voor libertariers een eenvoudige zaak: lekker genieten van het dapper doorbrekende zonnetje en laat de “betrokken burger” maar met het rode kleurpotlood aansluiten in de rij. Zeker zolang er geen lokale LP-fractie is, heb je geen reden om je stoel uit te komen. Stem LP of stem niet!

Ik heb daarom uit protest mijn stempas verbrand. Wees gerust, dat is niet zo moeilijk: je neemt het biljet in de ene hand en een aansteker in de ander. Je brengt beide bij elkaar en zodra de stempas een vurige reactie aangaat met het omringende zuurstof zul je voelen dat je het warm gaat krijgen. Wordt het je te heet tussen de vingers, leg de stempas – of wat er van over is – op een vuurvaste plek. Ga vervolgens vrolijk door met het in eigen hand nemen van je leven. Een ander, hoe hard ze het ook van de daken schreeuwen dezer dagen, zal het niet voor je doen.

De 7 stappen:

sp1

 

stempasverbranding 2

 

stempasverbranding 3

stempasverbranding 4

 

stempasverbranding 5

 

stempasverbranding 6

 

stempasverbranding 7

 

Prepperoni

5 REACTIES

 1. @Corien Bos-van Putten [1]: Dat waren zeven foto’s van mijn brandende en almaar slinkende stempas! Mogelijk worden die er nog bij geplaatst.

  Mocht dat niet meer gebeuren, dan hierbij een ad-hoc alternatieve 7-steps-to-stempasverbranding:
  1) Ontvang de stempas. onderdruk braakneiging
  2) Neem aansteker, lucifer of kaars
  3) Zoek een windstille plek buiten met vuurvaste ondergrond
  4) Steek de stempas in de hens. Houd hem iets schuin zodat de vlammen het papier “opkruipen”. Maak wat foto’s.
  5) Worden je vingers te warm, leg het restant van de pas op de grond. Zie hoe de wind de asresten meenemen.
  6) Sta toe dat je je even onzeker voelt (je enige invloed op de gemeentelijke politiek ben je nu kwijt) maar stel tevreden vast dat je hiermee een last van je schouders hebt afgeworpen. Een last waarvan je dacht dat het een vriend was. Nu zelf aan de slag voor je eigen vrijheid.
  7) Zet de foto’s op vrijspreker!

  Corien Bos-van Putten [4] reageerde op deze reactie.

 2. Pas maar op: zo’n stempas is overheidseigendom, dat mag je niet zo maar verbranden….

  Blijft toch apart dat zij die zo veel waarde aan het democratisch proces/plicht hechten, tegen de uitslag van de Krim zijn (met 95,5% stemmen voor).

 3. Een aantal jaren geleden heb ik een stempas retour afzender gestuurd, met er de met zwarte viltstift erop geschreven mededeling dat ze hun junkmail niet in mijn brievenbus moesten doen.
  Mijn naam en adres had ik gewoon leesbaar gelaten, maar niks meer van gehoord.

Comments are closed.