1 REACTIE

  1. Het is nog maar de vraag of het aangaan van particuliere schulden nou zo slecht is. Mensen worden daarmee gedwongen zich het habbiewabbie te werken. Daar heeft de rest van de maatschappij natuurlijk baat bij. De vraag is wel of er werk is. Ik denk dat er wel degelijk werk is er is omdat de vraag oneindig is. Alleen is de vraag tegen welke vergoedingen. Als mensen hun schulden willen aflossen, gaat daar een sterk deflatoir effect van uit. So what. Lagere prijzen is toch niets mis mee. Gaan de mensen hun consumptie uitstellen? Daar geloof ik niks van. En anders dalen de prijzen maar zo veel dat mensen wel degelijk gaan kopen. De schulden zijn dan wel onhoudbaar geworden, maar die gaan we dan al dan niet gedwongen saneren. Het “vrije markt”-systeem lost het zelf op. Maar misschien hebben we daar geen geduld voor.

Comments are closed.