avatar MMAPOok hier wordt/werd veel geschreven over Bitcoin. Ik heb me daar afzijdig van gehouden, omdat het voor mij niet goed voelde. Waarschijnlijk omdat ik het niet goed begrijp. Toch blij mijn gevoel gevolgd te hebben, want: lees belangrijk bericht.

6 REACTIES

 1. Bij mij hetzelfde. Bitcoin (en altcoins) zijn leuk om mee te gokken, maar niet om je spaargeld in te steken. Al zijn Euro’s nou ook niet zo betrouwbaar.

  Wat ik mij ook afvraag; er schijnen nog ±1.000.000 (±1/12 van het huidige totaal) Bitcoins in handen van ‘Satoshi’ te zijn. Daar kun je de boel mee manipuleren op een schaal waar Libor jaloers op kan worden. Weet iemand hoe het daarmee zit.

 2. Wat wil je hier nu mee zeggen? Eigenlijk dat je er nog steeds geen verstand van hebt en derhalve dat je je stilzwijgen nog even had moeten volhouden.

  mt Gox is een derde partij die vrij amateuristisch opereerde. dit bewijst juist dat je beter cryptografie kunt vertrouwen dan mensen en dus is bit coin een superieur systeem. Mensen die geen zaken deden met mt gox zijn niet getroffen, noch is het protocol gecompromitteerd. Be your own bank.

 3. ALs een cryptografie gehacked kan worden vind ik het wel heel bijzonder om te zeggen dat het een goed systeem in de beveiling is….. BITCOIN is gewoon een pyramidespel waar ook niets tegenover staat…… daar hoef je geen econoom voor te zijn. Een (door enkelen) algemeen aanvaard betalingsmiddel. Pyramidespellen werken volgens hetzelfde principe.

  Hijseenberg [5] reageerde op deze reactie.

 4. @ric ardo [4]:

  verdiep je nou eerst eens in de feiten voordat je gaat raaskallen.

  mt Gox is een exchange. een third party die maar wat aan rommelde. de cryptografie van bitcoin staat hier buiten. die is niet gehacked. en dat is simpel te verifiëren door naar de waarde van bitcoin te kijken. die is thans rond de 600$. zou bitcoin gehacked zijn dan die waarschijnlijk rond het IQ van de gemiddelde bitcoin basher schommelen: NUL komma NUL.

  welk weldenkend mens zou zeggen dat de US dollar een piramidespel is als een bank omvalt. (hoewel?)

  welke markt vorser zou beweren dat goud een piramidespel is om dat FDR goud confisqueerde in de jaren 30? of omdat er ooit een bankier meer goud uitleende dan in zijn kluis lag.

 5. Toch maar goed dat ik geen Bitcoins heb gekocht of daar rekenkracht aan heb verspild. Het is volgens mij gewoon een vorm van geld drukken maar dan ook nog eens ten koste van je computervermogen waar je productieve dingen mee had kunnen doen.

Comments are closed.