dinsdag, 4 maart 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

CPB verwacht begrotingstekort 2014 daalt naar 2,9%

140304Joepie, we gaan het maken: net precies binnen de normen die de EU ons oplegt!

Ik weet niet hoe het CPB aan de knoppen heeft gedraaid, maar knap en toevallig en wel erg passend in het politieke wensdenken past het wel.

Overigens, mag ik deze prognose nu ook net als dat Dijsselbloem met het Capital Economics/Wilders rapport deed, afdoen met: Och die 2,9% is slechts gebaseerd op aannames?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Cees schreef op : 1

  Het korte termijngeheugen van de meeste mensen is niet zo heel goed.

  Brussel snoert eurosceptici op 1 september de mond. Dan laten de ‘ongekozen bureaucraten’ de Nederlandse economie met 3 tot 4 procent groeien. In één dag. Als bonus duikt het tekort op de overheidsbegroting onder de Europese 3 procentseis en knapt ook de staatsschuld flink op. En het kabinet hoeft er niets voor te doen
  www.volkskrant.nl

 2. Hoeder schreef op : 2

  Allemaal verkiezingsretoriek. Na 19 maart neemt het tekort weer toe, let maar op. Niets wijst op herstel. De werkeloosheid stijgt nog steeds. Het consumentenvertrouwen daalt nog steeds en ook de uitzendbureaus, altijd de eersten bij herstel, hoor je niet.
  Naast leugens hebben we nu dus CPB cijfers.

 3. Pteranodon schreef op : 3

  Als alle kosten met slechts 3% worden teruggebracht zou er eindelijk eens een sluitende begroting zijn zodat er eens kan begonnen worden de schuld te verminderen in plaats van ons verder in de handen van geldschieters te manoeuvreren.

  De situatie in de Oekraïne laat zien dat je geldschieter van vandaag, morgen opeens je vijand kan zijn om allerlei niet per sé economische redenen die naast het economische contact ook nog kunnen meespelen. Het is erg oogklepperig om te denken dat al die leningen in een wereld plaatsvinden waar het alleen maar pais en vree is.

 4. ric ardo schreef op : 4

  Wat een lachertje zeg… ZE zeggen dat omdat er geld naar de oekraine moet. Ze hebben 10 miljard nodig ALLEEN AL VOOR 2014.. EN GAAN WAARSCHIJNLIJK 15 MILJARD KRIJGEN.

  Ahum, en voor de rest van europa moeten ze het met 200 miljard doen voor 28 landen? DAS 7.1 MILJARD PER LAND. Wat en kado’s allemaal, het kan niet op, we zijn rijk…

  Blijft toch erg vreemd waarom de werkloosheid stijgt iedere week, consumptie daalt in europa en mensen geen cent te makken hebben.

  Oh ik weet het, het komt uit de truukendoos van het CPB.