LAND_OekraïneHet uitgangspunt is dat de schrijver neutraal is en niet voor of tegen Rusland of EU is.|
EU biedt aan Oekraïne met miljarden te steunen, maar veroorzaakt wel dat men deze inwoners een bepaalde druk op zet en zullen de onderlinge verschillen kunnen verharden.

Laat deze mensen eerst een keuze maken en een goed bestuur installeren. Voor De Krim ligt dat anders, daar is de meerderheid voor Rusland, Bestuurders van De Krim hebben ondersteuning, een vredesmissie zonder wapen gekletter, gevraagd aan Rusland. Daarna wil men een verkiezing houden, en de uitslag is bepalend. Om de rust te garanderen laat men daar nu geen westerse journalisten binnen, wat begrijpelijk is, want in de journalistiek is het gebruikelijk dat men een kleine groep tegenstanders breed onder de aandacht zal brengen, en daar komt alleen maar onrust van, en daar zit niemand op te wachten.

Dat men sancties op gaat leggen aan Rusland is onbegrijpelijk en dat zal EU en Nederland ook schade brengen. Wie betaalt de schade aan bedrijven?

Het verstandigste zou geweest zijn dat EU in aanvang zich niet bemoeid had met de interne strijd om de macht in Oekraïne, en als het daar tot rust komt, dan steunen waar dat nodig is.

Nu doet Rusland het zelfde als de EU, het vechten om een land binnen te halen. In  feite is het nu te laat en is de verstandigste weg dat bestuurders van Oekraïne, EU en Rusland samen een oplossing zoeken, en laat de rest van de wereld zich zolang maar afzijdig gaan houden.

Ingezonden door Reiny

9 REACTIES

 1. De USA creëert opnieuw een vijand. De propagandamachine draait op volle toeren, Poetin wordt neergezet als de grote agressor en de Amerikaanse bevolking wordt rijp gemaakt voor oorlogsnoodzaak. Met maar één doel: Rusland economisch te verzwakken door met levering van US schaliegas de afhankelijkheid van Russisch gas te verlagen. Europeanen trappen weer in dit spel.

  ib3x [5] reageerde op deze reactie.
  Hadjememaar [9] reageerde op deze reactie.

 2. De Russen/KGB hadden twee gekaapte vliegtuigen door Oekraïense extremisten ergens in Moskou, toevallig, goed verzekerde flats binnen moeten vliegen en dat op een tijdstip dat er, toevallig, nergens een MIG kon opstijgen en heel het leger lag te slapen en met een beetje tamtam hadden ze uit een grote hoed een Oekraïense Osama Bin Ivanov getoverd de grote al Quatsch terroristenleider die ook nog eens dreigt met weapons of mass erection en die zich schuil hield in de bergen van Kapot Kapotjeplof.

  En de Russen hadden zonder al te veel moeite Oekraïne en andere landen kunnen binnenvallen en over jaren deze koe op allerlei manieren mogen uitmelken om vervolgens de wereld naar hun hand zetten en wereldwijd zonder problemen de macht overnemen onder de noemer “bestrijden van terrorisme”.

  Ты либо с нами, либо против нас
  You’re either with us, or against us

  Timothy [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Joseph Kétèll [3]: EU moet lekker verder gaan dromen schalie gas is de volgende grote bubbel kost meer om te produceren dan dat het oplevert, wat denkt u dat dit met de gas prijzen zal doen, juist…

 4. Een paar maand de gas toevoer naar EU dicht en Duitsland is economisch kapot. zo kwetsbaar zijn ze wel nu de kerncentrales gesloten zijn.De milieuactivisten zijn dus toch ergens goed voor :Rusland!!!

 5. @Timothy [7]:

  Das zeker waar, maar je moet een doel in een sterk voorval of verhaal verpakken dan wordt het gewoon geaccepteerd, hoewel het duidelijk is dat zoiets als wat op 9/11 heeft plaatsgevonden en wereldwijd van de VS zonder kritische vragen te stellen onmiddellijk werd geaccepteerd als waar. Het zal denk ik niet van de Russen worden geaccepteerd en zou door het westen zonder feitelijk bewijs snel als leugen worden afgeschoten. De Russen kennen volgens mij niet eens dergelijke zieke constructies en pakken wellicht zonder omhaal gewoon dat wat nodig is, ze lijken me wat directer dan de VS die met list en bedrog en via omwegen en manipulatie hun doel benaderen.

 6. @Joseph Kétèll [3]:

  Het probleem is de corrupte politici en de in bepaalde handen zijnde main-stream media.Over het algemeen doorzien de burgers in Europa steeds meer het spel,dat met wij “de Europeanen” slechts de nomenclatura bedoeld wordt,gewetenloos en onwaardig om hun ambt naar behoren uit te voeren.

  Kosovo is door de US regering losgeweekt van Servie,terwijl in Kosovo een enorm legerkamp,Camp Bondssteel is opgericht dichtbij de Russische grens,er liggen daar ca.200.000 US soldaten.
  Ik heb nog geen bericht in de main-stream media over dit laatste gehoord,wel de voortdurende oorlogstrom door Barack c.s.

Comments are closed.