dinsdag, 4 maart 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hoe leg je de Oostenrijkse school economie uit aan deze mensen……

we are changeEr is onvrede alom. De huiskamervraag voor vandaag is hoe de Oostenrijkse school uit te leggen aan de mensen. 

NB: Kader van de LP Amsterdam doet in deze video een dappere poging het libertarisme in Amsterdams perspectief te plaatsen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Plato schreef op : 1

  Interessante video maar ik zie het verband niet met de LP Amsterdam. Jammer vind ik trouwens dat Leefbaar Rotterdam afgewezen wordt. Dat lijkt me toch de aangewezen partij voor deze mensen.

 2. Hart schreef op : 2

  Onze boodschap is slechts begrijpelijk voor een beperkte groep mensen. Het is vaak ook een uitgebreide, vaak betweterige boodschap met vooral veel economie, en een zeer strenge eigen discipline.
  Het is nogal lastig mensen te overtuigen van je boodschap, zolang de massa denkt, dat de overheid hun komt redden.
  Onze denkwijze hoeft niet te veranderen, maar bedenk wel hoe je gaat praten. De basis van communicatie is: komt mijn boodschap over en vooral, wordt het begrepen?
  Mensen afzeiken, voor gek verklaren heeft geen zin, maar wel op rustige wijze, goed opletten op je toehoorder, met deze praten. Zonder te vervallen in clichés. Ik maakte deze fouten ook, maar nu niet meer. Het is een leerproces.
  Praat over mensen en relaties, en niet direct over economie en haar beginselen. Probeer overeenkomsten te vinden, dan heb je ingang. Heel veel mensen zullen jouw niet geloven, maar de overheid is je sterkste medespeler, want door hun gedrag en besluitvorming, dragen zij bij aan jouw argumenten.

 3. 010FR1908 schreef op : 3

  Rotterdammerts altijd +1

 4. Individualist schreef op : 4

  Je kunt ze vragen om het Nederlandstalige boek van Murray Rothbard gratis te downloaden en lezen genaamd “Wat heeft de overheid met ons geld gedaan?”

  Een kort boek, en niet al te ingewikkeld.

  www.rothbard.be

  Op de pagina zijn twee verschillende pdf-versies te downloaden.

  Individualist [5] reageerde op deze reactie.

 5. Pteranodon schreef op : 6

  Ik denk niet dat deze mensen alleen recht van spreken zouden hebben als ze hun diploma Oostenrijkse School hebben gehaald. Nagenoeg alle discussies over het gewone leven gaan over het tonen van je oneensheid, het opkomen voor je eigen rechten en dan doet men dat eens een keer en dan komt er op eens van dat control freak achtige gesputter van “hoe leg je dit soort mensen de Oostenrijkse School uit” alsof zij iets doen wat niet des libertariërs zou zijn. Ik denk dat libertariërs in de eerste plaats in de praktijk eens zouden moeten leren omgaan met hoe kijk je er tegenaan als mensen hun eigen willetje hebben, op hun eigen manier.

 6. Egor schreef op : 7

  Probeer liever aan die mensen het NAP uit te leggen. Dat is makkelijker en op 1 uitzondering na (de Overheid) houdt bijna iedereen zich op persoonlijk vlak eigenlijk daar al aan.