atlas_shrugged_cover“Atlas Shrugged” van Ayn Rand heeft veel hoogtepunten en de “Money Speech” van Francisco d’Anconia is daar één van de bekendste van. Een speech die het herlezen telkens weer waard is. Zeker in deze tijd.
Het faillissement van het Westen (of de wereld ?) wordt daarin voor een groot deel verklaard. Overheden die “geld” waardeloos maken, schulden maken door vals geld uit lucht te maken, en elk stukje “productie” uit de handen van productieve mensen te confisqueren.

Deze link geeft u toegang tot een 20 minuten video waarin Mike Maloney op meeslepende wijze en vergezeld van bijpassende beelden de speech uitspreekt/
Met overweging:”Is money the root of all evil?”

Uitluisteren is de moeite waard en een aantal inzichten worden mogelijk weer vernieuwd of verhelderd.

http://www.youtube.com/watch?v=wkivn_3zn5I

Met dank aan R.c. die ons deze video toestuurde

P.S.Op eind staan nog meer interessante Video”s genoemd.

4 REACTIES

  1. Inderdaad een fantastische speech, die iedereen gelezen moet hebben, in het bijzonder zij die al hun geld ontvangen bij de gratie van inkomens-dwangoverheveling, zoals de meerderheid in onze samenleving.
    hugo van reijen

    dave [2] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.