Vandaag hebben Palestijnen uit de Gazastrook naar eigen zeggen zo’n 140 raketten en mortiergranaten op Israëlische doelen afgeschoten.

Die doelen zijn dan willekeurige burgers die in dichtbevolkte steden en dorpen rond de grens met de Gazastrook wonen en werken en de bedoeling van die raketten is om zoveel mogelijk slachtoffers te maken, ongeacht wie het zijn.

Nou zal ik u (en mij) de klassieke discussie over wie er gelijk heeft in dat conflict maar besparen, men gaat in dat soort discussies doorgaans dan weer de oorlog van 1948 dunnetjes overdoen ook al woedde die 3 generaties en 66 jaar geleden.

Dat geloof ik ondertussen wel maar wat ik hier interessant vind is dat al die 140 projectielen van vandaag en de vele duizenden die de laatste jaren uit Gaza richting dichtbevolkte burgerconcentraties in Israël zijn afgeschoten eigenlijk nooit iets raken. Het overgrote deel van die dingen ontploft ergens in open velden, vaak ook nog in de Gazastrook zelf terwijl zowat de complete rest door Iron Dome wordt onderschept .

Heel soms wordt er met veel mazzel een muurtje getroffen of een kippenhok ergens maar het aantal echte Israëlische slachtoffers in al die jaren dat die raketten worden afgeschoten is op de vingers van een hand te tellen.

Zo is het enige slachtoffer van die 110 projectielen van vandaag een middelbare mevrouw die haar enkel licht heeft verstuikt tijdens het rennen naar de schuilkelder en dat is toch een wat mager resultaat voor al die moeite en voor de komende Israëlische strafexpeditie.

Bewonderenswaardige volharding kan deze jongens zeker niet worden ontzegd maar ik betwijfel toch of dit de bevrijding van Palestina veel dichterbij zal brengen.

23 REACTIES

 1. Maar je houdt altijd kans op de hoofdprijs: een Jood doden en daardoor toegang tot het islamitisch paradijs, voor jou en voor 70 door jou te kiezen familieleden.

 2. Zou toch graag willen weten wat dit cynische en pro Israëlische artikel nu exact wil vertellen of welke grote of zeer belangrijke boodschap het heeft. Zal wel aan mij liggen, maar dit hele bericht slaat als een tang op een varken en heeft in hoeverre iets met libertarisme te maken?

  Long Danger [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Long Danger [5]:
  Misschien een s-permaban.. lol.
  Alle gekheid op een stokje.

  Joden- Palestijenen- Iraniers enz zijn allemaal hetzelfde volk.
  Het zijn ruziemakertjes die het nooit eens willen worden. Misschien dat we daar eens een “rijdende rechter” heen moeten sturen.
  Wat ik natuurlijk wel erg vind is dat bepaalde groepen een plaats krijgen in de hemel met maagdelijke vrouwen wanneer ze zelfmoordaanslagen plegen op onschuldige mensen.

  Je reinste onzin…. en dat er mensen zijn die er nog steeds trappen.

  Philosoof G&R Eigenwijs [9] reageerde op deze reactie.

 4. Het valt mij op dat ik de Israel-haters en hun soosjalistiese bitches nooit hoor over de landbezetting door anderen, in het bijzonder als die anderen moslims zijn. Zoals de bezetting van Grieks-, Koerdisch- en Armeens land door de Turken of de bezetting van de (voormalige) Spaanse-Sahara door de Marokkanen. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

  Het antwoord is waarschijnlijk te vinden in dit (gratis te downloaden) boekje:
  http://www.lulu.com/shop/bart-croughs/in-de-naam-van-de-vrouw-de-homo-en-de-allochtoon/ebook/product-17545406.html
  “De wet van het abjecte westen”.

  Long Danger [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Naam * [7]:

  Je hoeft geen pro of anti te zijn om te mogen vragen hoe de wereld van haat, nijd, geld en macht nu werkelijk functioneert. Bij mij is ieder mens een potentiële en natuurlijke egoïst en gevaar en zodra ze samen klitten in soort, kleur, ras of (intolerante) religie = iedere religie (joods, christen, moslim = één pot nat) en het individu ondergeschikt is gemaakt, dan moet je opeens partij kiezen voor wie en waarom?? Omdat we zijn gebrainwasht door de mainstream en overheden denken we dat iets zwart of wit is? Waarom is Israël de lieverd en de Palestijnen degene die niet deugen? Volgens mij zijn het niet anders dan een stelletje idioten die zelf ook worden bespeelt ten behoeve van….GELD!! Want noem mij nu eens iets op waar het in deze prachtige wereld anders over gaat dan GELD!? Het slijk der aarde en het zieke verstand maakt dat we leven in een systeem die zo verrot is dat we elkaar het licht en de lucht niet gunnen en vreedzaam leven niet eens meer het uitgangspunt is.

  Overigens, socialisten zijn overwegend -klonen van- joden. Joden leveren elkaar, als er iets gered moet worden, net als zoveel andere soorten en kleuren bij keuzes maken ook judasstreken en gaan als het moet over lijken. Of je moet toevallig al net geluk hebben en de dans ontspringen omdat je een drammerig wijf hebt… http://www.youtube.com/watch?v=9ScGZCqEyGM Ja, ja, dat bin leuke ding voor de mens… http://www.youtube.com/watch?v=IfhLHwpv13U

  Vragen, vragen, vragen,…eindnoot; In Alaska staat een militaire machine die, om de ionosfeer te verhitten, evenveel vermogen gebruikt als tientallen kerncentrales opleveren. Waarom? Was de aarde altijd even groot? Hoe logisch is het dat olie ooit een keer door Moeder Natuur is aangemaakt en daarna nooit meer? Waarom verpoederden westerse legers miljoenen kilo’s kernafval boven Kosovo, Afghanistan en Irak? Waarom praat iedereen over global warming terwijl er een ijstijd aankomt? Is AIDS wel besmettelijk? Zijn banken wel nodig en dragen ze bij aan welvaart? Wie zaten er achter de aanslagen in Madrid? En London? En New York? Is God niet gewoon Satan? Zijn we niet allemaal onbewust onderdeel van een groter geheel dat ons misbruikt voor doelen die we individueel niet zouden nastreven?…

  Philosoof G&R Eigenwijs [9] reageerde op deze reactie.

 6. We zullen bij de schrijver van het artikel: “Mispoes” 140 raketten op zijn verblijfplaats af vuren. Kijken of hij nog zo’n artikel zal schrijven.

 7. “According to a weekly Hebrew magazine, several rabbis, including the rabbi of Safad, Shmuel Eliyahu, recently proposed the establishment of death camps for the Palestinians.

  The magazine indicated that the creation of these camps would be the duty of all devout Jews.”

  Gaza is het “death camp”, dat is allang duidelijk. Even wat gillende keukenmeiden (laten) lanceren en dan lekker Amalekje slachten, tevens goeie test voor het Iron Dome.

  False flag, zegt iemand dat woord iets?
  http://desertpeace.wordpress.com/2014/03/10/rabbinical-satanic-verses/

 8. @Philosoof G&R Eigenwijs [9]:

  Vragen worden opgeroepen door leugens van degene die jagen op macht, geld en meer macht en meer geld en zijn niet nodig als mensen stoppen met moorden, judas spelen en eens en voor altijd begrijpen dat een mens een vrij wezen is en geen stuk vee is en ieder mens het recht heeft op alles wat hij of zij is en bezit. Miljoenen vragen zouden verstommen als het tuig wat ons regeert en voorliegt eens antwoord geeft op dat waar we recht op hebben. Maar nog beter is als religie, betweterige culturen, en de elitaire troep er voor zorgen dat er helemaal geen vragen zijn.

  Om te er voor te zorgen dat de macht met zijn miljoenen vraagtekens wordt ontmantelt is het zeker van belang de hielenlikkers, goed gelovige idioten en onderdanen die hun meesters denken te moeten verdedigen een beste trap in de hol te verkopen, en dat is nog maar een understatement.

  Philosoof G&R Eigenwijs [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Long Danger [13]:
  Ergens in je betoog lees ik: dat een mens een vrijwezen is.
  Maar verderop neem je stelling tegen de vrije uiting, van deze
  vrije mensen.

  Ik begrijp dat je geen Fan bent, van wat deze mensen, wensen.

  Alles wat u voorstaat, alles wat u denkt, alles wat u nastreeft,
  verafschuw ik tot in het diepst van mijn wezen!
  Maar toch zal ik er voor blijven strijden, dat U dat kunt blijven doen, enz.

  Lang Danger [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Philosoof G&R Eigenwijs [14]:

  Kan het niet helemaal terughalen waarvan je vindt dat ik stelling neem tegen vrije uiting van mensen, maar mocht het zo zijn dan is dat zeker niet mijn bedoeling. Ik ben me er wel van bewust dat ik soms behoorlijk ruw of onbehouwen kan reageren, zeg maar tamelijk ‘grof en ongemanierd’, maar dat is bewust, omdat je anders te lief bent richting degenen die dat absoluut niet waardig zijn, en zachte heelmeesters maken nu eenmaal stinkende wonden. Noem het beestje bij naam en misschien levert dat meer op dat constant correct volgens de burgerlijke modellen te reageren, de platgetrapte paden te bewandelen, het lijkt dan geen effect te sorteren en niet duidelijk te maken dat moordenaars, leugenaars en struikrovers tegenwoordig volop in deze wereld aan de touwtjes trekken en ons dicteren en regeren.

  Het enige wat ik wens is dat ieder mens kan doen en laten wat hij of zij wil en dat een ander zich niet slinks inmengt in levens of bepaalt hoe te leven, te denken of te zijn.

  Als iemand vanwege zijn religie (dus ook hier) een voorkeur heeft voor een bepaalt soort -religieus- mens, dan vind ik dat helemaal oké, maar wees dan niet verbitterd als ik dit opmerk en dan aangeef dat je geen libertariër bent of niet bent zoals een vrij mens en vrije denker hoort te zijn, namelijk; onafhankelijk, onpartijdig, objectief, zuiver en oprecht en ook beschikt over een kleine dosis zelfspot. Als libertair zou je bijna, maar dan ook werkelijk bijna, een heilige moeten zijn, niet te verwarren met een schijnheilige. Maar goed, dat is in het kort mijn (bekrompen?) idee.

  Philosoof G&R Eigenwijs [16] reageerde op deze reactie.

 11. @Lang Danger [15]:

  Een vrijmens heeft onbeperkt recht op zijn doen en laten,
  op zijn menig, ook al ben je het daar niet mee eens.
  Mits er geen schade aan anderen wordt toegebracht.
  Jij stelt daar eisen aan, dat beknot de ander in zijn vrijheid.
  Ook jij hebt het recht op je mening, waar waarschijnlijk anderen
  zich niet wel bij bevinden.
  Indien zaken je niet welgevallig zijn kan je proberen je daar aan
  te onttrekken.
  Ontwijken is vaak effectiever dan strijden.

  Het is niet anders!

  En het idee dat allen met grof taalgebruik iets duidelijk gemaakt kan worden, daar geloof ik niet zo in.

  Mvg. G&R.

  Lang Danger [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Philosoof G&R Eigenwijs [16]:

  Even pardon, maar waar stel ik eisen aan mensen? Ik uit kritiek en heb aan of opmerkingen en als iets onterecht is dan kan men dat toch gewoon kenbaar maken, maar dan niet gauw censureren of modereren en de discussie ontwijken als de boel niet de kant opgaat die men graag wil. Dan hang geen bord op met; “vrijspreker”, “vrij denken” of “libertarisme”, maar dan wel één met erop; “vrijheid van spreken onder voorbehoud”. Dan kan men afhaken, want dat is GEEN libertrarisme, maar gewoon een zoveelste herhaling van zetten-site, een nietszeggende mainstream-achtige voorgekauwde kost site waar je lekker kunt papegaaien en braaf zijn zoals de voorste schijnheilige in de kerk/moskee/synagoge.

  Grof of niet grof, het is ook maar net hoe de schaal van gevoeligheid is ingesteld, de één kan alles hebben en de ander zeer weinig en daar kun je rekening mee houden of niet.
  Maar de politiek begint in dat opzicht ook al aardig uit de kast te komen; Hillary Clinton; Poetin is Hitler, Victoria Nuland; Fuck the EU. Zo heb ik ze liever, dan de gladgestreken leugenachtige façades waarbij je niet weet waar ze uithangen.

  Philosoof G&R Eigenwijs [18] reageerde op deze reactie.

 13. @Philosoof G&R Eigenwijs [18]:

  Hij is leuk, en je zit er niet zo ver naast. Naast ratio is een mens ook emotie/intuïtie (een mens zou zich er bijna voor moeten schamen) en zodra één van de twee de overhand voert dan kan dat een probleem opleveren.

  Te veel ratio/intellect maakt dom en gevoelloos, het schakelt je zesde zintuig en het Fingerspitzengefühl uit. De ratio kan niet (aan)voelen en leeft volgens feiten, bewijzen en en wil zaken graag onderbouwd hebben met argumenten en wetenschap etc. De ratio begrijpt de emotie niet en is verwarrend voor het intellect en daarom niet gewenst.
  De emotie is voor het intellect slechts een uit het wild ontsproten ‘iets’ die geen enkele fundamentele bodem of plaats verdient en toebehoort aan de simpele hard roepende nietszeggende lege geest.

  In deze/de lineaire wereld is het intellect aan zet, maar zodra deze oude verstokte wereld aan zijn eigen succes ten onder zal gaan, en daar is heden ten dage steeds meer kans op, en de Palestijnen, de Israëliërs, de Chinezen, de Russen, de Amerikanen, de marsmannetje de maanmannetjes, het westen het oosten en andersom zal uitmoorden, pas dan zal duidelijk zijn hoe ver mis de alwetende intellectuele geesten, die koud, kil en zonder scrupels, zonder gevoel het moorden en uitrotten tot een intelligente kunst hebben weten te verheven.

 14. …….In deze/de lineaire wereld is het intellect aan zet, maar zodra deze oude verstokte wereld aan zijn eigen succes ten onder zal gaan, en daar is heden ten dage steeds meer kans op, en de Palestijnen, de Israëliërs, de Chinezen, de Russen, de Amerikanen, de marsmannetje de maanmannetjes, het westen het oosten en andersom zal uitmoorden, en er een nieuwe wereld zal worden opgebouwd, pas dan zal duidelijk zijn hoe ver mis de alwetende intellectuele geesten het hadden, die koud, kil en zonder scrupels, zonder gevoel het moorden en uitrotten tot een intelligente kunst hebben weten te verheven.

 15. Waarschijnlijk heb je gelijk met je reactie, maar mijn ‘probleem’ ligt in het feit dat ik niet voldoende geconditioneerd ben, niet te veel me heb willen conformeren en niet afgericht ben door één of ander stupide of gevaarlijke ideologie.
  Ik ben een autodidact die zich niet willen schikken en onderwerpen aan de gevestigde orde. Het is een onbeschreven wet der gevestigde orde dat je je hebt te gedragen, aan te passen en aan te sluiten in de rij der brave wachtenden en slaven totdat je dat mag zeggen en doen wat van je wordt verwacht. En dat is dus precies datgene wat ik vertik. Ik ben mezelf, ik leer en observeer, ben niet perfect, maak fouten en leer meer van en door mezelf. En zo draai ik mee, maar heb drommels goed door als je zuurstof wilt blijven halen en brood op de plank wilt de massa, de macht en degene -goed of fout- die aan de touwtjes trekken nog altijd degene zijn die de ritme van dit aardse leven bepalen.

 16. @Lang Danger [22]:

  Je lijd aan ritmetik, denk ik!
  Dat is net als de hik, je adem in houden tot tien tellen en
  iets anders gaan doen!
  Maak je niet boos, het helpt niet, de anderen doen dat ook
  allemaal al, een hele poos!

Comments are closed.