Gold_OekraineEr is een grote spanning in de wereld aan het groeien. *****Veel ernstiger en met veel groter consequenties dan de rel Wilders -de rest. *****Dat komt door de zeer gebrekkige en onbekwame manier waarop de Krim of de Oekraïnecrises wordt aangepakt.***** Lees en luister naar video met Jim Sinclair.*****Zelfs als die overdreven is, dan nog blijven er waarschuwingen genoeg die u een beter inzicht kunnen geven over wat er boven ons hoofd hangt. Zie:

http://www.zerohedge.com/contributed/2014-03-21/forget-russia-dumping-us-treasuries-%E2%80%A6-here%E2%80%99s-real-economic-threat

12 REACTIES

 1. Zonder de film te kijken, ik heb op dit moment niet zo’n zin om in andermans angsten/ideeën te blijven hangen, maar wat zou er mis gaan in de wereld als Rusland betalingen in iets anders dan de dollar voor haar olie en gas zou accepteren?

  Als tot nu toe alle energie betalingen in de wereld worden gedaan door middel van de dollar, dan wordt het nu wel eens tijd dat er ook in andere eenheden kan worden betaald.

  Dan zijn we als wereld ook nog eens een stuk eerder af van de afhankelijkheid tussen olie&gas als energiebron met daaraan gekoppeld de dollar als valuta.

  Zolang we als wereld op een normale manier met de verschuiving van dollar naar meerdere betaalmogelijkheden voor energie gaan, is er niet zoveel aan de hand, ja behalve voor de heilige huisjes zoals de petro-dollar, ja, jammer dan, welkom in 2014.

  Verder waarde/rijkdom/wealth wordt niet gecreëerd door een dollar, maar door mensen.

 2. *****Dat komt door de zeer gebrekkige en onbekwame manier waarop de Krim of de Oekraïnecrises wordt aangepakt.*****

  Een crisis die er niet geweest zou zijn zonder de imperialistische driften van de US en de EU. Gedenk Victoria Nuland’s “Fuck the EU”.
  De Oekraïense Lente is gewoon de zoveelste op rij. Geïnitieerd door de Trilateral Commission.

  Bekijk dit even, en stop met u te verwonderen.

 3. zeker een interssante film.

  het swiftsysteem zorgt voor de betaling tussen landen als je hier dus van wordt uitgesloten dan is de beer los.

  het zou mij niet verbazen dat er hier nu door iran gebruik van gemaakt gaat worden en sluit china niet uit.

  overigens zijn irak en libie hiervan voorbeelden zij wilden zich niet houden aan de relatie olie/dollar.

 4. Er komt een moment dat de Chinese president aan de wereld een mededeling doet over de omvang van hun goudvoorraad en tevens aankondigt dat de yuan/renminbi voortaan goudgedekt is. Op dat moment zakt de bodem onder de dollar weg met gigantisch negatieve gevolgen voor de US samenleving en de rest van de westelijke wereld. Op dat moment ontdekken de argeloze ongeinterreseerde Amerikanen hoezeer ze zijn voorgelogen door FED en gouvernement. Die Chinese aankondiging zou wel eens heel nabij kunnen zijn. Heb je je op de gevolgen voorbereid?

  dZvZtKm [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Joseph Kétèll [4]:
  je begrijpt dat voorbereiden in deze wereld bijna onmogelijk is.
  zoek eens op hoeveel landbouwgrond er nu al buiten ons land ligt om de huidige nederlandse bevolking te voeden en hoever van ons vandaan.
  eerst zal er in alle landen dus een evenwicht moeten komen tussen beschikbare landbouwgronden in de nabije omgeving en de hoeveelheid hongerige monden.
  maar wees gerust dit evenwicht zal zich ook wel snel aanpassen alleen is het de vraag of ik/jij het bent die dit ook nog kan navertellen.

  Joseph Kétèll [6] reageerde op deze reactie.

 6. @dZvZtKm [5]: dat voeden valt best mee als in de winkelwagens van de supermarktklanten kijkt: 80% overbodige rotzooi, ook nog slecht voor de gezondheid , maar wel via (bovendien vergiftigde) bouwgrond wordt geproduceerd. Voedseltekort? Onzin. Wanneer je alleen zaken laat verbouwen die voor het gezond houden van ieders lichaam nodig zijn is er areaal genoeg. Maar dan moet je wel alle suikers laten staan, en alle graanproducten (dé veroorzaker van ziekten bij uitstek) evenals de onnodige en onnuttige melkprodukten. Wat overblijft is een gigantische ruimte voor het verbouwen van een keur aan groenten, fruit, noten, zaden en het aanhouden van een sterk gereduceerd aantal dieren.

 7. Schuldeisers in deze zijn alle mensen die geld bij de bank hebben staan en zijn niet alleen de aandeelhouders o.i.d. de klos, maar ook de spaarders.

 8. ….”Hoe moet het dan wel? Daar blijkt nu een akkoord over bij de Europese ministers van Financiën. In eerste instantie zullen de aandeelhouders van de bank geld verliezen, vervolgens de schuldeisers, maar ook de spaarders die meer dan 100.000 euro op hun rekening hebben staan. In principe geldt zo’n scenario pas vanaf 2018 en na de bespreking in het Europees Parlement. Maar niets belet de beleidsmakers om het plan al sneller toe te passen, bij de eerstvolgende reddingsactie bijvoorbeeld”….

  Krijgen we hier ook, of nog ergere Argentijnse toestanden die ook zeker zijn weerslag zal hebben op de economie en vertrouwen in banken en economische investeringen. Als je het goed betracht zijn alle banken reeds failliet, maar stelt men nu een failliet uit door groteske maatregelen te hanteren en dat zal de EU en het vertrouwen in de EU die er voor heeft gezorgd dat we helemaal geen vrede meer kennen, ook nog een moreel en financieel failliet gaan met op de koop toe een Topol M??.

  http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1660851/2013/06/30/Spaarders-moeten-de-risico-s-inschatten-die-de-bankenredding-versie-2-0-met-zich-meebrengt.dhtml

  Joseph Kétèll [10] reageerde op deze reactie.

 9. @Joseph Kétèll [10]:

  ‘Had ik maar’ dat zeggen de meeste sowieso al en altijd achteraf, maar gezien de technische analyse van de goudprijs is het misschien verstandiger nog even aan te zien wat de prijs gaat doen. Ben je ongeduldig en wil je toch al kopen doe dat dan in heel kleine stukjes. En begrijp dat als het nu los gaat en de VS werkelijk een oorlog wil provoceren met de Russen dan zal er een heel nieuwe wereld komen. Want deze oorlog wordt geen klassieker, deze wordt een heel vuile en harde, maar korte en hevige zeer destructieve oorlog en of je dan nog wat aan goud hebt is dan nog maar de vraag, eten en drinken lijkt me eerder het probleem te worden. Dat de goud adepten graag ook willen dat er goud wordt gekocht is niet anders dan het eenrichtingsgepraat van de banken die ook iets willen verkopen. Volg je eigen gevoel en maak je eigen analyse. Als ik kijk waar goud naar toe kan dan is de weg naar boven heel ruim, maar als de goudprijs keldert dan kom in euro’s al snel 750 of zelfs 600 euro per troy ounce in zicht. En de biedt en laat koers is natuurlijk ook nog eens een belangrijk onderwerp, tenminste als je winst wilt draaien op korte termijn. Gaat het erom dat je goud wilt hebben voor heel, maar dan ook heel slechte tijden, dan koop alles maar wat los en vast zit en zorg dat je er mee over de grens komt als je dit land, wat tegen die tijd bijna niet meer zal bestaan, moet ontvluchten.

  Ga van het positieve uit dat er geen WOIII komt en we zo nog een hele tijd doorsukkelen, dan zal de prijs in de toekomst eerder weer gaan dalen.

 10. Google op : olie , zwart zee , Exxon, Shell, gazprom

  Vs, Eu en Rusland

Comments are closed.