Geweld_buldogZouden  de plietisie zoals van Baalen en Verhofstadt zich überhapt realiseren dat:

–  Als er $ 100 miljard uit de Oekraïense staatskas is verdwenen, zij met ‘hun’, dus onze € 20 miljard, in feite de boeven belonen?

–  Dat als er geen machtige staat was geweest, er ook geen 100 miljard gejat had kunnen worden?

–  Dat alleen staten oorlog kunnen voeren en zouden er geen machtige staten zijn zoals Rusland, we daarom minder problemen zouden hebben.

–   Het voorbeeld van Cosat Rica: geen leger, zou voor de Oekraïne een zegen zijn, en laten we hopen dat de EU dat ook zo ziet!

–   Al vrees ik dat ‘wij van de EU’ daar de democratie tegen de Russen moeten gaan verdedigen. Ook al was het vorig regiem daar democratisch gekozen.

Kortom ook hier blijkt weer dat de Staat het probleem is en zeker niet de oplossing. Opsplitsen die handel: liefst tot soevereine staatjes van 1 persoon.

15 REACTIES

 1. @Hub Jongen [1]: Volgens mij gaathet meer om de lening die het failliete oekraïne heeft (112 miljard) bij Rusland van zo’n 1.2 miljard. Gazprom heeft al jaren gasleidingen lopen naar Europa via oekraïne en heeft daardoor, als dank, oekraïne een hele lage gasprijs gegeven. Oekraïne wilde meer en dan vind ik het normaal dat Rusland zegt van stop. Poutin houdt van zijn volk en beschermd ze… dat kun je van de nederlandse regering niet zeggen.

  Seneca [3] reageerde op deze reactie.

 2. “Chroesjtsjov werd de Krim in 1954 aan de Oekraïense SSR overgedragen, zogenaamd als een gebaar van vriendschap tussen het Russische en het Oekraïense volk.”

  De krim is een militair strategisch punt voor Rusland net als Griekenland voor de EU.
  De economie is ondergeschikt.

  Zolang Oekraine een goede band heeft met Rusland, dan is er
  niets aan de hand. Nu neigt het naar de EU te trekken.

 3. Ter info :

  Sinds 1997 gebruikt Rusland de haven van de stad Sebastopol als thuishaven van zijn Zwarte Zeevloot. Maar het huurcontract loopt in 2017 af en Oekraïne is vastbesloten om de Russische vloot uit te zwaaien en vervolgens de NAVO uit te nodigen van Sebastopol gebruik te maken.

  Dit verklaart alles.

 4. Met de pro Rusland president aan het bewind en pro Eu ex president in de nor was er geen vuiltje aan de lucht.
  Nu draait het verhaal om, door de opstand.

  Democratie kan beïnvloed zijn door de media en werd er met geld gemanipuleerd. (Rusland)
  Ook de opstand kan een steuntje in de rug hebben gehad, van de
  andere zijde. (Navo, Eu)
  Dit is moeilijk t achterhalen.

  De koude oorlog om strategische punten in de wereld is nooit
  over geweest. (Usa, Navo, Rusland,..)

 5. Romee

  Dat het om strategische punten gaat kan ik beamen. Maar vergeet niet dat Oekraïne steeds meer wilde van Rusland en dat dit de russische regering op een bepaald moment de strot uitkomt.

  Dat Oekraïne in 1998 geholpen werd met 1 miljrd aan voedsel en het wegstrepen van 1.2 miljard usd daar hoort men verder niets over. Dat Oekraïne in de regelmaat gas stal uit de leidingen die Gazprom gebruikt voor distributie naar europa (25 milj m3) wordt ook niet over gesproken.

  Oekraïne is in feite failliet, geen buitenlandse reserves meer, een schuld van tientallen miljarden aan Rusland, 3.3 miljard aan Gazprom.

  Oekraïne is het zoveelste corrupte land dat nu eigenlijk haar responsabiliteiten wil overdragen aan de EU. Gewoon een zoveelste dief die bij de EU komt en verder niets maar dan ook helemaal niets een waardevermeerdering kan zijn voor de EU.

  Alleen voor het militaire bestel- strategisch aan de deur van Rusland en Rusland heeft de zwarte zee hard nodig om snel in de middelandse zee te kunnen komen.

  ik zeg; EEN HARDE NEE VOOR OEKRAINE IN DE EU

  igor [8] reageerde op deze reactie.

 6. De president van de Krim is zo autonoom dat hij ook over het leger gaat. Als hij dus Russen wil uitnodigen dan heeft niemand zich er mee te bemoeien, ook de Oekraïne niet en al zeker niet het linkse westen. Er staat een referendum gepland over aansluiting bij Rusland of niet, dus laten ze dat eerst maar eens gewoon rustig afwachten.

  Waar het grootste risico ligt, is hoe Rusland reageert op eventuele onlusten in de steden buiten de Krim, in Oekraïne proper.

  ric ardo [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Pteranodon [9]:

  Ik denk dat Rusland slim genoeg is om geen olie op het vuur te gooien. Maar Als Rusland moet beschermen dan doet ze dat ook. Er wordt hier op hoog niveau een heel vies spelletje gespeeld, uitlokken noem ik dat. Rusland trapt er niet in. En Als het Rusland maar genoeg is dan komt de eerste klap keihard aan. En die klap krijgt europa te verwerken en usa aan de west-coast.

  The USA die WILT EN EIST, dat is geen basis voor een dialoog, het zijn zij de agressor en nederland vaart in hun kielzog mee.

  NL wilt en eist ook steeds meer, dus u weet welke kant het opgaat.

 8. De Russen hebben voor het ‘vrije’ en betweterige fascistoïde Westen nog wel een paar duizend stuks leuk speelgoed in de aanbieding. Hopelijk komen de Russen ons eerdaags bevrijden uit de huidige nationaal socialistische EU waanzin.

  …”De Topol-M kan worden afgevuurd vanuit een gepantserde raketsilo, die bestand zou moeten zijn tegen een directe atoominslag[5], maar ook vanaf een APU 15U168-lanceerder gemonteerd op het door 16 wielen aangedreven mobiel lanceervoertuig MZKT-79221 “Universal”.[5] Dit mobiele lanceervoertuig is in staat om zich over oneffen terrein te verplaatsen en een raket vanaf elk punt op zijn weg te lanceren. De vanuit een raketsilo gelanceerde Topol-M-raket wordt door het Russische Leger waarschijnlijk aangeduid als RS-12M2 en de mobiele versie als RS-12M1.

  De eerste trap telt drie raketmotoren die de raket een veel grotere versnelling geven dan andere intercontinentale raketten. De raket kan hierdoor versnellen tot een snelheid van 7.320 m/sec en een vlakker traject volgen. Door de vastebrandstofaandrijving kan de raket paraat worden gehouden voor een lange periode en kan deze reeds enkele minuten worden gelanceerd na een bevel hiertoe.

  Volgens Rusland is de raket ontworpen om immuun te zijn tegen alle reeds bestaande en nog geplande raketafweersystemen van de Verenigde Staten.[7] Volgens haar is de raket in staat om ontwijkende bewegingen te maken om te voorkomen dat deze voortijdig vernietigd wordt door het Amerikaanse THAAD-luchtverdedigingssysteem en is de raket tevens bemand met elektronische tegenmaatregelen en lokazen (vergelijkbaar met antiradarsneeuw). De raket is beschermd tegen straling, elektromagnetische puls, atoomexplosies op afstanden tot 500 meter en is de raket ontworpen om bestand te zijn tegen een inslag van enige vorm van laser door een energiewapen.[8]

  De Topol-M is ook bekend om de snelle ontbrandingstijd van de motoren na het lanceren, waarmee geprobeerd wordt om de ontdekking van de lancering door satellieten te minimaliseren en daarmee een vroegtijdig alarm en onderschepping door raketafweersystemen tijdens de boostfase (als de raket bezig is zijn maximale snelheid te behalen). De raket heeft verder een relatief vlak ballistisch traject, wat het moeilijker maakt voor de luchtverdediging om de raket te detecteren en te onderscheppen.[9] Volgens The Washington Times heeft Rusland in 2005 een succesvolle test verricht met ontwijkende bewegingen.[10] De betreffende raket werd gelanceerd vanaf Kapoestin Jar en veranderde van koers nadat de eerste trap werd afgeworpen, waardoor het moeilijk was om de terugkeer in de atmosfeer te kunnen bepalen.”…(Wikipedia)

  Snel een fiscale Unie, snel een EU leger, snel het volk nog meer tot slaaf maken, snel, snel!!!..Anders zijn we verloren!

 9. @igor [8]: @ric ardo [10]: Waar het om gaat is dat 60% van de inwoners van de Krim Russen zijn. Als je een referendum houdt of de Russen onafhankelijk willen zijn, dan wordt deze natuurlijk gewonnen. De Oekraine heeft de Krim altijd geweigerd om zo’n referendum te houden. De Oekraine bestaat hoofdzakelijk uit twee volkeren: Oekrainers en Russen. Beide hebben hun eigen taal en gebruiken. Het beste is gewoon om dit land op te splitsen in een Oekraiens deel en een Russisch deel, maar daar waren de regeringen in Kiev altijd fel tegen.

  Als je kijkt naar de economische situatie is het sinds 1992 (het jaar van de onafhankelijkheid) bergafwaarts gegaan, dankzij corrupte regeringen, nauwelijks investeringen en afhankelijkheid van Rusland m.b.t. gas en olie. Dat heeft ervoor gezorgd dat van alle voormalige westerse Sovjet-republieken de Oekraine het minst welvarend is. Zelfs Wit-Rusland is succesvoller met Loekasjenko en heeft een hogere economische groei gekend.

 10. Poetin naar Berlijn. Voor de Reichstag. En dan mag hij voor mij roepen: “Ich bin ein Russe”! Ik zou mij direct aansluiten !

 11. Als een eenpersoons-staat echt soeverein is, en niet “EU-soeverein” dan zou die alle zeggenschap over de eigen wetgeving horen te hebben, en kan dus naar persoonlijke willekeur besluiten of en op welk moment er een verbod op het initiëren van geweld wordt gehanteerd of erkend van een ander, of wanneer ook niet. Op het wereldtoneel tussen landen onderling is dit zo discutabel (wanneer mag Amerika afdwingen dat een ander niet aan agressie doet, en is iedereen het daar eigenlijk wel mee eens) dat dit ook op het micro niveau te verwachten zal zijn, en dat conflicten daarmee dus niet uit de lucht zullen zijn.

Comments are closed.